ANNONS

Årsresumé 2014

/

Jag valde att skippa den klassiska årsresumén och istället göra som Underbara Clara har gjort (tack för de tipset). Här kommer ett gäng frågor om året som har gått: 

Gjorde du något 2014 som du aldrig gjort förut? Jag började ju redan 2013 men jag var mammaledig fram till maj i år. Det var definitivt något nytt för mig och det kom som en chock att jag faktiskt älskade tiden hemma. Jag lärde mig att hantera livet som entreprenör och vara mamma samtidigt, det går alldeles utmärkt. Det gäller bara att sänka kraven på båda håll. Att inse att jag inte vara lika flexibel på jobbet som innan och jag måste gå iväg då och då trots bebis. De där med att ”sova när bebis sover” gick aldrig, det är då man jobbar, eller som i mitt fall – Skrev Babyboost.

Genomdrev du någon stor förändring? Jag förändrades mycket som person. Mammalivet har gjort mig till en annan människa. Det är så oavsett om jag vill det eller inte. Jag har blivit mer mjuk. Mer mänsklig. Det låter kanske konstigt men jag upplever att andra inte tycker att jag är lika rolig längre. Jag är inte lika utåtriktad och trivs i centrum på samma sätt efter att Gillis kom. Jag trivs hemma med min familj och bland mina kollegor, jag behöver inte mer än så. Visst, jag var i Barcelona på en festhelg med Ida och Elaine och det var fantastiskt roligt och sådant behöver man ju också i vardagen, men i det stora hela så är jag mer harmonisk och har liksom hittat hem.

Skärmavbild 2014-12-26 kl. 20.33.28

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Ja! Sheila fick Ian i augusti och förutom att jag blev gravid så blev även Elaine och Johanna det också så nästa år blir en riktigt babyboost.

Vilket datum från år 2014 kommer du alltid att minnas? Helt klart den 10 augusti när jag fick reda på att jag väntade barn igen! Wow. Men även 31 augusti när vi hade bröllopsdag.

Vilka länder besökte du? Det blev en hel del resor trots första året med barn. Första resan var i mars då vi åkte till Milano och träffade fabriken som gör LCC:s mascara. Då hängde Gillis och Odd på. Sedan blev det ett dygn i Paris i slutet av april tror jag med Pingis och Hannah för att träffa mannen/fabriken som gör vår parfym. Första gången jag sov en hel natt sedan Gillis kom, så lyxigt. I maj blev det en vecka i Alicante med familjen, vi bodde hos Elaine och Gustav i deras hus där nere. I Augusti åkte jag och Elaine och Ida till Barcelona för en helg av god mat och nattklubbshäng. I November blev det en vecka i Dubai där vi hade hyrt hus (fantastisk resa!) och nu på söndag åker vi till Teneriffa.

Processed with VSCOcam with hb2 preset

(På Hotell W i Barcelona med tjejerna, här var jag tydligen gravid utan att veta om det :- ) )

Bästa köpet? Vår lägenhet! Och vår BMW 520 med ljus klädsel (så fint). Dyra men bra köp.

Gjorde någonting dig riktigt glad? När jag fick se Gillis gå första gången (hade inga linser i, besök hos optikern så det var tyvärr lite suddigt), då var han 10 månader och 2 veckor. När jag släppte min bok Babyboost. Och alla lanseringar av Löwengrip Care & Color. Det ligger så mycket jobb bakom varje produkt så det är en magisk känsla varje gång en produkt kommer ut till marknaden.

Saknar du något under år 2014 som du vill ha år 2015? Mer träning! Jag får inte till det tidsmässigt. Jag skulle gärna vilja hitta rutin och sug för det. Jag gillar att jogga och styrketräning. Men eftersom jag föder i april så blir det ingen löptur nästa sommar så jag får lägga mer krut på styrketräningen. Sats har mamma-pass samt barnpassning, borde nyttja det.

Vad önskar du att du gjort mer? Dejtat Odd! Innan Gillis kom så lovade vi varandra att ha barnvakt en kväll i månaden. Vi höll det de två första månaderna men sedan rann det ut i sanden. Vi har massor av barnvakts-tillfällen runt oss men det är svårt att lämna Gillis. Jag avskyr det. Visst det kan vara underbart med egen par-tid men vi tänker alltid båda två under kvällen ”Hade Gillis varit här hade de varit perfekt”.

IMG_1708

Vad önskar du att du gjort mindre? Bilat! Alltså.. Vår sommar. Tanken var god. Vi bilade genom hela Sverige och hela Danmark i somras, sov 1-2 nätter på varje hotell i flera veckor. Jag minns mest kånkade på väskor, packa upp och packa ner, glömma viktiga flaskor, leta ersättning och räkna ersättning. Nästa sommar blir på max två ställen. Då köper vi antagligen ett sommarhus innan eller så hyr vi ett hela sommaren ut.

Favoritprogram på TV? Vi såg den på Netflix men Bron! Fantastiska karaktären Saga Norén.

Bästa boken du läste i år? Oj, alltså jag har säkert läst 40 böcker i år. Svårt att plocka ut. Den senaste, 9,3 på Richterskalan är en viktig bok som alla borde läsa om tsunamin.

