1:a advent & mardrömmar

Ingen har väl missat att det är första advent idag! Så himla mysigt. Dock så har jag redan julkänslan i kroppen. Vi har hittills satt upp julstjärnor i fönstren, adventsljusstakar och sju-armade. Granen får vänta en vecka. Än så länge är allt vitt hemma hos oss, det röda får vänta lite. Hur har vi tillbringat dagen? Inte så juligt precis, vi har tagit en promenad ute, ätit hamburgare till lunch på Phils, jag har övningskört och så har vi storhandlat. Min ADHD fick sig ett spel inne på ICA maxi, tusen människor och alldeles för stor butik så min hjärna kokade över med att få med allt vi skulle handla, mat-listan fanns i ”Odds huvud” och det är en mardröm för mig som behöver en lista och följa. Sedan blev det lite mycket med att få upp allt på bandet, betala och packa. Det är svårt att förklara vad det är som sker men efteråt grät jag i bilen på väg hem. Typiskt. Nu blir det att shoppa mat på nätet ett tag framöver.

image
IMG_0480
image

… Förresten, nu har mina graviddrömmar börjat komma och det är exakt samma drömmar som när jag väntade Gillis. Jag har hört att många som väntar barn drömmar att ens partner ska lämna än och precis det drömde jag mardröm om varje dag under halva graviditeten. Hemskt! Inatt kom mardrömmen tillbaka, Odd skulle separera just nu innan jul och jag var helt förstörd. Och på allt elände i drömmen så drömde jag min andra mardröm i samma dröm, den är också återkommande. Och det är att jag inte har någonstans att bo. Det grundar sig i att jag är ett skilsmässobarn och inte riktigt fick det att fungera hemma hos någon. Trots att jag är inne på min fjärde bostadsrätt och har gått i terapi för allt jag varit med om så fortsätter den att spöka. Galet!

Är det någon annan gravid där ute som har mardrömmar om att bli lämnad? 

 1. Martina skriver:

  hej! vilken otroligt fin Alfons du hittat på. Var köper man den? Med vänlig hälsning Martina

 2. Jag har inte kommit till det stadiet än, hoppas jag slipper det. Däremot har jag drömt att min sambo dödade min mamma med en häst (ja, en fullstor levande häst) precis efter hennes 60årsdag så att min bäbis skulle få växa upp utan mormor och min sambo bara tittade på mig i drömmer och ”Jaha, jag sa ju bara att det inte fanns nån risk att hon skulle dö om hon skulle försöka krocka med den där bilen medan hon red”… Tack gravidhjärnan för den.. Tack.

 3. Emma skriver:

  Jag är gravid i vecka 18 med andra barnet och jag drömmer också otroligt mycket, hemskt och intensivt. Varenda natt är som ett enda långt äventyr. Häromnatten drömde jag att min man kom hem och sa att han hade fått besked om att han hade cancer i hela kroppen och hade ca 15 dagar kvar att leva. Jag grät och grät och grät och var helt slut när jag vaknade på morgonen.

 4. Emelie skriver:

  Jag är gravid i v 22 och drömmer alla sorters mardrömmar i princip varje natt. Allt från att min man är otrogen till att jag blir jagad på stan eller att någon bryter sig in hemma där jag i drömmen oftast är ensam. När man vaknar är man nästan tröttare än när man gick o lade sig :/ ska bli skönt när man slipper detta sen! Kram

 5. L skriver:

  Det finns ett sätt att bli av med mardrömmar. Metoden används av psykologer. 🙂 Den går ut på att du (på dagen) går igenom hur drömmen var, men hittar på ett eget slut! Slutet ska såklart vara lyckligt, men det viktigaste är att det är ett helt spektakulärt slut. Ta i med fantasin så mycket du förmår och tänk utanför boxen. 🙂 Sedan gör du detta ett par gånger efter varandra. Hjärnan slutar till sist koppla drömmen till något obehagligt, och sammankopplar ens positiva, konstiga slut med den istället. Tro mig, jag har provat många gånger! 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..