Otrevliga kommentarer är tyvärr en del av vardagen för de flesta bloggare. Oavsett om man är stor eller har få följare. De flesta lär sig leva med det, efter tio år med min blogg så rinner det mesta av mig. Nu har Spotlife dock inlett ett samarbete med Skoda, som syftar till att uppmana de som är i färd med att kasta skit i kommentarsfälten att kasta den på annat än på bloggaren. Närmare bestämt på Skodas nya robusta offroad-kombi Octavia Scout. En bil, som till skillnad från mänskliga bloggare, är ”byggd för att ta skit”. Det funkar helt enkelt så att när någon håller på att skriva något taskigt, så kommer en ruta upp som rekommenderar skribenten att kasta sin skit på Skoda istället. Det är inget censurverktyg, tanken är bara att få bort påhopp, grova ord och kränkningar. Sånt de flesta av oss alla tar för självklart. Prova själv här: http://byggdföratttaskit.se

bild

Jag tycker att det är en bra kampanj. Ovanlig för ett bilmärke. Men allt som görs för att uppmärksamma näthatet och få näthataren att tänka till en gång extra innan man trycket på knappen är viktigt!

[showhide type=”post” more_text=”Show english translation…” less_text=”Show less…”]I

Unpleasant comments are unfortunately something bloggers get used to. Regardless whether you have 10 followers or a million. Most of us learn to live with it, after ten years most don’t touch me. Spotlife has started a partnership with Skoda that encourages people to unload elsewhere. They are asking people to throw out their aggressions on Skoda’s robust new off-road combi Octavia Scout. It’s a car that unlike bloggers is built to deal with roughness. When someone writes a mean comment, there’ll be a pop-up encouraging the reader to take it out on Skoda instead. It’s not a censure tool, the idea is just to raise the tone in comment sections. A tone most of us take for granted. Try it out here: http://byggdföratttaskit.se

bild

I think it’s a really good campaign. Unusual for a car manufacturer. But all initiatives that reduce cyber harassment are positive!

[/showhide]

 1. Du är ett föredöme blondinbella! det hedrar dig att du sätter upp en bredsida mot näthatet. Jag och min grupp, SIG-gruppen, jobbar aktivit mot näthat och gjort så i snart två år. Vi gräver fram de anonyma näthatarna och visar vem de är. Det dämpar näthatet ordentligt! Jag har skrivit en artikel om dig på vår nättidning mot näthat: http://ifolkets.intre.se/?p=3184

 2. Tjenixen!
  Gillar du mysig inredning som gör ditt hem personligt?
  Och dessutom vill handla billigt med bra kvalité?!
  Kika in hos oss på http://www.todieforinterior.com för att ta del av allt vi erbjuder!
  Vi är två tjejer som kämpar med en butik och en webbshop som är nystartat, hjälp oss få följa vår dröm!
  Vi säljer även fina lyktor som stödjer kampen mot barncancerfonden och rosa bandet! 🙂
  Varmt välkommen! <3

 3. Zara skriver:

  Fantastiskt initiativ 🙂

 4. emma skriver:

  Bella måååste bara tipsa dig såg på en dokumentär som du bara måste se, hemsk men väcker så mycket känslor när man ser den, BULLY heter den och handlar om mobbning i skolan för barn, kommer inte lämna dig oberörd!! se den!!

 5. Y skriver:

  Intressant kampanj, älskar innovationer och smarta marknadsföringsknep! Var givetvis tvungen att testa genom att börja skriva ”fula” ord och visst kom rutan upp, inte när jag skrev orden ”fantastiska” underbara” dock 😉

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..