Jag har insett en sak och det är att jag har tagit Economista-livsstilen lite väl långt.

Jag har alltid sparat pengar men också unnat mig saker. Ska jag vara helt ärlig så har jag varit väldigt bra på att unna mig saker. Men efter att Pingis och jag skrev boken så har det gått lite till en överdrift för min del. Jag älskar att se mitt sparande växa och snålar därför in mot mig. Att köpa saker till andra, framför allt min familj gör jag jämt och gärna hög standard på mat och annat men gäller det saker till mig själv så tycker jag att ”äsch det är det inte värt, det finns inget bra andrahandsvärde i det”. Odd blir tokig på mig, för jag behöver köpa nya kläder (inget passar efter graviditeten eller sitter lika bra), jag har gått i ett par skor hela sommaren och det gjorde ont när jag betalade 1500 för en ny platttång för att jag tappade bort min gamla (min gamla från GHD köpte jag när jag var 14 år så den har verkligen hållit länge). Jag har slutat göra naglar, bryn, fransar regelbundet för att det dels tar tid men också är onödiga pengar. Idag skulle jag egentligen köpt nya kläder men istället ratade jag allt och valde en resväska istället för att den gamla har haft har varit trasig länge och det är ett mer ”praktiskt köp”.

I eftermiddag fick jag ett wake up call när jag varit hos optikern och konstaterat att min syn har blivit sämre, jag behöver ju inte bara ny styrka på linserna utan byta glasögon vilket optikern frågade om, men jag tänkte direkt ”äh jag klarar mig med gamla styrkan på glasögonen”. När jag vet att jag inte alls gör det, mitt jobb är ju framför en skärm och jag har glasögon på mig hemma.

Visst är det bra att dra ner på shopping och materiella ting, mitt sparkonto är ju minst sagt fått en annan fart än tidigare men någonstans måste jag ju faktiskt dra en gräns inte inte vara så hård mot mig själv när jag inte behöver. Mer än ett par skor och nya glasögon är ju faktiskt ett kloka köp.. Boken Economista fick minst sagt fart inte bara på andra utan på mig själv också, men sparandet över gick ett till hard core sparande och hur kul är egentligen det?

bild (97)

Jag i mina gamla glasögon med fel styrka och färg som trillat av på ena hörnet. T-shirten från Filippa K, den köpte jag 2009, superkvalité trots alla tvättar. 

 1. Anna skriver:

  Vad köpte du för resväska?

 2. Maria skriver:

  Tid är pengar – och pengar är tid. Ibland är det svårt att hitta balansen men genom att testa sig fram brukar man ju hitta den till slut.

 3. katja skriver:

  Vilken fin bild på dig! Du ser sådär riktigt glad och snäll ut, en sådan person som man vill ha till sin vänn
  Vilket jag också känner att du är ibland, trevligt 🙂

 4. Maria skriver:

  Får i och för sig inte känslan av att hon snålar och inte unnar sig saker….

 5. Tove skriver:

  Jag är precis likadan. Jag borde verkligen köpa bra, snygga sommarkläder att ha på kontoret där jag sommarjobbar men jag är får snål. (Tilläggas kan att jag har flyttat i sommar och precis börjat träna. Vilket innebär att jag just hellre fyller på sparkontot och helst inte köper kläder som jag inte planerar kunna ha efter en viktminskning). Så, nästa år, efter examen, ska jag köpa min kashmirkappa 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..