Svenska Kyrkan

Varje år under Alla helgonahelgen så följde jag alltid med min mamma och tände ljus på graven för min moster som gick bort alldels förtidigt, men i vuxen ålder så har jag varit dåligt på att komma iväg. Dessutom finns det flera personer jag vill tända ett ljus för och alla ligger inte vid samma grav. I samarbete med Svenska kyrkan så får jag presentera deras nya satsning och det är att man kan tända ett ljus online via deras hemsida och samtidigt tänds ett ljus på riktigt vid utvald kyrka. Underbart intiativ tycker jag! Nytänkande men himla bra. Jag tycker att man kan tända ljus av olika anledningar, dels för någon som man älskar som har gått bort men också tända ett ljus för alla som är ensamma eller någon som man bryr sig om men kanske inte har kontakt med.

I år tänder jag två ljus, för min moster och min vän Axel som gick bort…

[showhide type=”post” more_text=”Show English translation…” less_text=”Show less…”]

Every year during All Saint’s weekend I would go with my mum to light candles on my aunt’s grave. She lost her life way too soon. Since becoming an adult I’ve been struggling to find the time. There are also more people that I want to light a candle for and they are not all in the same church yard. So together with the Swedish Church I’m happy to present there new venture, which is that you can light a candle online through their website and at the same time there is a candle that is lit for real at the chosen church. A wonderful initiative! I think it’s innovative and great. You can light a candle for a whole range of reasons, maybe because someone you love who has passed away but also for all those who are lonely or someone that you care about but are no longer in touch with.

I’m lighting two candles this year, one for my aunt and one for my friend Axel who passed away…

[/showhide]

instagram2_ss

Tjänsten släpps nu klockan 18.00 och för att tända ett ljus så gör du det hos Svenska kyrkan! 

 1. Malin skriver:

  Ska folk bli så bekväma att de inte ens orkar ta sig till kyrkogården för att tända ljus själva??! Ok om man bor i en annan stad…men annars säger jag bara NEJ!!!

 2. Lotta skriver:

  våra döda anhöriga sitter inte vid gravarna och väntar på oss, de är här runt oss hela tiden och ser allt vi gör…tänd ett ljus hemma och tänk på den du saknar och älskar! finare än att tända via Datorn och att ngn annan gör det åt dig. för själarna finns inga avstånd.

 3. Elin skriver:

  Ett annat alternativ är ju att besöka närmaste kyrkogård och tända ett ljus i minneslunden. Det är så jag gör de år jag är långt från kyrkogården där mina nära och kära ligger begravd.

 4. Annica skriver:

  jag tände ljus, online, efter att ha läst detta igår. Jag hade så dåligt samvete över att jag fysiskt inte kunde tända vid gravarna.

 5. sanna skriver:

  Det är fint att tända ljus men jag tycker det är finare att aktivt göra något själv. Ge en hemlös en kaffe och bulle istället för att hoppas att hen inte fryser. Det är som vanligt brist på varma skor och kläder denna årstid för de mindre bemedlade. Finns en hel del organisationer som faktiskt gör något och det är därför lätt att lämna in tex ett par vinterskor eller vantar.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..