Elcykeln!

Jag har något fantastiskt att berätta .. Min tandsmärta är borta! Två dygn med antibiotika tog det innan det blev bättre. Jag har lite svullnad kvar och jag kan inte gapa stort än (försökte äta en sushibit hel imorse men gick inte att få upp käken så pass, hoppas att det tillfälligt…) men det gör inte ont! Därför åkte jag till kontoret imorse. På min nya elcykel Ecoride. Det kan vara den bästa investeringen jag någonsin har gjort för min ekonomi, mitt tålamod plus miljön. Batteriet räcker i 6 mil och det känns som att trampa i världens nedförsbacke jämt oavsett backe och som max går den i 25 km/h. Så nu tar jag mig fram i hela stan på några minuter UTAN att bli svettig. Fantastiskt.

d

Anledningen till varför jag ville ha en är för att mina taxiresor är så dyra och visserligen är cykeln dyr att köpa men jag kommer snabbt att gå plus på det här:

– Taxikostnad dagligen ca : 400 kr= 8000 kronor i månaden.
– Elcykel kostnad 13 000 kronor, engångskostnad. 

Nu undrar ni säkert varför jag inte bara åker buss eller tunnelbana till alla möten. Och jag har tre anledningar till varför det inte fungerar. 1. Är att det tar längre tid eftersom mötena sällan är precis vid en station. Dessutom kan jag jobba med datorn i taxin. 2. Jag blir igenkänd varje dag och även om jag älskar när läsare kommer fram så blir det lite tufft flera gånger per dag om jag är stressad. 3. Jag vill inte utsätta mig för alla hostattacker och bli sjuk i onödan. Jag drar in min egen lön varje månad, finns ingen trygghet att luta sig på. Men, problemet med taxi är att det är en sådan hemsk trafik så med en elcykel slipper jag det tack vare alla cykelvägar. Enda problemet är att jag inte vill cykla när det är halt ute eller riktigt regnväder så vissa dagar och perioder (vinter) kommer det ju inte gå ändå.

Hur som helst, jag är kär i min vita Ecoride! 

 1. Passa på att titta på cykeln nu för det lär väl vara första och sista gången den figurerar här på bloggen.

 2. Mycket enklare med en vanlig cykel då du slipper lägga ut onödigt mycket pengar för att vara lat helt enkelt. Och du kan cykla när det är kallt och blött ute också, jag cyklar med kostymen i högsta hugg men inte blir jag skabbig för det.

  Förstår inte varför folk skall ha eldrivna cyklar när de har fullt fungerande kroppar.

  1. Jag äger också en elcykel sedan en månad tillbaka, som jag varje dag cyklar 25 km totalt till och från jobbet.
   Innan jag köpte min elcykel cyklade jag på en vanlig cykel i både blåst och regn. Jag bor i Danmark där det tyvärr blåser en hel del och att cykla i blåst är som att cykla i en konstant uppförsbacke. Tänk att göra det i hela 12,5 km vilken är en enkelresa hemifrån till jobbet, det är jobbigt kan jag säga!
   När jag läser vad du skriver om att en elcykel bara är dyr och en vanlig cykel är bättre vet inte vad du snackar om. För att en elcykel ska gå framåt måste du trappa vilket är något du även måste på en vanlig cykel. Skillnaden är bara att du har en motor som hjälper dig att komma fram. Jag svettas minst lika mycket under en tur på min elcykel som på min vanliga cykel och när det kommer till motion har jag fått mer träningsvärk av min elcykel än av min vanliga cykel. Jag har tappat mer i vikt av min elcykel än av min vanliga cykel och då har jag cyklat på min vanliga cykel i 4 månader innan jag köpte min elcykel.

   Har man aldrig provat en elcykel och vet inte hur en elcykel fungerar tycker jag du ska prova en! För jag kan lova att det kommer ändra din mening.

   Jag är precis som Bella en stolt ägare till en elcykel och jag ångrar INTE att jag la en massa pengar på min älskade elcykel för det är en utav mina bästa köp jag gjort och så är det bara! 🙂

  2. Jösses, för att man inte vill bli svettig? Man kan cykla i trettiofemmiljoner olika syften och det är det som är så fantastiskt med cykel. Palla svettas i findress. Och jo – man BLIR skabbig så vitt man inte har specialkropp som aldrig svettas ens i uppförsbackar. Fråga vilken elitcyklist med för den delen.

  3. Prioriteringsfråga, om man inte gillar att cykla så är det i alla fall bättre med en elcykel än att åka taxi. Jag tycker att det är kanon att elcyklarna blir vanligare, även om jag själv föredrar racer. 🙂

 3. Du ska inte vara rädd för att bli förkyld för att någon hostar, du måste andas in direkt när han eller hon hostar annars hinner bakterien dö innan den hinner fram till dig.

