ANNONS

Ny dyrgrip

/

Måndag morgon! Det är en rolig vecka som väntar, fullproppad med spännande möten, körkortsgrejer, eventuellt hämta vår bil som vi har köpt (!) (mer om det senare) och Dubai i helgen. Första stoppet är medverkan i en podd som heter Föda Barn som Danderyds sjukhus producerar. Himla bra initiativ, varje vecka medverkar en gäst (nu är det jag) och en expert inom förlossning. Jag säger till när den är publicerad om ni vill lysssna. Efter det väntar en lunch med Pingis och Hannah, Pingis har varit i USA i en vecka så vi behöver uppdatera vad som har hänt i bolaget.

Efter det väntar ….. Testlektion för min körskola! Ja, det är inte världens grej egentligen men ni vet ju att jag har tragglat med körkortet. Jag tog 40 lektioner utan resultat och det fick mitt engagemang att nå botten. Sedan har jag funderat på om det är ADHD som ställer till det. Jag tog upp det med min utredare och det som vi tror är problemet är mitt dåliga arbetsminne. Jag har ju svårt att följa instruktioner och recept just för att min hjärna inte vill lägga ihop 1 + 1 av en anledning. Har man ADHD är just arbetsminnet kort. Tex är det nästintill omöjligt att lösa ett muntligt mattetal då man måste komma ihåg flera saker samtidigt. Lite så är körkortsteorin för mig. Så många regler som är beroende av varandra. När jag glömmer första förstår jag inget.

Så, nu i alla fall ska jag boka in mig på en körskola för ADHD. Idag görs en testlektion för att se var man befinner sig kunskapsmässigt/körmässigt. Och sedan väntar två veckors intensivutbildning för mig i januari. Under den tiden får jag pedagogisk hjälp anpassad för ADHD och själva teoriprovet ser lite annorlunda ut. Jag håller tummarna för att det går vägen nu. Det måste det.

[showhide type=”post” more_text=”Show English translation…” less_text=”Show less…”]

Monday morning! I have a fun week ahead, crammed with exciting meetings, driving licence stuff and potentially picking up our car that we’ve now bought (!) (more about that later) and then Dubai next weekend. The first point on the agenda is to guest a pod called Giving Birth hosted by Danderyd’s hospital. Such a great initiative, every week there’s a guest (this week it’s me) and an expert in child labour. I’ll tell you when it comes out if you want to listen to it. After that I’m having lunch with Pingis and Hannah, Pingis has been in the States for a week so we need to update her on what’s happened.

After that… Trial lesson with a driving instructor! Yeah it’s not such a big deal but you know that I’ve been working on this for ages. I had 40 lessons without a result and that killed my motivation. Since then I’ve been thinking about whether it could be my ADHD that gets in the way. I brought that up with my doctor and they think that it could be poor motor memory. I have a hard time following instructions and recipes because my brain doesn’t want to add one and one together for some reason. If you have ADHD you’re motor memory is short. So that’s the theory. There are too many things that build on one another, when I forget the first thing I don’t understand anything at all.

Anyhow, I’ve booked myself in with an ADHD-knowledgeable driving instructor. We’re doing a trial lesson to see where I am at with my driving and then I get to do two week’s intensive driving in January. In between then they give me ADHD-adjusted training and the theory test looks about different. I’m keeping my fingers crossed that it works out. It has to.

[/showhide]

IMG_3704.JPG

IMG_3705.JPG

Tittta här! Det är inte ofta jag köper dyra väskor och plagg (längre) men den här beställde jag i januari i år från Lara Bohinc. Jag köpte via en marknadskontakt i London och fick ner priset tack vare lite prut. Trodde att den skulle komma under våren men tydligen var det från höstkollektionen. Var lite irriterad över väntetiden men nu kom den, äntligen. Den är så fin. 

Min väskgarderob är nu fulländad. I denna storlek finns: En beige Chanel, en svart Chanel och en grå Lara Bohinc. Jag har svårt att se mig själv köpa en 30 000 kronor väska igen så jag är glad att köpen gjordes när jag var yngre och hade högre burn rate. Idag köper jag hellre aktier för pengarna …

52
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00