ANNONS

Law of Attraction

/

Jag har fått många frågor om det här med The Secret och vad det innebär. Det kallas egentligen för LOA. Law of Attraction och boken The secret är en av många som beskriver hur det fungerar. Det är inte så hemlighetsfullt som det låter och det är heller inte hokus pokus, men det fungerar. Allt handlar om att koncentrera sig väldigt tydligt på ett mål, både medvetet men också omedvetet för att tillslut hamna där eller nå dit man vill. Varje dag tänker man cirka 65 000 tankar. Om du är då är medveten om hur våra tankar för oss dit vi vill så börjar man bli mer selektiv på vad man tänker på. Som tillexempel så slösar jag aldrig mina 65 000 tankar om dagen på att känna mig dålig, ful eller ogilla min vardag. Det är inget som gör mig lyckligare och det tar mig ingenstans.

Om jag däremot vänder på det och väljer vad jag ska tänka på med omsorg och tänker positiva stärkande tankar så kan det ta en himla fart i livet. Varje dag tänker jag på hur fantastisk är. På hur tacksam jag är över livet. Vilka fantastiska människor som finns runt mig. Jag tänker på mina företag, jag tänker aldrig negativt och är orolig över hur det ska gå utan jag tänker bara på allt jag vill uppnå. Te.x. Istället för att grubbla över att vår webshop tar tid och irriteras över det så tänker jag på hur fantastiskt det skulle vara med om en LCC-produkt fanns i varenda kvinnans badrumsskåp.

7681560_orig

Såhär har jag alltid upplevt mitt liv sedan jag började tänka i LOA-banor. Jag är som en magnet som drar till mig allt jag vill i livet. Egentligen borde jag be Odd försöka förklara hur det är utifrån hans perspektiv för han är ju som ett vittne varje gång jag ”beställer” och visualiserar högt.

Alltså, varje dag så håller jag mina tankar på vakt. Så fort en negativ onödig tanke försöker påverka mig så tränger jag bort den, bästa botemedlet är en tacksamhetstanke, den slår hål på det mesta. Jag menar, tänk dig en situation när du är tokig på ditt barn som bara skriker och inte vill sova, när du tänker på alla som kämpar med att få barn så blir du genast mer ödmjuk inför hela situationen. Som med förlossningen som kommer, jag lägger inte en enda tanke på att det kanske kommer att uppstå en krissituation. Jag anser att jag inte blir mer förberedd för att jag oroar mig i onödan, däremot stärker mina positiva tankar upp mig istället. Min positiva inställning inför förlossningen gör mig lugn och trygg och även om det skulle uppstå komplikationer så tror jag att min lugna trygga utgångspunkt är bättre för en sådan situation än om jag hade varit orolig innan jag ens kom in.

Allt ovan är steg 1 inom LOA. Att ha koll på sina tankar och ha en positiv inställning. Steg två är ”att beställa saker”. Det har jag alltid gjort. Jag har skrivit ner eller visualiserat hur livet ska se ut och här kommer det kontroversiella i LOA, för vi tror att det vi vill ha drar vi till oss. Precis som när man har en dålig start på dagen, mjölken är sur, bussen är försenad .. Så är det så lätt hänt att fastna i det negativa tankemönstret och då upplever man att resten av dagen också blir dålig. ”En olycka kommer sällan ensam” heter det. Likaså är det fast tvärtom. Positiva saker i livet kommer också i en klump. Har ni inte märkt det? I LOA-språk kallas det för att man har ställt in ”sina tankar på rätt våglängd” så att man drar till sig bra saker om en magnet. Vill man inte flumma till det så kan man lika gärna säga att en bra inställning leder till bra saker. Svårare än så är det inte.

Jag skulle kunna fortsätta och skriva hur mycket som helst om det för det är intressant. En blogg som beskriver LOA bra är Rosaglasogon.se. Arkivet ligger kvar till höger i en spalt som ni kan läsa igenom och dessutom har hon skrivit en bok (pdf-fil) om allt.

57
2

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00