Inga pekpinnar!

Nu är omslaget på min nästa bok Babyboost klart och det betyder att boken går i tryck vilken dag som helst. Det tar cirka 3-4 veckor hos tryckeriet så det finns en chans att jag får boken vid min födelsesdag i oktober. Jag skrev boken under min mammaledighet och stor del under sommaren. Som jag har skrattat och gråtit medan jag skrivit. Tiden före graviditeten (när man försöker), under och första månaderna som mamma är verkligen speciella och för alla er som går igenom det här vill jag vara en stöttepelare. Det finns så mycket böcker som beskriver rent fysiskt vad som sker i kroppen för varje vecka men allt det känslomässiga glöms ofta bort. Jag skriver mycket om relationen till sig själv under dom 40 veckorna men också relationen till Odd, bästa vännerna, kollegorna och mina egna föräldrar. Det är så mycket i livet som vänds upp och ner redan innan bebisen kommer och det behöver man ventilera. Jag hoppas verkligen att precis som Egoboost blev en bok man kunde hålla i handen när vardagen var tuff, så ska denna bok vara ge stöd fast i ett nytt spännande skede i livet.

Skärmavbild 2014-09-29 kl. 20.07.59

 

Alltså, vill du läsa en bok som säger att du borde äta en skål light popcorn när du egentligen vill ha en påse dillchips, få läsa om hur viktigt amning är framför ersättning eller hur många veckor det måste gå innan du får lämna hemmet för första gången själv om du vill vara en bra mamma så är det ingen bok för dig. Det sista en blivande eller nybliven mamma behöver är mer pekpinnar…

[showhide type=”post” more_text=”Show English translation…” less_text=”Show less…”]

The cover for Baby boost is finished now, which means that the book will go to the press any day now! It takes ca 3-4 weeks at the press so there is a chance that I’ll get the book in time for my birthday in October. I wrote the book while I was on maternity leave and during a large part of the summer. I’ve laughed and I’ve cried while writing. The time before pregnancy (when you’re trying for a baby), the pregnancy and the first months as a mother are really special and I want to be there to support any of you who are going through it. There are loads of books that explain what happens to your body physically week by week but the emotional aspect is often forgotten. I write a lot about how my relationship to myself changed during those 40 weeks, but also the relationship with Odd, my best friends, my colleagues and my parents. So much gets turned on its head before the baby arrives and you need to vent. I hope that just as Egoboost was a book that you could turn to in tough moments, this book will offer the same support for those trying for and expecting a baby or in the first few months of parenthood.

If you want to read a book that tells you to eat a bowl of light popcorn when you really want a bag of dill chips, or to read about how superior breastfeeding is to formula or how many weeks you need to wait before you can leave the home alone in order to be a good mother, this is not the book for you. The last thing a mother to be or a new mother needs is more rules…

[/showhide]

 1. Madde skriver:

  Snygg bild på dig o bebisen <3

 2. Har för mig att jag läste någonstans att Gillis inte var planerad men utifrån det du skriver var han det (?), undrar enbart av nyfikenhet =) Jag gifte mig också som gravid och det ska bli väldigt spännande att höra och se mer av din bok.

  Mvh Sandra

 3. Lina skriver:

  Har någon gång läst att du har rls? Vill du berätta mer om det och om du fått något som hjälpt? Jag plågas av detta flera timmar varje dag..

 4. Jag vill börja med att gratulera till att ni ska få ett till litet mirakel, så himla kul! Grattis! 🙂
  Jag har själv en liten flicka som blir sex månader den tredje oktober 🙂 Det har givetvis varit de sex abslout bästa och underbaraste månaderna i mitt och min mans liv, men det har också varit otroligt omtumlande den första tiden som nyblivna föräldrar. För precis som du säger Bella så är det så otroligt många pekpinnar hit och dit framför allt den första tiden, men även nu snart sex månader senare även om man lär sig att hantera och sålla bort en hel del.
  Jag ser jättemycket fram emot att få läsa din bok för jag tror att den innehåller en hel del sanningar som många nog gärna väljer att inte tala högt om eller försköna lite grann.
  Lycka till nu och hoppas att du slipper lika många kräkfester under den här graviditeten 😉

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..