#ABDebatt

Igår medverkade jag i Aftonbladets första partiledardebatt, jag satt i soffan med ett gäng till och kommenterade debatten och partiledarna. Ni kan se den i klippet här under. Det jag sa i programmet, innan allt körde igång, var att jag höll tummarna för att alla partiledarna skulle ta Jimmy Åkesson med respekt. Min stora oro var att man skulle vifta bort honom så att tittarna skulle tycka synd om honom och därmed vilja lägga sin röst. Jimmy Åkesson är vanligtvis väldigt duktig i debatter men igår för första gången så var han faktiskt inte det, till min lättnad. Och jag tycker att Annie Lööf, Gustav Fridolin och Stefan Löfven bröt ner hans argument på bästa sätt.

Jimmy Åkesson ställer ofta saker och ting emot varandra så att det ska bli enkelt för tittaren. ”Ska en pensionär få svälta eller ska vi ta emot en flykning? Har det låtit tidigare och igår sa Åkesson ”Vi måste välja mellan välfärd eller asylinvandring”. Direkt svarade Annie Lööf att det faktiskt är en promille av alla miljoner som flyr som knackar på vår dörr, Fridolin sa att nej – Välfärd kontra flyktningar står inte mot varandra, tvärtom så bygger det Sverige. Och Stefan Löfven var faktiskt bäst och sa ”Den personen som kommer hit, vad är det du tänker säga till den personen, att nu får du åka tillbaka?” Jimmy Åkesson hade inget svar.

Elaine som också var med, gav oss som satt i soffan, en känga över att vi var glada över att Åkesson faktiskt inte var så bra igår. Elaine skriver att vi raljerade över honom. Elaine är en expert på det här men från mitt egna håll så var det inte så jag menade. Varenda människa vet att Jimmy Åkesson är bland den bästa debattören och det är inte speciellt nytänkade att påpeka det. Men igår var han faktiskt inte så bra som han brukar, han höll på att somna (enligt honom själv) under jämnställdhetsfrågan och den retoriken han kör genom att ställa två saker i mot varandra, bröt dom andra ner igår. Och det var jag faktiskt tacksam över. För enda sättet att ”vinna” över Åkesson är att bemöta hans politik och bryta ner varje argument så att tittaren förstår att det inte är så en enkelt som Åkesson försöker påpeka. Att en pensionärs mat inte har med en asylsöknade att göra. Stadsbudgeten är större än så. Att stänga honom ute vet vi bara förvärrar. Men inte heller för den delen höja honom till skyarna som en motpol.

Han var helt enkelt inte så bra igår. Och det är jag glad för.

 1. Mimmi skriver:

  Han heter JIMMIE, inte ”Jimmy”.

 2. Jag lyssnade på Åsa Romson för någon morgon sen i SVT. Hon kunde inte förklara hur Sverige ska tackla det ökande hotet mot nationen och folket som finns. Parallellt vill Miljöpartiet se öppna gränser och fri invandring.

  Idag har Aftonbladet en artikel om att Säpo stoppat två möjliga attentat.

  Varför människor röstar på SD. Sverige är en krutdurk i väntan på explosion. Vi har ansvarslösa politiker. IS rekryterar unga svenskar i moskéer. Samma lättpåverkade unga som söker sig till nynazism. SD har enkla lösningar på komplexa problem.

  Det jag förvånas över är naiviteten politiker uppvisar. Inte bara SD. Som anser att drar vi ner på invandringen löser sig allt, naiv världsbild. Vi har sjuan som helt ignorerar problemen. Det är rasism att ens påtala. Se bara på UK som exempel. En pedofilhärva som kunde fortgå på grund av att myndigheterna var rädda att pekas ut som rasister.

  Vilka drabbas? Alla svenskar oavsett ursprung, religion och hudfärg.

  Jag föraktar SD. Det väger inte upp mitt förakt mot sjuan och SVP..

 3. Blir så trött på folk som kallar dom rasister! Rasist? Varför? För att dom lyfter invandringsfrågan? Som inget annat parti vågar. Jag tycker det är starkt att gå emot strömmen och människor är så jäkla trångsynta i detta land, hör det dom vill höra. Är det inte väldigt viktigt att kunna ta hand om människorna dvs också invandrare som tas in istället för att bara ta in hela tiden. Får man det verkligen bättre då?! Jag tycker man ska läsa på lite innan man kastar ut rasist hej vilt så fort man nämner invandring, skärp er.
  Det finns jätte många länder som har satt stopp för invandring ett av landen är Nya Zeeland kalla dom rasister om ni måste? Så skrattretande hela grejen kring SD.

 4. Maria skriver:

  Hur mkt invandring drabbas du Bella av på svenska Kungsholmen? Lätta att vara för invandring när man själv inte behöver bo i den. Hyckleri.

 5. Emma skriver:

  Bra skrivet! Håller helt med! De andra partierna måste verkligen anstränga sig mer för att synliggöra de arg. Åkesson använder sig av. För man kan inte ta för givet att folk i Sverige verkligen förstår vad som menas med det han säger, det räcker med att man spanar in detta kommentarsfält. Och till er som undrar vad det är för fel med att prata om invandring och flyktingpolitik…det finns inget fel i det! Felet ligger hos er som TROR att SD är svaret på den frågan! Ni har fortfarande INTE förstått att SD står för såååå mycket mer än invandringspolitik, och det är INGET som Sverige borde associeras med! och jag har svårt att tro att NI som vill rösta på SD verkligen har samma uppfattning som dem, nee, ni köper deras arg. utan eftertanke. Givetvis uppstår det en hel del problematik med invandring som vi måste lösa, inget snack om saken och ja, de andra partierna har inte varit särskilt bra med att bemöta denna frågan! men snälla…jag hade hellre röstat på bajs än på SD så illa är det! Peace ppl!!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..