Största musikaliska upptäckten? Blue Eyes aka Frank Sinatras – That’s life spelas ofta hemma!

Vad var din största framgång på jobbet 2014? Alla företag har gått väldigt bra. Spotlife har dubblat sin omsättning till 10 miljoner, Economista Sweden AB (LCC ingår) har gått från 1,8 miljoner i omsättning 2013 till 10 miljoner i omsättning i 2014 (galet uppsving på kort tid) , Flattered har också dragit iväg och börjat säljas i flera länder. Mitt egna bolag Löwengrip Invest ökade omsättning med en miljon. Jobbmässigt har det varit en väldigt bra år.

Skärmavbild-2014-07-21-kl.-09.40.32

(Löwengrip Care & Colors mascara hos fabriken) 

Största framgång på det privata planet? Vi har hittat en plats för vår familj. Alltså, Odd och jag har våra rutiner nu och liksom är en riktig familj. Vi är kompletta. De första månaderna som mamma var lite läskigt och nytt. Det var så mycket som skulle fungera och det tog ett tag. Jag är väldigt stolt över den familj jag bildat med Odd. Vi är väldigt lyckliga tillsammans, tar hand om vår relation och njuter av småbarnslivet. Första året var ett tufft men spännande år som stärkte oss. Vi känner oss väldigt redo för ett till barn och ser fram emot att få bli fyra!

Största misstaget? Det dåliga samvetet jag hade i början mycket men också försöker tränga sig in i mig ibland nu. Att man släpper in känslan av att inte räcka till. Det är bara att inse att det är klart att man inte räcker till för varenda person varje dag. Misstaget var just i början av året när jag försökte vara överallt. Nu gör jag så gott jag kan.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Lika glad som vanligt!

Vad spenderade du mest pengar på? Lägenheten 6,8 miljoner och bilen en halv miljon… Målet nu är att spara ihop en miljon till i insats till sommarhus nästa år eller året därpå. Att spara ihop till en miljon tar egentligen betydligt längre tid än så men förutom att investera vår redan sparande pengar klokt så tar jag bra utdelningar från mitt företag. Odd har tidigare också haft årsbonusar från sin tjänst, nu blir det dock nytt med eget företag för honom.

Skärmavbild 2014-12-26 kl. 20.37.40

 (Vår BMW 520d Touring Xdrive med M-sportpaket)

Något du önskade dig och fick? En liten tjej i magen!

Något du önskade dig och inte fick? Ett barn som älskar att sova ….

Vad gjorde du på din födelsedag 2014? Ehm. (Går tillbaka i bloggen). Jo! Jag var på Grand Hotells spa själv under dagen och åt middag med Odd, Gillis och mina svärföräldrar på Griffins. Jag åt middag med mina tjejkompisar veckan innan på East.

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Mer sömn (låter Claras svar stå kvar)

Vad fick dig att må bra? Sheila! Sheila jobbade för mig på Egoboost Magazine back in the days och när jag fick Gillis så frågade hon om vi skulle ta en promenad i början av året. Idag är hon den person jag umgås med mest och pratar med nästan varje dag. Hon har varit en stort stöd i nya mammalivet, klok som en bok och väldigt rolig. Vi är lika fartfyllda båda två. Två energiska personer men som är i samma barnfas i livet. Fantastisk vän.

Vem saknade du? Jag tror att många av er klurar på ett svar på frågan men jag saknar faktiskt inte honom. Först var det en ilska som gick över till en sorg som sedan blev ilska igen och sorg igen. Nu är det mest likgiltigt. Det är som det är.

Mest stolt över? Gillis för att han är min stora kärlek och allt han gör imponerar på mig. Odd för att han tog steget och sa upp sig och kör igång ett vinbolag nästa år. Mina delägare-kollegor och alla anställda som har gjort ett magiskt jobb med företagen. Vilket team vi är.

IMG_1413

(Med Mirza vår Social media manager och Aram som är VD för Spotlife. Mirza har gjort ett otroligt jobb i år, så han fick en bonus ut över de vanliga – en valfri weekend med flyg och hotell för två pers) 

Högsta önskan just nu? En fortsatt bra graviditet och ett friskt barn som kommer ut!

Vad tänker du göra annorlunda nästa år? Satsa mer på välgörenhet, fast på mitt egna sätt. Jag har en idé som heter ”Isabellas önskelista”. Den vill jag förverkliga nästa år, jag håller bara på att titta på alla regler för den typ av verksamhet. Jag fick inspiration av Ung Cancers önskelista inför julen, där cancersjuka kunde få önska sig något. Tanken är nästa år att jag donerar cirka 200 000 kronor till människor i Sverige som är i behov. Jag tänker mig någon som inte har råd med att laga tänderna, köpa presenter till sina barn som fyller år, nya vinterkläder till hela familjen, renovering hemma, en resa till en familj som aldrig har haft råd. Helt enkelt hjälpa ensamstående, sjuka, nykomna till Sverige – hjälpa människor lite på traven med något litet men som gör skillnad. Jag vill också hjälpa till att belöna människor som tagit sig genom något tufft med något roligt.

IMG_1282

69
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00