Precis som många andra 90-talister så växte jag upp på halvfabrikat. Köttfärssås på burk, mamma scans köttbullar, pyttipanna, falukorv med stuvande makaroner, fiskpinnar och Stinas kyckling. Som barn var jag helnöjd och älskade allt. När Odd och jag flyttade ihop så trodde jag att vi liksom skulle fortsätta i fiskbulls-spåret men Odd vägrade. Gärna husmanskost men inget halvfärdigt för hans del. Nu i efterhand är jag tacksam för att jag har en man som gillar att laga mat och inte värma. Men jag önskar ändå gärna rätter som jag åt som liten, som pytt i panna. Odd stekte potatis, chorizo, kassler och ekologiska betor och ägg till. Så gott! Gillis fick en variant utan den starka korven.

[showhide type=”post” more_text=”Show English translation…” less_text=”Show less…”]

Just like many other 90’s kids I grew up with semi-prepared dishes. Bolognese in a jar, mamma scans meatballs, potato hotpotch, sausage and macaroni, fish fingers and Stina’s chicken. I loved that food. When Odd and I moved in together I thought that we would continue in those tracks but Off refused. He didn’t mind eating traditional food, but everything had to be made from scratch. In retrospect, I’m grateful that I have a husband who loves cooking and not just heating things up. but I still want the dishes I ate as a child, such as potato hotpotch. Odd fried up potato, chorizo, pork, organic beetroot and eggs. It was so yummy! Gillis got the same thing but without the spicy sausage.

Now I need to go through my email because I haven’t had time with that today (I have four pages of unread emails on gmail) while Odd books a weekend away with his best friend in three weeks. I’ve told him to go while I’ve still got energy, it’ll be harder to do things like that after baby number two arrives… What’s it like to be alone for a weekend with a six month baby and a two year old?

It sounds intense!

[/showhide]

IMG_3708.JPG

Nu ska jag gå igenom min mail som jag inte har hunnit med idag (fyra sidor i gmail är oläst) medan Odd bokar en weekend med sin bästa vän om tre veckor. Jag har sagt åt honom att passa på medan jag är pigg och stark i graviditeten, det blir svårare för någon av oss att dra iväg med vänner när bebis nummer två har kommit.. Hur är det att vara själv en helg med en 6 månaders och 2 åring?

Låter väldigt intensivt!

 1. Sarah skriver:

  Hos mig var det tvärtom, fick aldrig halvfabrikat så när jag började skolan hatade jag verkligen skolmaten! Haha 🙂 är tacksam för att jag aldrig fick halvfabrikat hemma! Så jäkla snuskigt tycker jag att inte veta 100% säkert vad som är i också :p Nu när jag bor själv blir det alltid hemlagat också 🙂

 2. Sara skriver:

  Man får visst äta rödbetor under 1 år, enligt SLV. Däremot funderar jag varför inte gillis fick chorizokorv? Gillar han inte det eller är det mycket salt i dem? Enligt 1177 gillar många barn starkare mat. Tycker det är tråkigt att all mat ska barnanpassas! Salt är den enda kryddan som ska undvikas, sen är det fritt fram ?

 3. Skräm inte upp mig! Jag hoppas det är lättare än det låter då jag ska vara barnvakt åt just en 6månaders & en 2 åring nästa helg. Ser fram emot intensiva men väldigt roliga&mysiga dagar! 🙂

 4. Cissi skriver:

  Jag var har varit ensam över en helg med 4 barn(tvillingar på 8 år, en 5åring och en 1åring) och det var jobbigt men det gick! Jag var endast 20 år då och jobbade som au-pair. Så det går nog fint att ha två barn att hålla reda på ska du se!
  Måste säga att du har en jättebra blogg och att jag följer den flitigt! Kram

 5. J skriver:

  Men korv är väl ändå halvfabrikat?

  1. Anton skriver:

   Men den pappaledige Odd har väl tid att stoppa egen chorizo? Han använder ju inga halv- eller helfabrikat så man får väl anta att även korven är hemkörd.
   Kassler vet jag inte – på något sätt måste man få tag i kotlettrad från gris och sedan salta och röka. Men det ordnar väl Odd också kan man tänka. Vore pinsamt för honom att lägga upp en förpackning kassler på bandet i butiken.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..