Som en vägg

Ja med risk för att uppröra så vill jag slänga in handduken och säga, jag saknar dig typisk-svensk-sommar-med-lagom-värme-och-lite-regn. Allt är förlåtet, kom tillbaka! Denna tropiska värme som slår en i ansiktet när man går ut orkar jag inte med! Vi är fängslade hemma, att gå ut innan 18.00 GÅR inte, varken för mig, Gillis eller Christian. Tankarna går dock till er som är höggravida eller precis fått barn, tufft. Jaja, femte dagen hemma och förhoppningsvis sista. Igår gick vi ut och åt på kvällen i kvarteret när det var svalt och sedan gick vi till en park och busade av oss, alla behövde göra av med energi! Idag kommer min kusin över för fika och gos med Gillis, det blir trevligt.

[showhide type=”post” more_text=”Show english translation…” less_text=”Show less…”]

This might upset some of you but I’m ready to throw in the towel and admit that I miss typical Swedish summer with average temperatures and small showers. Everything is forgiven, come back! This tropical heat hits you in the face whenever you go outside and I can’t stand it! We are stranded at home, going out before 6 pm is IMPOSSIBLE for me, Gillis and Christian. My thoughts are with those of you who are about to give birth or just have, tough. Oh well, it’s the fifth day in the house and hopefully the last. Yesterday we went out to eat at night in the block when it was cool and then we went to a park to blow off some steam, we all really needed it! Today my cousin is coming over for coffee and cuddles with Gillis, I look forward to it.

[/showhide]

20140726-112501-41101034.jpg

Varm mops blir svalkad ”The City Way”

 1. Helena skriver:

  Själv så tycker jag att det faktiskt är så mycket skönare att vistas utomhus.Okej visst kan det vara ganska så hett ute också, men inget i jämförelse med min lägenhet, som nu under värmeböljan har en konstant innetemperatur på 31-32 grader och detta oavsett tid på dygnet. Alla tänkbara knep som stora golvfläktar, nerdragna persienner mm hjälper föga. Värden verkar inte bry sig, jag har påtalat detta ett x antal gånger. De bara lovar och lovar, men inget händer. En kall dusch kvällstid hjälper i max 2 timmar övrig tid hinner du inte ens klä på dig innan svetten rinner om en. Det är inte heller så kul att vakna helt genomblöt. Nu har jag börjat få röda märken under brösten av allt svettande och mitt eksem på benet (neurodermatit) har förvärrats. Allt tack vare denna i somligas tycke underbara sommar, som i mitt tycke är VIDRIG. Nästa anhalt: Hyresgästföreningen!!!

 2. Läser jag att du inte går ut med hunden förrän kl 18?
  Det är mycket varmt och Mopsar gillar inte värme, MEN, hunden kan gå ut och kissa och sedan gå in igen. Att hunden ska gå och hålla sig till kl 18 är djurplågeri.

  Det är du som inte klarar värmen, hunden klarar att gå ut och kissa av sig, den klarar att få ner temperaturen hemma igen.

  /En som jobbat med hundar i många år.

 3. Maria skriver:

  Till er alla som inte gillar heta heta värmen. Bra tips till ett svalare liv i denna värme =)

  Ta en eller många svalkande Smoothies gjorda av:
  Mixa i en mixer:
  1glas mjölk, 1hel banan, frysta jordgubbar(eller valfritt frystbärsmak) och om man vill Lyxa till den så köp färska bär och lägg i dom också =Gott sorbetliknande och väldigt svalkande och näringsrikt!

  Ta med er paraply utomhus, den verkligen hindrar solens strålar och därmed är man svalare

  Ha med er alltid en vattenflaska även om vattnet blivit ljummet=drick vatten och även svalka av fötterna med den genom att hälla på vatten på fötterna=mycket svalkande effekt

  Var i skuggan mycket

  Simma mycket

  Cykla överallt och ta ej bussen(bara i nödfall)för det är svalkande att cykla med vinden på en =)

  Ta en dusch direkt på morgonen och använd i slutet av duschandet mycket kallt vatten=man känner sig fräsch, sval och ren längre tid på dagen

  Inomhus:En bra fläkt och persiennerna nere=Gör hela lägenheten svalare

  Inomhus:Klä er mindre pga huden får då andas och blir svalare

  Besök Gärna eran nära och kära, speciellt ni som har mormor och farfar osv att ge dom extra vatten, isglass, salta kex(för att ge tillbaka den saltet som svettet tar ut från kroppen)fläkt till deras rum, svala kläder, umgås och ha roligt =) Svalkande Glädje för alla <3

  Ni som har husdjur:Bada djuren utomhus(eller inomhus), ge extra vatten, låt dom springa utomhus där det finns gräs och ta med er stora vatten flaskor(minst 2stora flaskor i ryggsäcken)och vattna dom på deras hud och ge dom vatten att dricka.

  Och Njuut awayyy med svalhet =)))))

  Kraaam till dig Isabella och er alla <3

 4. Maria skriver:

  Hihi gör nu här en omvänd gnäll..en glaaaad gnäll…Ååh sååå sköönt att det är sommaaaar. Det är nu som utomlands här i Sverige =)))) Vad kuuul det är att känna den tropiska värmen. Jag är väldigt brun nu och det är såå vackert och mitt hår är blondare. Jag känner mig så Tacksam för denna värme för det känns så att man har det bra i denna soooommar. Im so Happyyyy=)))) hihiii <3 Positive thinking and taking care of my sealf and eating healthy food <3 <3 <3 Ha en Jättefiiin söndag alla ni som läser denna kommentar =)))))

 5. Hanna skriver:

  Gå ut på morgnarna. Det är då det är som svalast. Det bliv varmare ju längre dagen går och kvällarna blir inte svala förrens kring 22

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..