Cosmo vecka 25

Jag måste berätta en hemsk sak som hände när jag var gravid med Gillis. Jag var i vecka 25 tror jag och jag och Odd var ute och åt middag med Odds föräldrar på en rätt känd restaurang. Vi beställde fördrink och jag valde en alkoholfri cosmopolitan. Drinkarna kommer in och vi beställer in mat och tiden går. Jag säger till mitt gäng att drinken smakar alkohol men dom tror att jag inbillar mig så istället frågar jag serivören om den verkligen är alkoholfri varpå han garanterar det. Tiden går, jag slurpar i mig min drink och äter upp maten. När allt dukas av säger jag till servitören att han får hälsa bartendern att han lyckades göra en god cosmo, den ”smakar precis som vanligt”. Servitören säger att han ska hälsa det och försvinner iväg. Strax därefter kommer bartenden och servitören till vårt bord och dom ser helt förstörda ut, på en gång känner jag att något är fel och säger tillslut säger dom att:

– Vi är jätteledsna men vi har råkat servera dig en vanlig cosmopolitan… Vi är hemskt ledsna över detta missförstånd, finns det något vi kan göra?

Då fick jag ett utbrott. Jag börjar gråta och säger att nej det finns inte så mycket att göra, drinken ligger liksom i min mage och min bebis mår antagligen inte så bra just nu av 4 cl sprit. Jag springer in på toaletten, stoppar fingrarna i halsen och kräks tills inget finns kvar. Det har redan gått över en timma sedan jag svalde drinken och det var säkert för sent men jag ville ändå göra ett försök. Jag var så ledsen när vi kom ut, dom stod för middagen och vi åkte hem. Ringde min barnmorska (jag fick hennes mobilnummer, tack för privata mottagningar utan telefontid) och grät men hon sa att visst att det är dumt men det är ingen idé att oroa sig just nu, barn till missbrukare kommer också ut friska och en drink är inte avgörande. I den stunden hjälpte det lite men så ledsen jag var.

f

I USA hade man nog kunnat stämma den restaurangen, men i Sverige får liksom en ursäkt räcka. En stämning hade inte hjälpt bebisen i magen men finns det möjlighet till stämning så blir nog restauranger noggrannare med allergier eller att inte råka servera alkohol till en gravid eller kanske en person som är nykter alkoholist. Som tur nog påverkade det här inte Gillis och det är jag tacksam för!

 1. Therese skriver:

  som mamma till två känner jag din ångest.. Fyfan. Ilskan och osäkerheten om vilken skada det kunnat göra…

  Hoppas bartendern lärde sig en läxa (hela restaurangen borde kanske jobba mer på sin kommunikation..)

 2. Håller helt med Blondin B, klart det ska gå och stämma en sådan sak!! Det ska visst tas ansvar för sina gärningar inget snack om saken. USA är så mycket längre fram och så mycket smartare i detta. Att arroganta Sverige inte lyssnar är inget försvar

 3. Håller helt med Blondin B, klart det ska gå och stämma en sådan sak!! Det ska visst tas ansvar för sina gärningar inget snack om saken. USA är så mycket längre fram och så mycket smartare i detta.

 4. helen skriver:

  jag var gravid när jag och min man gifte oss och spenderade dagen och natten på gimo herrgård.
  jag hade sagt till vid bokningen om min allergier och att jag ville ha alkoholfritt, jag ringde dessutom en gång ytterligare innan, för att säkerställa att de hade koll.
  när vi kom, och skulle få fördrinken, fick jag ytterligare en gång (trots magen!) förklara att nej, ingen alkohol.
  när vi kom upp på rummet fanns det bara en champangeflaska, som skulle ingå, inget alkoholfritt alternativ.
  när vi kommer ner till middagen får vi reda på att förrätten är pilgrimsmusslor, trots att jag är allergisk har de inte förberett något alternativ och jag får tala om för dem en tredje gång att jag är allergisk. dom lovar mig ett annat alternativ, men serverar mig ändå musslorna. tack och lov noterade jag det, annars hade den natten inte varit speciellt rolig. de ursäktar sig och skyller på att de tagit fel tallrik i köket, alltså påstod de att min mat redan stod klar i köket, ändå tog det 15 min att få ut min mat ”som redan var klar”… på menyn stod också en ostbricka. jag stämmer av med dem att jag bara vill ha ostar som är pastöriserade. ut kommer ostarna, jag äter och efteråt frågar jag vart ostarna kommer ifrån och får svaret ”jag vet inte, är det så viktigt?” eftersom personalen inte ens visste vart osten kom ifrån, så kunde de mest troligt inte garantera att den osten av brie-typ var pastöriserad. (Anledningen till att man inte ska äta brieost som gravid är eg inte osten i sig, utan bara att de allt som oftast kommer från utlandet och den märkningen kan man inte lita på som den svenska, och de måste vara pastöriserade för att man ska kunna äta dem som gravid. Min granne driver ett ostmejeri så vi har diskuterat det.) Jag var inte direkt orolig över att ha ätit osten, men det kändes otroligt respektlöst av dem. En sak är iaf säker och det är att jag aldrig kommer besöka gimo herrgård igen, sämre service har jag aldrig fått.

 5. linda skriver:

  Ja men gud vilken himla tur att du gick till en PRIVAT barnmorskemottagning då…..

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..