Besatt Bea

Jag läste ut Expeditionen nyss av Bea Uusma, alltså det här är nog hårt men hon verkar galen. Boken började fantastiskt. En berättelse om mod och kärlek som sedan övergår till något maniskt. Bea är besatt av Andréexpeditionen. Inte besatt på ett spännande sätt som hjälper oss läsare in i en mytomspunnen resa utan mer åt ett äckligt otäckt håll. Beskrivningarna av dödsorsakerna och likens kvarlevor (som upptar cirka 1/4 del av boken) fick det att vända sig i min mage. Lägg till alla bilder som finns på kranier som är sågade itu. Boken är läsvärd i början men det övergår till något som inte känns sunt och när jag läser sista sidan känner jag att jag tycker är författaren är galen som spenderat en massa år på det här och ändå inte kommer fram till något. Alls. Ni får läsa boken och berätta vad ni tycker. Kanske är jag överkänslig. Jag gick över till en bok om investeringar efteråt för att balansera psyket …

[showhide type=”post” more_text=”Show English translation…” less_text=”Show less…”]

I just finished the Expedition by Bea Uusma, this is probably harsh but she seems crazy. The book started out amazing. It was a story about love and bravery that then transcends into some manic. Bea is obsessed with the Andre Expedition. Not obsessed in an exciting way to help us readers learn something about the fabled journey but more in a creepy, weird way. The descriptions of the death causes and the remains of the bodies (which constitute about a fourth of the book) made my stomach turn. Add all the pictures of the cut up skeletons. The book is good in the beginning but it turns into something unhealthy without ever reaching a conclusion. At all. Read the book at tell me what you think. I’m going to read about about investments instead to balance out my pscyhe…

[/showhide]

IMG_3676.JPG

Släpper ut gravidmagen. Bredvid mig ligger en ask med NK-mint…

 1. Paulina skriver:

  Nej, jag håller inte alls med. Läste Beas bok från pärm till pärm på en dag för att detaljrikedomen och bilden hon målade upp var så fängslande. Magisk berättelse och fascinerande hur mycket kunskap ho besitter!

 2. Anna skriver:

  Tycker det är fult av dig att skriva så mycket elakt om en väldigt framstående kvinna i forskarvärlden. Att du inte tycker om boken gör mig ingenting, men du trycker ner Bea med alla fula ord du beskriver henne med. Trodde alla elaka kommentarer du fått genom åren gjort att du lärt dig något, men du näthatar ju lika mycket i ditt inlägg som folk som kommenterar din blogg gör. Dubbelmoral att skälla på folk som kommenterar elakt när du sedan skriver ett inlägg som detta. Fy.

 3. mia skriver:

  Du om någon vet väl hur det är när en person som inte kan försvara sig blir uthängd? Det är väldigt hårda ord om Bea, ”besatt” osv som du använder dig av. Väldigt tråkigt att läsa att du dömer en människa enbart på grund av hennes bok.

  Tänk efter själv, boken skulle lika gärna kunna vara skriva av dig om handla om ekonomi. I intervjun i Värvet pratar du länge om ditt intresse för ekonomi..men någon annan får tydligen inte gå upp i ett ämne utan att vara besatt.

 4. rebecca skriver:

  Väldigt tråkigt att du har en så dömande ton. Håller med ovanstående gällande hennes kön, hade hon varit man hade man sett hennes intresse på ett helt annat sätt. Tycker det är tråkigt att du använder ord som ”galen” och ”manisk” då det visar på okunskap om vad de egentligen betyder.

 5. Mikaela skriver:

  Jag har själv inte läst boken, men såg då hon träffade Malou i Efter tio och jag blev redan då lite skrämd av henne, verkade inte riktigt sunt på något vis.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..