ANNONS

34 företagsidéer

/

Jag har ett samarbete tillsammans med Unionen som handlar om att hjälpa människor att följa sina drömmar och våga starta eget. De flesta människor som vill driva eget har svårt att komma igång just för att man inte riktigt har den perfekta idéen. Därför är det så roligt och klokt att Unionen har tagit fram ett häfte med 34 företag som inte finns än (men som borde det). Ni hittar häftet gratis här! Himla kul inspiration och bra satsning för att väcka kreativitet.

IMG_438505059

Jag har hunnit med att fylla två idéböcker under åren där jag har skrivit ner varenda företagsidé som jag har kommit på. De flesta är väldigt dåliga såhär nu i efterhand (som tex. Kroppsfönen. Försökte övertala Odd i ett år att en avlång ”hårfön” (1,5 meter) kunde placeras i ena hörnet av duschen och så när man var klar körde man på kroppsfönen och så blev man torr direkt och slapp använda handduk och frysa). Men några idéer har liksom legat och marinerats och så inser jag att dom fortfarande inte är så dumma. Minns ni att jag skrev i bloggen att jag kom på ”million dollar idea” tidigare? Jag har klurat länge på om jag ska göra den men inser att jag inte har tiden.

Därför delar jag alltså med mig av den nu:

IMG_0181

Jag kallar den för Bebe (inspiration från Bebida på spanska). Det är en universal dricknapp. I somras när det var sådär tokvarmt så behövde Gillis dricka hela tiden, eftersom han också drack ersättning/välling så var det alltid lite bökigt att behöva släpa runt på två flaskor varje dag. En för vatten och en för mat. Som vanligt så glömde jag ofta flaskan med vatten när vi var ute och då blev det alltid knepigt för Gillis kunde inte dricka ur glas eller en Loka-flaska som vi drack ur från Pressbyrån. Där kom min idé! Tänk er universal dricknapp, ungefär som den ovan fast man liksom kan fästa den på varenda vanlig plastflaska såsom Loka/Evian/Ramlösa. Då är problemet löst! Jag tycker fortfarande att det är en bra idé. Kanske lite kort användningstid bara. Vad tycker ni?

Hur som helst, ta måndagen och inspireras med Unionens bok 34 företag som inte finns än! Vem vet, du kanske hittar din million dollar idea och då är det bara först till kvarn som gäller 🙂

61
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00