ANNONS

70 år sedan

/

Idag har det varit minnesdag för Förintelsen, 70 år sedan. Jag läste att i min gamla skola där det finns judiska klasser, där fick eleverna inte gå ut på rasten på grund av hotbilden. Hemskt. Det är så märkligt att samtidigt som Förintelsen aldrig har varit så långt bort tidsmässigt så har det aldrig känts så pass nära som det är nu. Vi pratar ofta om islamofobin men vi glömmer också ofta om ta upp antisemitismen som hela tiden ökar. Båda är lika problematiska och behöver få uppmärksammas lika mycket. Det finns ett bra citat som lyder ”Det enda sätt ondskan kan vinna är om goda människor väljer att inte göra någonting” av Edmund Burke. Jag tycker att vi ska försöka oss påminna om det varje gång vi träffar människor som spyr ut sin skit om andra människors religon, etnicitet, sexuell läggning, handikapp etc. Att ha som mål att  bli modigare så att vi törs säga ifrån. Att det är galet hur man som vuxen individ kan tro att intelligens eller något annat mätbart har med hudfärg att göra eller vilket efternamn man har. Det är dags att våga stå upp mot galenheter och inte bara dom galenheterna vi läser om som sker på andra sidan kontinenten utan vardags-galenheten. Den måste stoppas!

FullSizeRender-11

Dagens starkaste bild, Dora som överlevde Auschwitz, badar sitt barnbarnsbarn.
Från Next Generations twitterkonto

47

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00