Floating på Yasuragi

Vi skippade ju idéen om att checka in på hotell och gå ut och äta och låta min mamma sova över och ta hand om Gillis. Min mamma och Gillis fungererar väldigt bra ihop så det är inte det, men Odd och jag kände inte att vi var redo att sova borta från honom en natt. Men istället så kom mamma över under dagen och vi åkte till Hasseludden för att spendera dagen på Yasuragi. Vi åt lunch, badade i varma poolen utomhus, somnade (!) i loungen och gjorde en behandling som heter Floating. Jag hade aldrig testat det förut, men en timma där motsvarar sex timmars sömn – Vilken småbarnsförälder väljer inte det?

Det var ett litet rum med 36 grader värme i luften och 36 grader i vattnet, dessutom var det 33 % saltgrad, precis som i döda havet. Allt för att det skulle upplevas som om man svävade. Man hade en nackkudde och så dämpande man ljuset så mycket som man ville (vågade). Jag kan säga såhär, jag somnade på fem minuter och vaknade 45 minuter senare … Utvilad! Floating ska jag göra igen när jag verkligen behöver komma ner i varv/ta igen sömn. Helt fantastiskt.

IMG_2149.JPG

IMG_2153.JPG

IMG_2150.JPG

IMG_2151.JPG

IMG_2152.JPG

Floating-rummet, otrolig häftig upplevelse. Rekommenderas till er som ligger efter i sömn eller är stressade på grund av jobb. Som en slags vatten-meditation.

 1. Maria skriver:

  Eller rekommendation till de som också lider av mycket värk, eftersom saltet innehåller mycket bra mineraler som kroppen tar upp när man floatar. Givetvis är flera tillfällen att rekommendera. Värmen stimulerar också blodcirkulationen som också verkar värkhämmande.

 2. Åh vad mysigt ni måste ha haft det!!!

 3. lollo skriver:

  fast floating i en riktig floating-tank är mycket bättre.

  1. jhs skriver:

   Varför? Vad är skillnanden. Jag tycker de är läskigt och trångt i tanken, de här såg mycket behagligare ut 🙂

 4. N skriver:

  Mm, fast ne. Att sova är inte att meditera. Oavsett hur ”stillsamt” det är… Vid meditation är hela tanken att du ska vara närvarande och medveten. Snälla Isabella, jag vet att du ogillar när man säger så, men du behöver verkligen bli mer påläst om mycket.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..