Hjälp hemlösa i jul!

Skärmavbild 2014-11-25 kl. 19.25.30

Vi närmar oss jul och i dessa tiden dyker väldigt många bra kampanjer upp som gör oss människor lite mer givmilda till våra medmänniskor som inte har det så lätt. I Stockholm så har vi 2866 hemlösa, som sannerligen kommer att få fira sin julafton utan ett tak över huvudet och inget julbord att ta del av. Därför blev jag så glad över Fortums satsning där de dubblar varje bidrag på 50 kronor som de får in till kampanjen Ljusare Jul till förmån för Stockholms Stadsmission. Pengarna går till mat, kläder och en plats att vila. För att de hemlösa ska få en ljusare jul. Jag gick själv nyss in och tände en lampa på ljusarejul.se och smsade in 50 kronor som nu dubblerades och så delade jag den på min Facebook för att få fler att göra likadant. Jag blir alltid glad när stora företag gör sådana här satsningar, det gör skillnad på riktigt. Sprid gärna kampanjen så fler människor får hjälp!

Skärmavbild 2014-11-25 kl. 19.28.41

 1. Karin skriver:

  Mycket bättre att ge bort pengarna till välgörenhet än att köpa massa julklappar som ändå inte används efteråt. Rädda barnen gör ju också kampanjen ”Ingenting” då man kan ge bort olika gåvobevis för att hjälpa utsatta barn. Finns många sätt att göra en bra gärning under julen!

 2. Linnéa skriver:

  sök på jul i gemenskap, dom anordnar julbord åt folk som är utsatta, så som tex hemlös, ensam, fattigdom.

  Dom ordnar ett värdigt julbord och har många volontärer.

  Det är en liten hjälpande hand till dom som behöver under julen.

 3. Ussh vad hemskt att inte ha någonstans att bo,nu när det blir så kallt oxå..
  Vart sms:ar man för att hjälpa?
  Mvh Camilla

 4. Louise skriver:

  Hej! Vilket nummer smsar man för att skänka? Kram!

 5. naar man taenker paa at du spenderede 50.000 kroner paa en uges ferie i Dubai, saa synes 50 kroner faktisk helt helt utroligt ridiculous, fatter ikke at du goer en ting ud af det, giv 10.000 !! saa har du format !

  1. Mia skriver:

   Hur mycket har du själv skänkt?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..