  Plus att du kanske redan har haft den infektionen, man har aldrig samma förkylnings infektion två gånger.

  1. Jaha, är det därför som infektionskänsliga direkt avråds av läkare att åka kommunalt?
   Och nej, bakterierna hinner inte dö om någon hostar eller nyser i närheten. Sen verkar det inte som du har åkt kommunalt någon gång i rusningstrafik när buss/tåg/tunnelbana är fullpackade med folk och man nästan står på varandra….

 4. Låter som en bra investering i sig själv, i naturen och mycket annat. Kanske man själv skulle prova det. Men du, har inte du bil? Vad hände med den, vart tog den vägen?

  Förstår det där med t-bana och buss, hade jag vart så känd, hade jag inte heller åkt. Och även om jag inte är känd så svider det varje gång jag måste åka buss eller t-bana och behöva stå nära någon arm som är 3 cm ifrån mitt ansikte för att det är rusning eller känna andras vidriga andedräkt. Åå så äckligt.

  Fin cykel.
  Ha en fin dag.

 5. Om du inte redan använder så kan jag rekommendera Uber. Det är allas privatchaufför, kostar inte mer än en vanlig taxi och det finns olika kostnadsalternativ och kan bli 30 % billigare. Dessutom får du alla kvitton på mailen och kortet är för registrerat och du behöver inte krångla med det i taxin. Laddar du ner deras app och registrerar dig så markerar du bara på kartan i appen vart du vill bli hämtad så får du ett sms med hur lång tid det tar innan de är framme och du kan dessutom se var din taxibil befinner sig i realtid. Du får ett nytt sms 60 sek innan den är framme!

 6. Allvarligt?

  Jag har cyklat till varenda jobb (och skola) som jag haft i över trettio års tid. Många gånger med ungarna bakom mig i cykelkärra. Man behöver ju inte piska sig till full benstyrka utan kan cykla i helt normal takt där man inte blir svettig.

  Nej, det här var bara pinsamt. Har du ens backar där?

  1. Vill bara påpeka att när min mamma var liten så fanns det inte datorer, då var man tvungen till att stå öga mot öga med personen man ville klaga på. Bara ren lathet att sitta framför en skärm och knappra.

  2. Men herregud, varför var det här pinsamt? Se det som att hon väljer ett mer miljövänligt sätt att ta sig fram istället för att klaga och vara en jäkla bitterfitta. Är du från landet? =)

  3. Herregud vad alla här plötsligt cyklar flera miiiil till jobbet varje dag… 🙂

   Jag sportar på fritiden. När jag är på väg till mitt arbete är jag inte ute efter att träna och få motion, jag vill inte komma trött och svettig till jobbet… Och jag har inte tålamod att cykla långsamt, det äter ju dessutom upp TID att cykla i snigeltakt.

 7. Hur kommer du göra när det regnar? Blir det taxi då? För i så fall kommer din investering ta betydligt längre tid att tjärna in? 🙂

 8. Det är klart det är enklare med vanlig cykel men den här cykeln har hon ju inte betalt för . Skulle hon köpa själv hade hon inte köpt en alls utan fortsatt med taxi. Hon kommer ju bli igenkänd nu med, plus att hon inte hinner jobba under resans gång.

 9. Jag cyklar överallt på en vanlig cykel och det går hur bra som helst, inget svett och den kostade typ en fjärdedel av din elcykel. Plus att jag får massor med extra motion, bra när man har mkt annat som tar tid från träning. Fattar inte grejen med elcykel, för mig är det bara lata människor som har det. Kan möjligtvis tänka mig att det kan underlätta för personer som på något sätt inte klarar av tyngden med en vanlig cykel, men som frisk och stark person.. Nej.

 10. Ett economista-tips: nästan nya elcyklar finns att köpa begagnade på blocket, då det finns folk som efter ett halvår har tröttnat och vill ha den senaste modellen

 11. Instämmer! Är så nöjd över min Ecoride som jag köpte i våras. Jag har lite över en mil till jobbet och det är så skönt att komma fram utan att vara svettig. Helt klart en av mina bästa investeringar!

 12. Super! Cykelambassadören i mig jublar 🙂 Fast jag cykeltränar i snitt varje dag så betyder det inte att jag vill bli svettig när jag bara ska ner till jobbet. Så jag förstår dig fullt ut.

  Glöm bara inte FETT lås samt FET försäkring, men det har du säkert tänkt på.

 13. Skönt att höra ditt argument om hostattacker o nysningar! Jag åker aldrig kollektiv av just samma anledning och trodde jag var ensam om att tänka så!

  1. Varför uppmuntra till att köra bil när någon valt någonting som är betydligt bättre för miljön? Dessutom nämnde hon ju trafiken.

