Tillbaka i stan

Det tog tid att komma hem, halv 10 imorse lämnade vi La Zenia och för 30 minuter sedan så kom vi hem till Kungsholmen. Att flyga från Skavsta är nog inget jag gör om, för långt bort! Och Ryanair är inte så hemskt som det låter men det går ju inte att jämföra med konkurrenterna. Fick förresten höra något intressant om Ryanair. Då och då så står det ju i media att ”Ryanair tar betalt för toaletterna” eller ”Nu blir det ståplatser”. Allt detta är bara en smart PR-kampanj för att få oss att tro att flygbolaget verkligen är det billigaste alternativet. I själva verket är priserna rätt normala och planer på att göra ståplatser är bara PR-trick. Och visst har det fungerat. Alla tidningsartiklar om att bekvämligheten sänks gör ju att vi tänker att dom är billigast utan att faktiskt jämföra vad biljetten kostar.

Jag är själv en av dom som gått på allt!

Hur som helst. Känns skönt att vara hemma, speciellt i vår nya lägenhet! Odd gick och handlade direkt och jag gav Gillis middag. Hans favorit just nu är bolognese från HiPP, ekologiskt. Har ätit lite själv och den är faktiskt inte så tokig (för att vara på barnmatsburks-skaka). Det blir en lugn lördagskväll hemma hos oss. Natta bebis, ta en dusch, äta en god middag och se filmen Up In The Air. Förresten, i Spanien blev jag tokig i glass-smaken Dulche de Leche, finns det i Sverige? Är det kondenserad mjölk?

[showhide type=”post” more_text=”Show english translation…” less_text=”Show less…”]

It took time to get home, we left La Zenia at 9:30 this morning and we only got back to Kungsholmen 30 minutes ago. I don’t think that I’ll be flying from Skavsta again, it’s too far away! And Ryanair may not be as bad as it sounds but it has nothing on its competitors. I heard something interesting about Ryanair a while ago. From time to time you can read headlines like ”Ryanair charges for the toilets” or ”Standing place will become available”. All of that is only smart PR-campaign to make us think that it is really the best budget option. In reality the prizes are pretty average and the plans for standing places are only a PR-stunt. And it’s worked. All the articles about their lowering the comfort on their flights make us think that they are the cheapest without actually comparing ticket prizes.

I’m one of the people who have bought it completely!

Anyways. It’s good to be home, especially in our new apartment. Odd went grocery shopping as soon as we got back and I fed Gillis. His favorite at the moment is bolognese from HiPP, organic. I’ve tried it, and it’s not too bad (on the kid food scale). We’re going to have a quiet night in. Put the baby to bed, have a shower, eat a nice dinner and watch the film Up in the Air. By the way, when I was in Spain I became obsessed with the ice cream flavor Dulche de Leche, is that available in Sweden? Is it condensed milk?

[/showhide]

20140531-183036-66636268.jpg

 1. Cattis skriver:

  Jag lovar mig själv varje gång att aldrig mer resa med Ryan air. Sist var för drygt ett år sedan då deras pris var oslagbart bäst. Jämförde 4 biljetter tur och retur till Tyskland, kostade 850kr för fyra med Ryan och det kostade 15000kr med SAS. Inget svårt val, trots det så klagar man på att de är dåliga och ger dålig service, men man brukar ju få det man betalar för.. 🙂

 2. Hej Isabella! Vi (Pampas Deli) är de enda i Sverige som säljer äkta Dulce de Leche (vilket innebär att den är gjord på färsk mjölk som kokats LÄÄÄNGE under omrörning med lite tillsatt socker). Att koka en burk kondenserad mjölk är inte Dulce de Leche utan det är kokad kondenserad mjölk (obs, kan överhettas). Vi säljer Dulce till Lejonet och Björnen och Italmonti, dvs det är bara de som har äkta dulce de leche i sin glass. Prova även Espressohouse muffins äppel och kola, också vår Dulce de leche ;D
  Om det önskas recept så har vi hur mång som helst, kolla http://www.pampasdeli.se/blog. Vi säljer också den speciella Dulce de lechen för att göra glass på!
  Kul att du gillar dulce de leche glass, vi kan inte annat än hålla med dig.
  Tack för en trevlig blog!
  Kram
  Karin
  PS vi stödjer också hungerprojektet och Fundacion conin som arbetar för en värld utan hunger!

 3. Det är min favorit också, har provar många olika, min favorit är den som köps som kul glass från GBs Cartdore sortiment. Hägen Daz är också god och jag brukar föredra dom men just med denna smaken tycker jag att GB är e klass för sig! 🙂 (Sen har jag en glasscafe som säljer GB så jag kan vara lite färjad där;)

 4. Cissi skriver:

  Finns en fantastisk god dulce de leche glass hos Picard! Fransk frysmatsbutik som bla. finns på Karlavägen 🙂

 5. Dulce du leche är kondenseras mjölk som man kokar i 2-3 timmar beroende på hur tjock ”kolasås” man vill ha! Vad som är VIKTIGT att tänka på när man gör Dulce du leche är att du ska ta bort ettiketten på burken och att burken hela tiden ska vara täckt av vatten då det ja. Finnas risk att den kan explodera annars!! Häll över i en burk och förvara i kylen, är osäker på hur länge den håller dock men passar bra som tillbehör till glassen eller varför inte i glassen ?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..