Förlovningen

Skärmavbild 2014-06-28 kl. 15.19.44

Ja du hur tänkte hovet här? Förhoppningsvis inget alls. Jag är otroligt glad över Prinsens och Sofias förlovning. Jag tycker att man såg deras lycka och starka kärlek tydligt i klippet igår. Det var precis samma reaktioner när Prins Daniel inte hade blivit prins än utan bara hette Daniel Westling, gick runt i en keps och ägde ett gym. Vilket inte var fint nog. Jag tycker att det är tack vare Prins Daniel som kungafamiljen känns varmare och mänskligare. Jag har inte träffat Sofia men jag har många i min närhet som har gjort det och alla beskriver henne otroligt klok och med fötterna på jorden. Jag tror att Sofia kommer att bli den mest omtyckta personen av alla och göra succé utomlands. Du undrade oroligt om hur det ska bli under nobelmiddagarna? Då ska jag berätta vad jag tror. Jag vet inte hur många människor som brukar behöva stå tillsvars för något man gjorde tio år sedan, innan man flyttat hemifrån. Det hon gör idag är betydligt mer intressant. Sofia är generalsekreterare för Project Playground som hjälper barn och ungdomar i Sydafrika. Project Playground har 29 anställda och 300 barn inskrivna i sin verksamhet. Det är ett betydligt mer spännande samtalsämne. Stort grattis till deras förlovning!

[showhide type=”post” more_text=”Show english translation…” less_text=”Show less…”]

OK so the king and queen now have a former glamour model as a daughter in law.

 

I read the following on a foreign internet site:

Prince Carl Philip of Sweden is dating glamour model Sofia Hellqvist, who has posed topless with a python wrapped around her body

 

Is SH going to attend future Nobel dinners? When she’s asked about her background and education, will she mention her ”career” as a glamour model in a Swedish Men’s mag or as a skimpily clad reality star from Paradise Hotel?

I wonder how many times the pictures from SH’s past will circulate in foreign medias now, in the near future and for ever more when the couple is mentioned. Is the royal family proud of this? Does it seem fitting of the image and background of members of the royal family?

Is this something that will show Sweden and the Swedish people in a positive light? What does this say about Swedish morals, and about the choices Swedish youths make? Should the members of the royal family be role models for the Swedish people and good representatives for Sweden as a country?

In that case, how does that fit with a background as a glamour model and posing topless in a Men’s mag?

 

Yeah, what was the royal family’s reasoning? Hopefully non-existent. I’m so happy for the Prince and Sofia’s engagement. I thought that their happiness and love really showed in the clip. The reactions that followed are exactly the same as when Prince Daniel wasn’t a prince yet but was just a guy called Daniel Westling, wore a baseball cap and owned a gym. That wasn’t considered good enough. I think it’s thanks to Prince Daniel that the royal family feels so much warmer and more humane. I haven’t met Sofia but I know a lot of people who have and all of them describe her as a really wise person with her feet on the ground. I think that Sofia is going to be one of the most well-liked members of the royal family and that she will succeed abroad. You raised concerns about the Nobel dinner? I’ll tell you what I think will happen. I don’t know that many people who are held responsible for what they did 10 years ago, while they still lived at home. What matters is what she’s doing today. Sofia is general secretary for Project Playground that helps children and young adults in South Africa. Project Playground has 29 employees and helps over 300 children. That’s a much more interesting topic to discuss. Congrats on the engagement!

[/showhide]

Hovf_rlovning_2889260c

 1. Margit skriver:

  Hej Bella!
  Visst Daniel är en vanlig kille från Ockelbo men han utmärker sig inte, han gör sig inte märkvärdig på något vis och han är INTE tyken.
  Det var några som skrev på internet att när Sofia väl har ”gift sig med sin prins” som hon uttryckte det, så 5-10 år senare, i det här fallet 1 år senare så utmärker man Sofia som rena heliga Birgitta eller rentav Moder Theresa.
  Vad jag förstår så gjorde hon inte vanliga bikinibilder utan nakenbilder redan när hon var 16 år. Och i NY inte bara festade hon hon tog även droger som heroin, kokain etcetera. Om man kallar henne en vanlig tjej så är det sinnessjukt rent ut sagt, för vanliga tjejer knarkar inte, de visar inte sig nakna i offentligheten eller utmärker sig på något fult sätt. Jag håller med en av skrivarna här på bloggen som jämförde dig och Sofia Hellqvist, att personligheter de förändrar sig inte. Man kan bara bli värre eller bättre men personligheten sitter i det är det som utmärker ens person. Jag ville bara säga min åsikt för de som hyllar den skandalomsusade ”prinsessan”.

  Hälsningar Margit!

 2. Anna skriver:

  HELT rätt! Så bra skrivet Isabella!

 3. Frida skriver:

  Alltså helt seriöst, vad fan spelar det för roll vad hon har för bakgrund? Det som spelar roll är ju vad hon gör i dagsläget och skulle det vara något fel med ett utvik?! Herregud vad trött jag blir på folk. Sköt er själva och skit i andra!!

 4. Jag tycker att det är självklart att de ska få vara kära och få gifta sig, det är ju en mänsklig rättighet! MEN, jag tycker inte att svenska folket ska betala för deras uppehälle. Man kan inte jämföra kungahuset med någon annan instutition i samhället. Kungahuset är per definition föråldrat och bygger på att dess medlemmar ska vara upphöjda över resten av folket. Sofias bakgrund gör det svårt att hävda att hon står högre än oss andra. Jag menar, ska vi buga och niga för en tjej som betett sig trashigare än 99% av folket? (och då går jag inte ens in på Carl Philip, man kan ju bara gratulera honom till att ha vunnit i genlotteriet)

  Så återigen, grattis till kärleken och förlovningen CP och Sofia, men jag vill verkligen inte betala för er!

  1. Amanda skriver:

   JA jag håller med… vi betalar för deras bröllop…
   Vi har redan betalat för Victorias och Maddes…
   Dessutom betalar vi för Madde fortfarande…
   Är det inte dags att HON säger av sitt apanage eller vad det heter?
   Hon har ju gift sig och dessutom bor hon inte i Sverige längre..
   Visst det kanske inte är miljoner hon får men ändå…
   Hade man verkligen haft samvete till det??

 5. Karin skriver:

  Det viktigaste är att de älskar varandra! Vad som sägs ha hänt o bla bla bla har ingen betydelse tycker inte ja! 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..