 14. Underbart att se att du har hjälm på dig! Det finns många som inte vill förstöra frisyren med en hjälm, men hjälmen är en billig livförsäkring!! Jobbar med personer med förvärvade hjärnskador där cykelolyckor inte är ovanliga. Ett fall med cykeln utan hjälm kan resultera i hjärnskador så du aldrig mer blir dig själv igen.
  Mvh

 15. Bra Bella !
  Perfekt med en sådan el cykel. Själv har jag cyklat till jobbet när jag jobbade. Kom fram svettig och ofräsch ! Hade önskat att en sådan fanns då.
  Skönt att tandvärken är borta.

 16. Grattis till cykeln! Jag är också ägare till en Ecoride. Avundsjuka människor får tycka vad dom vill, men en elcykel har sina fördelar. Jag tar hojen till jobbet alla regnfria dagar två mil dit och två mil hem. Det hade jag inte gjort med en vanlig cykel för man vill ju inte gå och vara svettig på jobbet. Den vanliga cykeln får också jobba. Har visst lovat en arbetskompis att cykla Tjejvättern nästa år. Hänger du på, Bella? 😉

 17. Alla ni som kommenterar att hon får bättre träning/motion av en vanlig cykel, nämnde hon ens att hon ville cykla först och främst för den sakens skull?!

 18. Vi har elcyklar på jobbet. Så super bra, kommer fram fräsch och inte svettig till våra besök. När halkan och snön kommer så åker dubbdäcken på. Är så sugen på att köpa en själv. Elcykeln handlar inte bara om motion eller inte, utan att komma fram på ett enkelt och smidigt vis :-))

 19. Cykeln är verkligen superläcker och du är rekordelig som använder hjälm btw. Jag tycker det är helrätt av dig att satsa på en elcykel med tanke på hur du använder den. Komma till möten svettig för att man cyklat på ”vanlig” cykel känns inte bra. Jag skulle aldrig kunna cykla ens kortaste bit till ett möte då jag har så lätt att svettas.

  Mvh

  //P

 20. Bir så chockad över höginkomsttagares relation till pengar ibland. 8000 spänn är vad jag lever på totalt md hyra och mat och allt på två månader. Pengar är en konstig sak som skapar sådana olika världsuppfattningar beroende på om man har dem eller inte.

 21. Bra regnkläder och dubbdäck på cykeln sen när de blir vinter så kan du cykla ändå! Bra va?! Finns inga ursäkter… 😉

 22. Tycket inte det var någon nämnvärd summa. Som sagt en engångskostnad, och som sedan förmodligen kan användas år ut och år in, med endast små utgifter såsom service och nya däck. Men då är ju förutsatt att man faktiskt använder den också! Dessutom bra friskvård och vardagsmotion! 🙂

 23. Alltså jag läser din blogg varje dag sesn långt tillbaka!
  Dett är första gången jg känner att jag måste kommentera.
  Vadå tål inte hosta i tunnelbana? Är du allvarlig eller? Vi andra som åker vi är skuka varje sag?
  Har du peoblem med hälsan ak du inte skylla på fucking tunnelbanan, se till att du har rätt antal white bloodcells. Alltså kunde inte hålla mig, möten är inte nära stationer.. Ta bussen då, eller är du för bortskämd för det? Planera planera planera. Busskort =790kr månad. Den du.

 24. Åh en sån vill jag också egentligen ha! Men problemet med cyklar är att de så lätt blir stulna. Bra investering, men vilket cykellås planerar du att köpa? MVH MYCKET INTRESSERAD!! 😀

 25. Åh en sån vill jag också egentligen ha! Men problemet med cyklar är att de så lätt blir stulna. Bra investering, men vilket cykellås planerar du att köpa? MVH MYCKET INTRESSERAD!! 😀

 26. Tummen upp! Jag köpte en Ecoride i våras och är sjukt nöjd. Cykelpendlar varje dag, knappt två mil enkel väg, och hade aldrig fixat det med vanlig cykel. Kommer cykla så länge som möjligt i höst/vinter för att slippa buss och tunnelbana. Har dessutom fått snygga(re) ben 🙂

 27. Det är alltid lika roande att läsa igenom alla kommentarer där folk ska ifrågasätta ditt val av cykel och orsaker till cyklandet.

  Jag cyklar själv dagligen (året om) på en ”vanlig” cykel och ser det som ett komplement till min träning. Ibland när jag kommer fram till jobbet, svettig och äcklig, kan jag dock önska att jag hade haft en elcykel. Men, man får göra sina val här i livet. 🙂

  Tummen upp för hjälm! Blev påkörd av en bil i somras (jag cyklade på cykelbanan, han hade väjningsplikt ut från en parkering) och utan hjälm hade det kunnat gå hur som helst…

  Kram Sandra

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..