Hungriga föräldrar

Efter jobbet idag så åkte Odd, jag och Gillis iväg på lite ärenden. Vi besökte bland annat BMW i Solna och provkörde en X5. Vi tog en offert på bilen och ska testa några modeller till innan vi slår till. Vi behöver en större familjebil (idag har vi en Volvo V60 sedan 1,5 år tillbaka) och vi står mellan en X5, Q7, Touareg, nya XC90 eller nya Jeepen. Vi vill ha en stor bil som rymmer hundbur, vagn och hela köret, det är jämt så mycket packning när man har barn. Samt vill jag ha fyrhjulsdrift så att vi kan köra tryggt på vintern om vi ska till någon skidort eller är på landet. Men samtidigt är vi kräsna, det får inte kännas som att köra en stor buss. Många stora bilar ger den känslan och det är inte roligt alls. Jag övningskör mycket med Odd (vi har gått den kursen tillsammans så jag kör mycket bil ihop när vi ska någonstans) så trots att jag saknar körkort så vet jag ändå ”hur jag vill att det ska kännas”. Förresten är en intensivutbildning bokad i Stockholm för min del. Som jag längtar. Blir skönt att kunna köra utan att Odd måste sitta bredvid.

[showhide type=”post” more_text=”Show english translation…” less_text=”Show less…”]

After work Odd, Gillis and I went out to do some errands. We paid a visit to BMW in Solna and test drove an X5. We got a quote for the car and are going to test a few more models before we decide. We need a bigger family car (we’ve had a Volvo V60 for the past year and a half) and we are in between getting an X5, a Q7 a Touareg, the new XC90 or the new Jeep. We want a big car that can fit the dog cage, the stroller and everything else, you always have so much stuff to pack when you’re traveling with kids. We also want to get a four by four so that we don’t have to worry in winter if we’re driving up north to ski or out to the summerhouse. We’re quite picky at the same time though, we don’t want to feel like we’re driving a huge bus around. A lot of big cars give you that feeling and it’s really not great. I drive a lot with Odd (we took the driving instructor course together so I drive when we’re going somewhere) so even though I don’t have a license I know ”how I want it to feel”. Also, I’ve got an intensive course booked in soon. I can’t wait. It’ll be great to be able to drive without Odd sitting next to me.

[/showhide]

IMG_2745.JPG

Vi gillar X5, det enda är att med barnstol bak så känns det fortfarande trångt i passagerarsätet….

IMG_2744.JPG

Efter allt så fick Odd och jag hungerpanik så vi körde in på Mc Donalds för middag. Det händer inte ofta kan jag tala om men nöden har ingen lag. Jag åt en QP med sallad (saknar Donkens sallad i plastmugg som man skakade!), Odd åt en Mc Feast och Gillis fick en barn-burgare. Ja jag vet! Det är inte den bästa middag man kan ge sitt barn och jag inser att kommentarerna säkert kommer att flöda. Men jag kan säga såhär att Gillis får till 90 % bara hemgjord mat när Odd är pappaledig så han överlever nog burgaren. Ibland blir vardagen såhär!

  1. Jeepen är fantastik, min familj har en och vi får lätt plats med min lillebrors vagn och resväskor. Den dom har drar mellan 0,6-0,8 berorende på hur man kör.

  2. Helena skriver:

    Ni måste prova BMW 320 GT! Den bästa bilen och ha bilbarnstol i! Man märker knappt av den när man sitter i passagerarsätet. Och sen är den snygg som tusan!

  3. Sofia skriver:

    XC90 är underbar! Så bekväm och snygg, men ändå inte överdrivet stor. Rekommenderas.

  4. Men klart alla ungar ska få käka på donken =)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..