ANNONS

Tidig morgon

/

Gillis och jag klev upp sex imorse, gav honom färsk välling från Otto, gjorde en kopp te till mig och så gosade vi i soffan tills vällingen var uppäten och jag hade piggnat till. Sedan har vi lekt och jag sett nyheterna. TV4 Nyhetsmorgon bjuder ju in partiledarna för en frukost kvart i åtta och jag måste säga att intervjuerna är fruktansvärt dåliga. Jag har stor respekt för programledarna och tycker att dom är duktiga på att intervjua men det här upplägget är nästan pinsamt.

Jag som tittare vill ju höra mer om varje partis politik och ställa dom mot väggen med aktuella frågor (göra det ännu tydligare för väljarna då 20% fortfarande är osäkra) nu när det faktiskt är två veckor innan valet men istället får vi lyssna på vilken frukost partiledarna äter (som säkert inte ens stämmer) och som imorse med Åsa Romson, diskutera hur bra latin hon kan. Intervjun med Annie Lööf var också katastrof då 11 minuters snack delades upp i 3 minuter frukost, 30 sekunder centers politik och resten om hur det känns att ligga så nära 4% spärren. Hur matnyttigt är den informationen? Syftet med frukostsamtalet är antagligen att det ska vara lättsamt och trevligt men varje parti kan väl i alla fall få säga vilka löften man går till val på/vilka frågor som är partiets största fokus och vad man absolut inte skulle kompromissa om med andra partier i samma block. TV4 har väldigt duktiga personer som analyserar valet på ett roligt och informativt sätt men jag hade önskat mer politik och åsikter med varje partiledare. Det är svårt att analysera ett val när ingen riktigt kommer till tals och Nyhetsmorgon är en viktig kanal då många tittar, även personer som inte frivilligt slår på SVT:s utfrågningar.

IMG_2053.JPG

Här TV4 får ni ett gäng frågor av mig som jag gärna vill ha svar på:

Fredrik Reinfeldt
– Varför vill du plötsigt planera en ny skatt för att klara av flyktingarna?

Åsa Romson
– Hur tänker ni kring nedrustning av försvaret när världen är i gungning?

Jonas Sjöstedt
– Kommer ni kunna samarbeta med S om ni inte får igenom ej vinst i välfärd?

Jimmy Åkesson
– Varför går ni till val på att prata om en straffskatt på pensionärer när den inte finns?

Stefan Löfven
– Hur ska jobben bli fler om det blir dyrare att anställa?

Jan Björklund
– Hur går er (liberala) politik ihop med att vilja förstatliga skolan?

IMG_2052.JPG

Jag frågade Christian vad han ska rösta på ”Matte, jag gillar centern för deras djur-engagemang”

IMG_2051.JPG

Frågade Gillis också men han verkar inte bry sig ett dugg tyvärr…

72
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00