Vår nya bil!

Vi har köpt bil!! Alltså wow. Vår första bil som vi äger själva. Vår Volvo V60 var Odds tjänstebil men nu när han har sagt upp sig så behövde vi en ny bil som dessutom rymmer två barn. Som ni vet har det varit en lång resa med att hitta rätt bil. Vi har provat allt som finns på marknaden. Vi har liksom spenderat varenda helg från augusti i bilhallar och testat och testat.

Nu blev det en BMW 520d Touring Xdrive med M-sportpaket! 

Vi hade egentligen bestämt oss för att max lägga 450 000 kronor på en bil (begagnad) men det blev lite dyrare men jag tycker ändå att köpet blev väldigt bra (ett bilköp är väl aldrig en investering direkt men det går ju göra bättre och sämre köp). Vi hittade en modell från 2015 som har gått 300 mil (!) och har körts tidigare i några veckor av en anställd på BMW. Bilen är utrustad med ALLT och nypris var 610 000 kronor och vi köpte den för 509 000 kronor inklusive vinterhjul. Köpet känns bra i magen och det är väl det viktigaste. Nu har jag bara 10 körlektioner kvar + teoriprov och uppkörning och sedan får jag också köra denna bil helt själv. Fram tills dess så kommer jag att övningsköra i vår nya bil med Odd.

[showhide type=”post” more_text=”Show English translation…” less_text=”Show less…”]

We’ve bought a car! Wow. It’s our first car. The Volvo V60 was a company car but now that he quit his job we needed one that is big enough for two kids. As you know it’s been quite the journey to find the right car. We tried everything on the market. We’ve basically spent every weekend since August in car halls trying and trying.

We opted for a BMW 520d Touring Xdrive with M sport package!

We had originally decided to spend max 450 000 on a used car but it ended up a bit more expensive than that, but I’m sitll happy with it (a car is never an investment really but you can make smarter or less smart buys). We found a model from 2015 that has only done 3000 km. The car comes equipped with everything and originally cost 610 000 SEK and we got it for 509 000 including winter tyres. It feels right, which is the most important thing. Now I only need to do my ten driving lessons + theory and pass my test and then I can go out in this by myself. Until then I’ll be practicing with Odd.

[/showhide]

PA309889
PA309890
PA309892

I Solna där vi hämtade ut bilen idag från Bavaria!

Bilen är metallic svart, med beige skinnklädsel inuti, har paddlar och kanske det bästa av allt … Rattvärmare! När man har upptäckt rattvärme vill man inte vara utan det längre 😉

 1. Lisa skriver:

  Helt rätt med Bmw. Men mitt bästa är dieselvärmare m fjärr så bilen är varm och avfrostad 15 min efter man tryckt på knappen. Guld i vårt kalla vintersverige! Lycka till med körkortet!

 2. s skriver:

  ”Nu har jag bara 10 körlektioner kvar” Hur många har du tagit egentligen?

  jag var helt oerfaren innan,, hade ingen å övningsköra med och tog 13 stycken från början till mål!

  1. P skriver:

   Här har vi en sån människa som vill tala om hur duktig hon/han är och tala om att andra är riktigt korkade.. mysigt med såna människor..NOT!

 3. Fian skriver:

  Jag diggar dig Bella, MEN, när du är en sådan förebild för många så ställer jag mig alltmer undrande över dina vardagliga val…En BMW som sprutar ut miljö-och hälsogifter är väl bland det, faktiskt, omognaste och mest naiva man kan köpa i dagens samhälle där miljö och hållbarhet är på tapeten mer än någonsin. Det finns väldigt bra miljöbilar ute på marknaden, Tesla till exempel, så varför inte investera i en sådan? De rullar lika bra som en BMW…? Du pratar ofta om Gillis framtid, men den kommer vara allt annat än ljus om alla fortsätter konsumtionshysterin i samma takt som dig…Tycker det är konstigt att du inte ens hade en miljöbil som alternativ när du skulle köpa bil…Du måhända vara smart i många avseenden, men samtidigt väldigt ytlig och blåögd i andra…Skärpning, tack!

  1. mango skriver:

   Skärpning tack??? Finns du på riktigt?

  1. Lisa skriver:

   Lägg av bara. De har inte köpt största motorn och även om de gjort det är Bmw både bränslesnåla och utsläppen hålls nere rejält jämfört med för bara några år sedan. Elbilar däremot är ofta inte mer miljövänliga, dels för att de batterierna innehåller miljöfarliga ämnen och dels för att elen som behövs att ladda dessa batterier inte sällan kommer ifrån kolkraft etc. För att en elbil ska vara miljövänlig krävs att batterierna i framtiden blir bättre samt att vind, vatten- och solkraft räcker till vilket är näst intill omöjligt i ett land som Sverige.

 4. Emma skriver:

  Hej där! Snygg bil absolut men vilket dåligt köp! Som bilhandlare så kan jag säga att du får väldigt lite bil för den där summan pengar. Har handlat med bilar i många år och både min far och syskon är också i branschen. Ni hade kunnat fått i stort sett vilken bra familjebil till halva priset och då menar jag alltifrån Porsche till Volvo om ni tagit en begagnad bil. Som sedan kunnat sälja och få nästan lika mycket av pengarna tillbaka. En ny bil går ALLTID ner i pris och om ett år har ni tappat närmare 100k i värde. En ny bil är INTE en investering. Men i like you och hade ni letat längre eller ändrar er så hör av er 😉 all lycka i framtiden önskar jag!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..