Välkommen Nellie!

Jag är så känslosam just nu på grund av graviditeten så det kommer tårar lite hela tiden. Förra veckan när jag träffade Spotlifes nya stjärna så kom det definitivt tårar för jag kände igen mig så mycket i .. Nellie Berntsson! Hon är 14 år gammal och började blogga redan som 9 åring. Nellie är en av Sveriges bästa ryttare och plus det så har hon tusentals av tjejer som följer varenda steg hon tar. Det kändes som att träffa mig själv fast för för några år sedan, otroligt driven och så såg jag den där inre glöden i ögonen som jag själv hade när min blogg drog igång på allvar, fast då var jag 16 år och inte 14 som hon är. Glöden som säger att man ska långt.

Jag träffade hennes coola föräldrar också och de berättade hur viktigt de var för dom att stötta henne i allt men att det är svårt eftersom dom inte har gått igenom det hon går igenom. Och det är klart! Jag menar, det är inte så många människor i Sverige som under sin tonårstid blir offentlig, omges av tusentals personer som ska tycka och tänka, försöka trycka ner men också heja på. Att svischas mellan en vardag när hundratals människor kommer till en boksignering och vakter behöver rycka in och senare sätta sig i en skolbänken är en märklig situation. Att växa upp i det här och samtidigt göra rätt val i karriären och ändå stå stadigt med fötterna på jorden och fortsätta vara sig själv är inte lätt. Trust me. Jag tycker ändå att jag har tacklat min offentlighet bra och det har inte skadat mig på något sätt eftersom jag alltid kunnat luta mig tillbaka på min egen självkänsla, att jag duger.

IMG_0494

.. Nellie kommer nu över till oss på Spotlife och jag får äran att agera mentor och det känns superkul. Nellie är stjärna och hon ska få stråla på sina villkor. Läs gärna hennes blogg här: nellie.spotlife.se

 1. Som 12 åring posera i bikini o bli fotograferad är förr mig sjukt .. Hur kan föräldrar acceptera detta? O hur kan offentligheten inte skadat dig? Alla hot, hotbrev osv,?

  1. ”Som 12 åring posera i bikini o bli fotograferad är förr mig sjukt..” Så du menar att det också är ”helt sjukt” att tjejer under hela sommarhalvåret går omkring i baddräkter och/eller bikinis på offentliga ställen likt stranden, i stan m.m.? För mig är det helt sjukt hur du kan sitta bakom en skärm och döma en annan människa utifrån en plåtning. Är det okej för killar att göra sådana plåtningar menar du? Hade det varit ”mer okej” om det varit en 12-årig kille som gjort en badbyx-kampanj/reklam? Det fanns även killar på den plåtningen, men vilka var det egentligen som fick all negativ kritik? Jo, tjejerna. Av vilka? Andra tjejer.

   Vem är du att döma Nellies föräldrar undrar jag…? Jag ska tala om för dig, att som väldigt nära vän till både Nellie och hela hennes familj så kan jag meddela dig att föräldrar som är mer omtänksamma och närvarande får du leta efter. Vuxna som faktiskt befinner sig ute i sociala medier för att vara uppdaterad och ta del av nätet, den plats där nästan ALLA unga befinner sig idag. Bloggar, Instagram, Twitter, och andra forum.

   Är du medveten om att den tjej du i skrivandets stund ”kritiserar”, eller enligt min mening, hoppar på, också är en utav få offentliga personer som driver anti-mobbningskampanjer, exempelvis via hashtagen #skickavidarenätkärlek på Instagram, ett Instagram-konto @officialskickavidarenatkarlek med över 23000 följare med målet att stärka unga tjejer och killars självkänsla?

   Nellie ÄR en sann förebild.
   Go Nellie, go! Kram från brorsan.

   1. Måste inflika att jag anser att de bilderna med Paow och Amir inte var passande för en tjej i hennes ålder, och jag skulle helst inte se att sånna bilder ens fortfarande blev tagna. Anledningen? En påklädd kille och två tjejer i klackskor + bikini = kvinnan är ett sexuellt objekt. Och nej det är inte passande för en 12-13-14 åring.

  2. Hmmh…. Ska det vara skyltdockor som står i tidningsreklarmerna för klädesbutiken och visa upp barnens kläder? Är det lika sjukt att 3 & 4 åringar är med i reklamen, för att visa upp och sälja barnkläder? Är det lika sjukt att visa sig på stranden, precis som Jakob säger – i 12 års åldern? tycker det är mest 12 – 14 åringar på stränderna på sommarna i bikinis i alla möjliga storlekar. Nej att visa upp kläder i ett reklamsyfte är väll inte sjuk alls. För alla behöver vi kläder. Lämna din trygga plats bakom skärmen och ta en blick ut i verkligheten, hur ser verkligheten ut idag? vad omger oss varje sekund i våran vardag – vad stör omgivningen mest, 12 åring som genom reklam säljer kläder till andra 12 åringar – eller att folk är hemlösa och sover i trappuppgångar, samlar pantflaskor & burkar, för att kanske just den dagen ha råd att köpa sig en skiva bröd. Vad är egentligen sjukt?

 2. Kul, ska kika in hennes blogg! Men helt chockad över att hon bara är 14 år, hon ser ut att vara 25 år minst! Hihi 🙂

 3. Jag är 24 år och jag älskar Nellies blogg. Läser den flera gånger om dagen. Vi hästfolk är väl märkliga….. Go Nelson!

 4. Detta kommer bli så spännande att följa. Nellie är verkligen grym, och hon kommer gå hur långt som helst. Speciellt med dig som mentor 😀

  1. Okej. För det första så är inte Isabella insatt i hästsporten så give her a break. För det andra så är hon ju inte helt fel ute. Nellie har tävlat SM och vann t.ex. i Falsterbo. Det är ju ändå att vara en av Sveriges bästa ryttare, om än i sin ålderskategori? Man måste inte leta fel, var lite generös istället när du tolkar vad andra skriver! 🙂

   1. Nellie är väldigt duktig ! absolut, men reagerade bara på att hon skrev att hon var en av sveriges bästa ryttare. En av sveriges bästa PONNY ryttare skulle det stå isåfall ÄVEN om det inte heller stämmer. En av sveriges bästa ponnyryttare skulle jag säga A final ryttarna, Nellie hoppade senast SM med uteslutning i första kvalet. Dock är hon väldigt duktig på sina storhästar, 130 och 14 år är grymt! men LÅNG ifrån en av sveriges bästa ryttare, även i hennes ålderskategori finns det dom på högre nivå, ganska många faktiskt. kram

  2. Reagerade också på det, hon har haft fina framgångar i år, men en av Sveriges bästa ryttare är hon ju inte 🙂

 5. Tycker att Spotlife har bra urval av bloggare och att det går defenitivt framåt. Kul Isabella att du ska bli även mentor till Nellie. Agerar du mentor för andra företagare/kvinnor/tjejer?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..