Alltså, något som sker varje gång jag är gravid (nu låter det som det är sjunde gången men ni förstår vad jag menar). Så är det att jag blir mörkhårig! Speciellt längst fram mot pannan! Där växer håret snabbare och speciellt på ena sidan blir det extra mörkt. Jag har alltid varit väldigt ljus, har ljusa hårstrån på benen och får färga fransarna och bryn om de ska synas. Men nu under graviditeten och även förra så har jag fått en helt annan hårfärg. Jag var hos frisören för fyra veckor sedan och nu är det verkligen en utväxt utan dess like! Är det någon som känner igen sig?

[showhide type=”post” more_text=”Show English translation…” less_text=”Show less…”]

Ok, so there’s a weird thing that happens every time I’m pregnant (well now it sounds like it’s the seventh time, but you get what I mean). I get dark hair! Especially by my forehead. My hair grows faster there and there’s a path on one side that is especially dark. I’ve always had really light hair, have really fair hairs on my legs and have to dye my lashes and eyebrows. But during this pregnancy and the one before it my hair colour changes. I went tot he hair dresser four weeks ago but the roots show already! Does anyone else get this?

[/showhide]

Skärmavbild 2014-10-28 kl. 13.21.11

Ser ni hur mörkt det är närmast pannan till höger?!

 1. Sara skriver:

  Jag blir mer och mer lockig för varje graviditet. Har fött tre barn och har nu värsta afrot 🙂 helt galet!! Det försvinner liksom inte heller utan håller sig lockigt för alltid verkar det som…

 2. Lynn skriver:

  Jag är riktigt ljusblond, men färgar alltid håret mörkt för jag trivs bättre i det. Under graviditeten färgade jag inte håret och hade en kraftig ljus utväxt. Hade en otroligt lång, tung och kämpig förlossning och när jag dagen efter fick en spegel i handen var min utväxt GRÅ. Totalt genomGRÅ! Det gick tillbaka till blondt efter några veckor. Det sägs ju att man blir gråhårig vid stress och dylikt, så kanske det stämmer ändå 😀

 3. L skriver:

  Fick lov och googla bilder på dig, för jag kunde verkligen inte tänka mig att du inte haft utväxt innan ändå. Och joda, du har den där mörka randen på måååånga bilder, både när du var yngre och senare och då var du minsann inte gravid. Tror du inbillar dig lite 🙂

 4. J skriver:

  Driver du eller? En utväxt utan dess like? Ha ha, då har du aldrig sett en riktig utväxt.

 5. Jag blev mycket mörkare under min graviditet – och det gick aldrig tillbaka. Nu har jag väntat i två år på att jag ska bli normalt ljusblond igen, men icke. Ska nu försöka leva livet som lite mindre blond helt enkelt, men det är ovant! 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..