Her

Sorry för dålig uppdatering men det har varit så skönt med en lördag och lämna telefonen hemma. Vi har vart ute och lunchat, lekt och strosat. Gillis sov två timmar (!) på dagen så vi hann se en film som heter Her med Joaquin Phoenix (älskar de namnet) … Fantastisk film! Handlar om en man som blir förälskad i ett operativsystem som i framtiden är väldigt mänsklig och kan känna intuition. Filmen utspelar sig några år framöver och det kändes äkta, den vardagen han har i filmen kommer vi nog att ha inom 20 år. Allt ifrån hur han använder datorn, tv-spel, mobilen. Jag ser fram emot när vår vardag ser ut så. Se filmen så förstår ni vad jag menar! Nu ska vi på kräftmiddag hos Sheila och Rasmus, gott.

IMG_2116.JPG

Topp Lindex, skinnbyxor Zara och Flattered på fötterna. Har förresten LCC nya hårolja i spray, älskar den!

 1. Joaquin Phoenix är så jävla snygg och en grymt bra skådis!
  // Polly

 2. Linnea skriver:

  Hej! Jag hoppas att du kan ta upp detta som dagens fråga…. 🙂 Jag har lyssnat på ganska podcast avsnitt med fick inte riktigt svar på min fråga!

  Jag och min sambo är i tagen att köpa vårt första hus. Vi ska försöka hålla oss till Max 2,5 milj, trots att banken var mycket positiva till ev dyrare husköp. Vi prioriterar resor etc så vi känner inte att vi vill lägga så många ränta/amortering av vår månadslön på huset så därför vill vi försöka lägga oss lite lägre…
  För ca 2 år sedan började vi kolla ev lånelöfte med bl.a. Den banken vi är med i idag, vi fick inget. Nu har vi fått lånelöfte av EN bank av alla dom vi kollat med – detta beror endast på att vi inte har någon kontantinsats. Vi reser mycket och lägger pengarna på det, för två år sedan reste vi för 200.000 och det blev lite resor förra året också, två nu i vinter igen… Ja, det är där vi prioriterar pengarna.
  Vi har sparat ca 50,000:- men dessa pengar vill vi ha kvar när vi köper huset för ev utgifter. Vi kan ju givetvis inte flytta till huset med 0:- kvar på kontot.
  Självklart ska vi försöka spara till kontantinsats under tiden men vi kommer ju aldrig komma upp till ca 450.000:-, det är ju orimligt. (Vi har en inkomst på ca 53.000:-/mån brutto).

  Vi har fått lånelöfte även till blancolån (en del) och i nuläget har vi fått låna 240.000:- och ska spara resten själv, det vi inte lyckas spara ihop kunde banken säkert gå in med sa dom – men då kanske genom en deal att blancolånet ska betalas av på 8 år (istället för 10 år) eller något sådant.

  Min fråga är;
  Är det osmart att ta ett blancolån på en del av kontantinsatsen?
  Att spara ihop 450.000 borde ju ta oerhört lång tid för oss så det känns väldigt avlägset…

  Varför tror du att det bara är en bank som är positiva till våra lån? (Bolån och blancolån)

  Tacksam för svar!! 🙂

  1. Sofia skriver:

   Att låna till ett lån är aldrig smart!
   Varför prioriterar ni resor samtidigt som ni vill köpa hus? Det verkar orimligt, man kan inte både äta kakan och ha den kvar! Vet inte vad ni har för utgifter i månaden men gissar på att ni i nuläget har en lägenhet och med den månadsinkomsten borde ni lätt kunna lägga en hel del på ett sparkonto. Blancolån är nästan det värsta man kan ta, räntan brukar vara skyhög! Kolla ett avsnitt av Lyxfällan är mitt tips till er och även att skippa resorna ett två år framöver och spara ihop till er bostad istället. Lycka till!

   1. Linnea skriver:

    Tack för ditt svar! 🙂
    Vi hyr ett hus idag i den klassen som vi vill köpa hus och har ju också därmed högre boendekostnader än en lägenhet. Vi betalar ju både hyra, el, vatten, sophämtning osv…
    Visst inser vi att vi inte kan resa som vi vill göra men att spara ihop en halv miljon känns väldigt avlägset…. Men det kanske är så man gör..?! Många av våra vänner (även de i 50 års åldern) fick också ta hjälp av blancolån till en del av kontantinsatsen. Vi hade i så fall tänk att belåna halva kontantinsatsen..

    Men vi kanske får tänka om…?!

    Man behöver få alla råd man kan! 🙂

    Ps. Vi fick ränta på 5,3% på blancolånet vilket jag tyckte va bra…?

 3. m skriver:

  När kommer del 2 om LCC?

 4. Definitivt en fin film men väldigt konstigt. Det var svårt att komma ihåg att hon liksom inte fanns på riktigt 😉

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..