ANNONS

Cosmo vecka 25

/

Jag måste berätta en hemsk sak som hände när jag var gravid med Gillis. Jag var i vecka 25 tror jag och jag och Odd var ute och åt middag med Odds föräldrar på en rätt känd restaurang. Vi beställde fördrink och jag valde en alkoholfri cosmopolitan. Drinkarna kommer in och vi beställer in mat och tiden går. Jag säger till mitt gäng att drinken smakar alkohol men dom tror att jag inbillar mig så istället frågar jag serivören om den verkligen är alkoholfri varpå han garanterar det. Tiden går, jag slurpar i mig min drink och äter upp maten. När allt dukas av säger jag till servitören att han får hälsa bartendern att han lyckades göra en god cosmo, den ”smakar precis som vanligt”. Servitören säger att han ska hälsa det och försvinner iväg. Strax därefter kommer bartenden och servitören till vårt bord och dom ser helt förstörda ut, på en gång känner jag att något är fel och säger tillslut säger dom att:

– Vi är jätteledsna men vi har råkat servera dig en vanlig cosmopolitan… Vi är hemskt ledsna över detta missförstånd, finns det något vi kan göra?

Då fick jag ett utbrott. Jag börjar gråta och säger att nej det finns inte så mycket att göra, drinken ligger liksom i min mage och min bebis mår antagligen inte så bra just nu av 4 cl sprit. Jag springer in på toaletten, stoppar fingrarna i halsen och kräks tills inget finns kvar. Det har redan gått över en timma sedan jag svalde drinken och det var säkert för sent men jag ville ändå göra ett försök. Jag var så ledsen när vi kom ut, dom stod för middagen och vi åkte hem. Ringde min barnmorska (jag fick hennes mobilnummer, tack för privata mottagningar utan telefontid) och grät men hon sa att visst att det är dumt men det är ingen idé att oroa sig just nu, barn till missbrukare kommer också ut friska och en drink är inte avgörande. I den stunden hjälpte det lite men så ledsen jag var.

f

I USA hade man nog kunnat stämma den restaurangen, men i Sverige får liksom en ursäkt räcka. En stämning hade inte hjälpt bebisen i magen men finns det möjlighet till stämning så blir nog restauranger noggrannare med allergier eller att inte råka servera alkohol till en gravid eller kanske en person som är nykter alkoholist. Som tur nog påverkade det här inte Gillis och det är jag tacksam för!

126
1

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00