Elcykeln!

Jag har något fantastiskt att berätta .. Min tandsmärta är borta! Två dygn med antibiotika tog det innan det blev bättre. Jag har lite svullnad kvar och jag kan inte gapa stort än (försökte äta en sushibit hel imorse men gick inte att få upp käken så pass, hoppas att det tillfälligt…) men det gör inte ont! Därför åkte jag till kontoret imorse. På min nya elcykel Ecoride. Det kan vara den bästa investeringen jag någonsin har gjort för min ekonomi, mitt tålamod plus miljön. Batteriet räcker i 6 mil och det känns som att trampa i världens nedförsbacke jämt oavsett backe och som max går den i 25 km/h. Så nu tar jag mig fram i hela stan på några minuter UTAN att bli svettig. Fantastiskt.

d

Anledningen till varför jag ville ha en är för att mina taxiresor är så dyra och visserligen är cykeln dyr att köpa men jag kommer snabbt att gå plus på det här:

– Taxikostnad dagligen ca : 400 kr= 8000 kronor i månaden.
– Elcykel kostnad 13 000 kronor, engångskostnad. 

Nu undrar ni säkert varför jag inte bara åker buss eller tunnelbana till alla möten. Och jag har tre anledningar till varför det inte fungerar. 1. Är att det tar längre tid eftersom mötena sällan är precis vid en station. Dessutom kan jag jobba med datorn i taxin. 2. Jag blir igenkänd varje dag och även om jag älskar när läsare kommer fram så blir det lite tufft flera gånger per dag om jag är stressad. 3. Jag vill inte utsätta mig för alla hostattacker och bli sjuk i onödan. Jag drar in min egen lön varje månad, finns ingen trygghet att luta sig på. Men, problemet med taxi är att det är en sådan hemsk trafik så med en elcykel slipper jag det tack vare alla cykelvägar. Enda problemet är att jag inte vill cykla när det är halt ute eller riktigt regnväder så vissa dagar och perioder (vinter) kommer det ju inte gå ändå.

Hur som helst, jag är kär i min vita Ecoride! 

 1. Sandra skriver:

  Det är alltid lika roande att läsa igenom alla kommentarer där folk ska ifrågasätta ditt val av cykel och orsaker till cyklandet.

  Jag cyklar själv dagligen (året om) på en ”vanlig” cykel och ser det som ett komplement till min träning. Ibland när jag kommer fram till jobbet, svettig och äcklig, kan jag dock önska att jag hade haft en elcykel. Men, man får göra sina val här i livet. 🙂

  Tummen upp för hjälm! Blev påkörd av en bil i somras (jag cyklade på cykelbanan, han hade väjningsplikt ut från en parkering) och utan hjälm hade det kunnat gå hur som helst…

  Kram Sandra

 2. Mimmi skriver:

  Tummen upp! Jag köpte en Ecoride i våras och är sjukt nöjd. Cykelpendlar varje dag, knappt två mil enkel väg, och hade aldrig fixat det med vanlig cykel. Kommer cykla så länge som möjligt i höst/vinter för att slippa buss och tunnelbana. Har dessutom fått snygga(re) ben 🙂

 3. Andrea. skriver:

  Åh en sån vill jag också egentligen ha! Men problemet med cyklar är att de så lätt blir stulna. Bra investering, men vilket cykellås planerar du att köpa? MVH MYCKET INTRESSERAD!! 😀

 4. Andrea skriver:

  Åh en sån vill jag också egentligen ha! Men problemet med cyklar är att de så lätt blir stulna. Bra investering, men vilket cykellås planerar du att köpa? MVH MYCKET INTRESSERAD!! 😀

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..