Män & Inredning

Jag måste få dela med mig av en tanke som jag har klurat på länge. Det har med män och inredning att göra. Varför är det så att män jämt ska möblera alla saker runt prylar som dom gillar? Ta den här tavlan tillexempel, när jag kom hem igår hade han ställt den i fönstret (frågetecken nummer 1) med två ljusstakar, ett på varje sida (frågetecken nummer 2). Varför ska det se ut som om vi tänder ett ljus på kvällarna och ber till Mick Jagger? Eller som med tv:n. Varenda man jag har träffat har liksom utgått från TV:n som hemmets mittpunkt och liksom möblerat TV:n som en tron hemma med matchade högtalare och hundra prylar till och så är det tomt i resten av rummet. Jag har börjat kallat det för Man shui istället för Feng shui.

Nu ska jag ta tavlan och spika upp den på väggen och ställa ihop ljusstakarna. Sedan hoppa in i en klänning som inte har Gillis små små handavtryck på av jordgubbe. Ikväll kommer Odds nya pappakompis plus fru och bebis, dom som vi träffade i Båstad för några veckor sedan!

[showhide type=”post” more_text=”Show english translation…” less_text=”Show less…”]

I have to share a thought with you that I’ve been having for a while. It has to do with men and interior decorating. Why do men always place all the furniture around things they like? Look at this poster for example, when I cam home yesterday Odd had put it in the window (question mark number 1) with two candle holders, one on each side (question mark number 2). Why does he want it to look like we light candles and pray to Mick Jagger at night? The same thing happened with the TV. Every man I know sees the TV as the centre piece in the living room and treat it like some sort of throne with matching speakers and a hundred accessories whilst the rest of the room is empty. I’ve started calling in Man shui instead of Feng shui.

I’m going to take the poster and put it up on the wall and put the candle holders next to each other. After that I need to change my dress to one that doesn’t have Gillis’ handprints all over it. Tonight Odd’s new paternity friend plus his wife and baby are coming over, the same family that we met up with in Båstad a few weeks ago!

[/showhide]

20140723-150454-54294372.jpg

Nej vi ber inte till Mick, det ser bara ut så…

 1. Carl skriver:

  Haha, i rättvisans namn så var det var inte så länge sedan som du gjorde på samma sätt vad avser smycken och parfymer m.m. 😉 Han kanske bara hade ställt den där temporärt? 🙂

 2. Hanna skriver:

  Hahaha skrattade högt!! Du skriver så himla roligt ibland Bella, haha så härlig!:)

 3. HAHA! Har en tjejkompis som gör precis samma sak. Radar upp saker varannan typ. I en parad istället för att ställa ljusstakarna i par 🙂

 4. Julia skriver:

  Jag har börjat följa dig för att jag hört talas om din ”icke-feminism” och för att jag tyckte det lät så fascinerande. Att inte vara feminist. Feminism betyder att stå för mäns & kvinnors lika rättigheter, vilket jag tycker är märkligt att en offentlig person säger sig ta avstånd ifrån. Men nu blir det på något sätt tydligare för mig.. ”Alla män”, det gör ont i mig att läsa såna generaliseringar. Tror du inte att folk är främst individer? Vill du på allvar dumförklara din man inför alla bloggläsare på det viset du precis gjort eller förstår du inte vilka konsekvenser det du säger och gör kan få i längden? Frågorna jag ställer är uppriktiga och genuina, inte menade som dumförklarande även om de är vassa.

  1. Lisen skriver:

   Det gör ont i mig när folk läser, eller hör, sånt de själva väljer att se/höra, i stället för det som står/sägs.
   Ingenstans står det ”alla män” . På ett ställe står ”varenda man jag träffat”….vilket är stor skillnad.

  1. Jackie skriver:

   Julia, det du har missat är att många som inte vill kalla sig feminist för att feminister är extremister. Med det sagt så överskuggar det din fina beskrivning om samma rättigheter mellan män och kvinnor som nog är en självklarhet vare sig man är feminist eller inte. För DIG betyder feminism jämlikhet mellan man och kvinna, för MIG betyder det också extremism.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..