Morsdag

Imorse när klockan slog fem och Gillis vaknade så skuttade jag ur sängen och sprang ner för trappan för att säga hej till min prins. Visserligen var jag bara borta från fredag till lördag men han sov ju när jag kom hem igår så det blev två dygn för oss. Han låg där i sin säng med ett stort leende på läpparna, Gillis är alltid glad. Han är som jag, vi gillar livet. Jag tog upp honom, gick till köket och hällde upp välling. Sedan satte vi oss i soffan och gosade. Han åt och jag berättade om mitt Paris-äventyr. Sedan har vi lekt med några klossar i en hink, jag har slängt i en och så härmade han och gjorde likadant och så skrattade vi båda två åt det. Därefter fick han sitta på badrumsmattan medan jag slängde i en tvätt. Nu rullar den och Gillis har somnat igen bredvid Odd i sängen. Gillis har börjat få valkar på låren, kanske de finaste valkarna jag har sett. Själv är jag pigg så jag ska börja på en en ny bok.

Idag ska vi rösta till EU-valet förresten, som jag längtar!

[showhide type=”post” more_text=”Show english translation…” less_text=”Show less…”]

I jumped out of bed at 5 am when Gillis woke up and ran down the stairs to say good morning to my little prince. I was only gone Friday to Saturday but he was asleep when I came home yesterday so it felt more like two days. He was lying in his bed with a big smile on his lips, Gillis is always happy. He takes after us, we like living. I picked him up, went to the kitchen and prepared the gruel. After that we sat down on the sofa and cuddled. He ate and I told him about my Paris adventure. Then we played with some of his blocks and bucket, I threw one in there and he mimicked me and did the same and then we both laughed. After that he got to sit on the bathroom rug while I did some laundry. While the washing machine’s going, Gillis fell asleep next to Odd in our bed. He’s started to get roll on his thighs and they may very well be the prettiest rolls I’ve ever seen. I feel wide awake so I’m going to get started on a new book. Today we’re voting in the EU parliamentary elections, I’m so excited!

[/showhide]

20140525-065018-24618901.jpg

 1. Heya are using WordPress for your blog platform? I’m new to the blog world but I’m trying to get started and create my own. Do you need any coding expertise to make your own blog? Any help would be greatly appreciated!

 2. Ja du milde så farligt att ha sängen som ni har den. Överhuvudtaget måste ni sätta igen över räcket. Det dröjer inte länge förrän han drar fram något att klättra upp på. Men det fattar ni såklart, kände bara att jag måste säga det haha.

  1. Men snälla ni! En del av er är faktiskt lite väl beskyddande. Jag har tre barn, vi bor i suterränghus med baaaaaara ett räcke mellan över och undervåning där alla tre barnen växt upp. Och tänka sig, ingen har fallit ner el skadat sig. Men visst det kan hända, men om vi ska vara så överbeskyddande som en del av er är så skulle vi låsa in våra barn. Bedrövligt hur ni tänker

 3. ja det ska bli sjukt spännande med valvaka ikväll!

 4. Milla skriver:

  Ville också, i all välmening, varna för staketet. Även om jag absolut tror ni redan tänkt på det men med en fyraåring vill jag bara varna för hur fort det kan gå och hur snabbt dom lär sig. Ni måste bygga ngt som går enda upp till taket. Vi hade likadant och även om det var snyggt skyndade vi oss att bygga för. Kram

  1. Ojdå skriver:

   Enda upp i taket? Skojar du eller?
   Hur gör folk som bor i hus med trappor?
   Har de staket från golv upp till taket?
   Varför inte ta och linda in hela hemmet i bomull istället så blir det nog bra!

 5. Kiby skriver:

  Hej Bella! Grattis på Mors Dag.. Angående Gillis, tänk på att det går rasande fort från att de upptäckt att de kan gå, klättra, etc.
  Massor med farligheter väntar, som man själv fort och enkelt kan förebygga ev. risker. När min son kom i ”upptäckarfasen”: gå, springa, klättra så fick vi göra/fixa allt på en å samma gång: montera fast trappgrindar, vrida dörrhandtagen så att de står rätt upp och barnet inte når dem samt surra fast TV:n med spännband, utifall att..ställa undan farliga kemikalier som: diskmedel, etc. barnsäkra i köket.. finns hur mycket som helst att tänka på…fast detta vet du väl redan, ha en bra dag!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..