ANNONS
/

Skärmavbild 2014-09-30 kl. 08.06.26

Svar: Vet du? Jag tycker att det är bra av SVT att klippa bort scenerna när Pippi säger negerkung och leker kines. Tiderna förändras och det som var okej när våra föräldrar var små är inte det idag tack och lov. Ta exempel som att spela nigger på skolgården eller äta en negerboll. Jag anser att man är dum i huvudet om man använder sig av de uttrycken 2014. Jag tycker verkligen inte att man kränker Astrid Lindgrens verk, hon om någon stod alltid upp för de svaga i samhället som idag kanske kan istället översättas till dom som är en minoritet. Dessutom, vill vi bekämpa rasismen i Sverige så måste vi se till att just sådant som att barn på förskolan drar ut ögonen och leker ”Kines” för att härma Pippi, inte händer. Det är inte okej att göra så. Varenda unge som tittar på Pippi tycker att hon är världens coolaste vilket hon är men barnen får hellre vilja färga håret rött och ha flätor varje dag och använda pappas skor än att använda sig av Pippis förlegade uttryck. Så kan vi uppdatera Pippi och skippa sådant som sårar andra barn tycker jag att det är jättebra.

nBz9PJerPhqghjqObFRW0PnaOyA

101
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00