Tidig morgon

Gillis och jag klev upp sex imorse, gav honom färsk välling från Otto, gjorde en kopp te till mig och så gosade vi i soffan tills vällingen var uppäten och jag hade piggnat till. Sedan har vi lekt och jag sett nyheterna. TV4 Nyhetsmorgon bjuder ju in partiledarna för en frukost kvart i åtta och jag måste säga att intervjuerna är fruktansvärt dåliga. Jag har stor respekt för programledarna och tycker att dom är duktiga på att intervjua men det här upplägget är nästan pinsamt.

Jag som tittare vill ju höra mer om varje partis politik och ställa dom mot väggen med aktuella frågor (göra det ännu tydligare för väljarna då 20% fortfarande är osäkra) nu när det faktiskt är två veckor innan valet men istället får vi lyssna på vilken frukost partiledarna äter (som säkert inte ens stämmer) och som imorse med Åsa Romson, diskutera hur bra latin hon kan. Intervjun med Annie Lööf var också katastrof då 11 minuters snack delades upp i 3 minuter frukost, 30 sekunder centers politik och resten om hur det känns att ligga så nära 4% spärren. Hur matnyttigt är den informationen? Syftet med frukostsamtalet är antagligen att det ska vara lättsamt och trevligt men varje parti kan väl i alla fall få säga vilka löften man går till val på/vilka frågor som är partiets största fokus och vad man absolut inte skulle kompromissa om med andra partier i samma block. TV4 har väldigt duktiga personer som analyserar valet på ett roligt och informativt sätt men jag hade önskat mer politik och åsikter med varje partiledare. Det är svårt att analysera ett val när ingen riktigt kommer till tals och Nyhetsmorgon är en viktig kanal då många tittar, även personer som inte frivilligt slår på SVT:s utfrågningar.

IMG_2053.JPG

Här TV4 får ni ett gäng frågor av mig som jag gärna vill ha svar på:

Fredrik Reinfeldt
– Varför vill du plötsigt planera en ny skatt för att klara av flyktingarna?

Åsa Romson
– Hur tänker ni kring nedrustning av försvaret när världen är i gungning?

Jonas Sjöstedt
– Kommer ni kunna samarbeta med S om ni inte får igenom ej vinst i välfärd?

Jimmy Åkesson
– Varför går ni till val på att prata om en straffskatt på pensionärer när den inte finns?

Stefan Löfven
– Hur ska jobben bli fler om det blir dyrare att anställa?

Jan Björklund
– Hur går er (liberala) politik ihop med att vilja förstatliga skolan?

IMG_2052.JPG

Jag frågade Christian vad han ska rösta på ”Matte, jag gillar centern för deras djur-engagemang”

IMG_2051.JPG

Frågade Gillis också men han verkar inte bry sig ett dugg tyvärr…

 1. Jasmin skriver:

  Fredrik Reinfeldt
  – Varför vill du plötsigt planera en ny skatt för att klara av flyktingarna?

  Angående din fråga så tror jag nog att jag kommer kunna svara på den, trots att jag inte är Fredrik.

  Jo, Fredrik har insett att han inte kommer vinna det här valet, han har gett upp helt enkelt. Därför börjar han sitt tal om att höja skatten för att ta in flyktingar. Detta gör i sin tur att fler röstar på SD då folk inte vill lägga pengar på några flyktingar. Rösten på SD innebär att S får mindre röster.

  Därför sa Frerik så som han sa. Man blir lite besviken när man tänker på det.

 2. DD skriver:

  Åh, Christian är så himla söt! Jag skulle villa ge honom ett släp och en spira för han ser ut som en liten kung. 😀

 3. Anne skriver:

  Christian verkar vara en smart liten hund. ^^ Hoppas att Gillis röstar (hejar?) på något liknande, så att han får chansen att gå på den BÄSTA skolan, inte det ENDA skolan (kommunal). Haha, politik väcker verkligen känslor hos folk ser jag x) Men nu har jag sagt mitt. ^^

 4. Henrik skriver:

  Reinfeldt måste HÖJA skatten dels p.g.a invandringspolitiken som inte kan diskuteras mellan någon eller några. Man tjatar om JAS som kostar 3 miljarder mer som en stor grej, men när migrationsverket behöver endast 48 miljarder (extra) för att inte bryta samman säger man ingenting. Dock så bygger det här på prognoser framåt om asylsökanden. Man antar att det inte kommer öka mer. Jag ser nog att det fortsätter öka än mer långt framåt. Kriget i Syrien tror inte jag kommer lösas snart tyvärr. 48 miljarder kommer nog bli mycket mer… Tilläggas bör väl att 12000 invandrare sitter fast på migrationsverkets boenden redan och inte får bostad i kommunerna. SÅ bra styr Reinfeldt Sverige. Det finns dock inte bostäder i många kommuner.

  Pensionärerna har en straffskatt, även sjuka har det! Pension är uppskjuten lön. Den har högre skattesats. ”Jobbskatteavdrag” heter det för att folk som jobbar får det endast.

  Liberalism behöver inte betyda liberal till anarki? Jag tycker speciellt moderaterna har tagit sin ideologi i för mycket. Att lägga skolan på marknaden är ett bisarrt tilltag, som straffar hela alliansen. Inte ens i USA är skolorna ”bolagiserade”. Det är helt sjukt. Skola är en samhällstjänst, likt vatten och avlopp.

 5. Mia skriver:

  Jag tror också christian kommer välja hundarnas parit 🙂
  Du är så otroligt inspirerande Bella, jag är själv gravid i v.16.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..