Vecka 30!

Det är en riktigt bra dag idag. Körkortet är mitt, Gillis inskolning gick jättebra och jag går dessutom in i vecka 30! Vad är veckans status då? Jag har fortfarande väldigt mycket förvärkar som gör ont, de kommer och går som det var när vi var på Teneriffa och jag fick uppsöka sjukhus. Igår var jag hos min barnmorska och hon tycker att jag har lite för mycket ont stundtals för att vara okej. Så hon vill att jag från och med nu kommer på besök varje vecka. Hon är rädd för en förtidig förlossning och blir det värre så skulle jag få bricanyl tror jag för att livmodern ska slappna av, kan ha blandat ihop det men något åt det hållet i alla fall. Egentligen så var det nog dumt att genomföra ett teoriprov och uppkörning just nu men jag kände mig aldrig speciellt nervös så att magen spändes så jag valde att köra på.

Däremot så får jag inte längre flänga runt på möten över hela stan eller gå en massa promenader/vara aktiv. Jag har fått order om att ska jag ska jobba så tar jag mötena på kontoret och går hem och vilar sedan sängliggandes/soffan (inte vila = datorn på magen eller en liten busunge hoppandes på mig). Alltså prioritera mina aktiviteter och vila resterande tid.

IMG_444150733-1

Jag mår annars superbra. Det är bara det när jag väl blir stressad inombords, bär tungt eller går snabbt så får jag så ont i livmodern att jag måste lägga mig ner (den blir hård som en basketboll). Och det är ju inte bra. Så mitt mål är att inte hamna i dom situationerna mer. När man har en lillkille hemma så får man göra så gott det går. Annars då? Hungern håller i sig men jag har en liten tjej som slukar allt jag äter, jag började på 68 kilo och nu 30 veckor sedan så väger jag 71 kilo. Alltså tre ynka. Nu äter jag regelbundet mellanmål plus en massa gott så det är ju ingen fara men lite konstigt. Hon växer som det ska i alla fall i magen och det är de viktigaste av allt.

1604940_697975830247769_284160270_n

Titta här! Här är jag i vecka 30 med Gillis, den veckan gifte vi oss. Coolt!

 1. Hej
  Du är ju rutinerad bloggare och användare av sociala medier.
  Jag är snart 50 och har just börjat att blogga, min fråga är, om du kan hjälpa mig förstås, hur gör jag för att lägga in min blogg som en länk på Facebook?
  Och hur gör jag för att få fler följare?
  Mvh Thord

 2. Vad vacker du är, det bara strålar om dig 😀

 3. Camilla skriver:

  Du var ju småmullig innan graviditeten, därav liten viktuppgång. Om ni inte räknar i siffror och ser objektivt är Bella en sund men ändå ”en lite större tjej”

  1. En liten större tjej jämfört med vad???? Jämfört med vem??

   Vem är idealet, den som alla utgår från? Jag är så sjukt nyfiken på att veta vem denna människa är!

   Det är fruktansvärt tröttsamt att människor ens ska känna att de behöver kommentera en annan människas vikt. Och att så många känner att de måste ursäkta sig för hur de ser ut.

  1. A skriver:

   Men vad har vissa av er tjejer här ovan för konstiga, osunda ideal (blir så trött)??? Bella är ju fullt normal i sin vikt och har ett hälsosamt BMI inom gruppen ”normalvikt”! Alltså varken ”lite större” eller ”lite lätt överviktig”. Får man inte se ut som en kvinna längre utan ska se ut som ett barn i kroppen?? Jag gillar bella just därför att hon är hälsosam och har en sund inställning till sig själv och sin kropp. Hon är en förebild till alla unga tjejer! Långt ifrån alla bloggande tjejer som kan leva upp till den hälsosamma inställningen kan jag intyga.

 4. Petra skriver:

  Hej Isabella, jag är säker på att din barnmorska och du har stenkoll på allt. Ville ändå kolla om du kollat ev urinvägsinfektion? En vän till mig har liksom du lite ”för ont” (v 35) och hennes barnmorska hade missat det. Allt gott till dig.

 5. sandra skriver:

  Dubbelkolla med din barnmorska så du inte har GBS. Man kan ha mkt förvärkar då nämligen…
  Många uppmärksammar inte det tyvärr men har man det så behöver man antibiotika 4 Tim innan förlossningen så inte barnet får någon infektion.

  Tipsar om detta då jag nyligen förlöst och hade GBS. Åt många antibiotikakurer under min hela graviditet pga mkt förvärkar. Och fick även intravenöst antibiotika 4 Tim minst innan jag födde min son 🙂

  Btw så var du den enda som lyckades ge mig positiv inställning till min förlossning. Hade enorm förlossningsrädsla men tänkte på ditt peptalk från dina förlossningsberättelser så fort jag började tänka i negativa banor om hur de kunde gå.

  Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..