Det blev ett bra snack i Nyhetsmorgon, jag lägger upp klippet när det finns ute om ni missade. Kan även skriva ett längre inlägg om hur man ska tänka om man vill spara till sitt barn, oavsett summa. Nu ska jag skynda hem, världens bästa Odd ska baka solbullar/solskensbullar (vad heter det?) eftersom min släkt kommer över på fika och firar min födelsedag i efterskott.

[showhide type=”post” more_text=”Show English translation…” less_text=”Show less…”]

We had a good talk on Nyhetsmorgon, I will post the clip for those of you who missed it. I’ll also write a longer post about how to save for your child, regardless of income. Now I need to hurry home because lovely Odd is about to make sun buns/ sunshine buns (what are they called) for my relatives that are coming for a belated birthday coffee later today.

[/showhide]

IMG_3691.JPG

IMG_3690.JPG

Kavaj från Second Female, blus från Jacqueline de Young

 1. nora skriver:

  Varför använder du inte mer dina smycken från VI????

 2. My skriver:

  Bytt vigselringar??

 3. Har du bytt ut dina vigselringar? =) för det där är väl inte den du valde? Kram

 4. Anna skriver:

  Bra tänk! Jag håller med att ett barn inte behöver massa leksaker (inte än iaf) min son är lika gammal som Gillis och det roligaste han vet är träslevar och dammsugaren 😉 Köpa massa leksaker är dessutom dåligt för miljön. SJÄLVKLART ska barnen ha leksaker, men det behövs inte 50 olika.
  Att spara är inte curling, man vet aldrig vad som kan hända i framtiden och att ha en buffert är aldrig fel.

 5. Sandra skriver:

  jag sparar 3000kr till mitt barn i månden och jag är uska, allt handlar o prioritering. Jag vill att min doter ska kunna köpa lägenhet bil och ta körkort. Varför skulle man inte vilja ge sitt barn ett bra liv mest bästa möjliga förutsättnigar det är inte att curla det är att bry sig-1

  1. Jenny skriver:

   Du har rätt i en sak Sandra. Det handlar om prioritering. Men för vissa föräldrar handlar prioriteringarna om att behöva välja mellan frukt eller grönsaker, fil eller mjölk, vinterstövlar eller jacka (till barnet, för föräldern har inte råd att ens tänka sig ett nytt plagg).

   Det är jättebra att de som har möjligheten sparar till sitt/sina barn, absolut! Men det finns också en annan verklighet i dagens Sverige, som vi inte får glömma bort. Framför allt får vi inte se ner på de som vänder på varenda krona för att få det att gå ihop (vilket det oftast ändå inte gör). Det är personer som gör så gott de kan, utifrån de förutsättningar de har. INTE sämre föräldrar, INTE sämre människor, bara sämre förutsättningar.

   Det finns en utbredd barnfattigdom i dagens Sverige, som det fortfarande talas ganska tyst om. Titta gärna in på https://www.facebook.com/fruktkampen

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..