Parfymflaskan!

Vilken dag. En fantastisk dag förutom en sak, vår taxi skulle köra ut i en korsning här i Paris då en annan bil kör mot rött så vi tvärnitar för att inte krocka och jag flyger in i stolen framför (inget bälte…) och gör illa min nacke och vänstra axeln. Har en hård knut/boll nedanför nacken nu som värker konstant och strålar upp i nacken. Blev skärrad och tänkte direkt på min familj hemma. Att jag inte hade säkerhetsbälte. Hur dum får man vara. Kommer aldrig mer sätta mig i en taxi utan.

[showhide type=”post” more_text=”Show english translation…” less_text=”Show less…”]

What a day. It’s been incredible apart from one thing, our taxi was our taxi was about to enter an intersection in central Paris when another car goes against the red light and our driver hits the brakes not to crash. I flew into the chair in front )no seat belt= and hurt my neck and left shoulder. I have a hard knot/cluster below my neck that aches constantly and the pain is radiating up my neck. I got scared and thought about my family at home. Why did I not wear a seat belt? How stupid can you be? I’ll never get into a taxi without one again.

But lets skip the sad stuff and go straight to the amazing bit. We didn’t go to the factory that produces the perfume, but to Pierre Dinand’s office in Paris. Pierre is one of the best people in the world at designing perfume bottles. Name one and he’s made it.. Opium, Jean Paul Gaultier (the busts), light blue, I mean everything. He has his own museum in Tokyo showcasing all 400 bottles. When he wanted to design my perfume bottle I jumped for joy. He’s amazing. It was so wonderful to get to meet him and above all so inspiring. When we finished with the bottle that factory that produces is came over and another company that produces that packaging. Best day ever!

[/showhide]

20140523-184926-67766240.jpg

MEN om vi hoppar det tråkiga så har jag något fantastiskt roligt att berätta om. Vi var nämligen inte på fabriken som fyller parfymen, utan på Pierre Dinands kontor i Paris. Pierre är en av världens bästa på att ta fram parfymflaskor. Nämn en så har jag skapat den .. Opium, jean paul gaultier (överkropparna), light blue, alltså alla. Han har ett eget museum i Tokyo som visar alla hans 400 flaskor. När han ville ta sig an min parfym så hoppade jag glädjehopp hemma. Han är amazing. Det var otroligt roligt att få träffa honom, framför allt inspirerande. När vi var klara med flaskan så kom fabriken som fyller dit samt ett annat bolag som gör själva pappers-förpackningen. Världens roligaste dag!

20140523-184927-67767550.jpg

Av alla flaskor Pierre har skapat så är denna hans favorit

20140523-184925-67765642.jpg

Jag blev lite starstrucked tror jag… Jag älskar kreativa personer.

20140523-184928-67768585.jpg

Samling med alla hans flaskor

20140523-184926-67766828.jpg

Jag och Pierre Dinand. Jag är så tacksam över att han vill jobba med LCC!

 1. Marika skriver:

  Men det är väl klart att hon använder bältet i privata bilar? Om man bara ska sitta 10 minuter i en taxi är det väl lätt hänt att man struntar i det, så uppfattade jag att hon menade i alla fall.

 2. Frida skriver:

  Slås gång på gång av hur låg nivå många av kommentarerna på bloggen håller.
  Har väldigt lite förståelse för hur man kan vilja gå in och kommentera hur dumt
  beslutet att inte ha bilbälte är när Isabella redan har kommenterat det i inlägget?
  Och att dessutom ta det längre än så: ifrågasätta om hon använder det i andra bilar!
  Det värsta är att det inte är en kommentar, ni LÄSER uppenbarligen andras kommentarer
  och känner ändå ett behov av att lägga till en ytterligare. Läs, tänk efter och skärp er!

  1. Mia skriver:

   Å andra sidan är ”Bella” väldigt noga med att tala om att hon aldrig mer ska åka taxi mer utan bälte. Klart folk ifrågasätter hurvida hon tänker åka obältat i privata bilat.
   Tycker det är barnsligt och bara korkat att åka utan bälte!

  1. Mia skriver:

   Å andra sidan är ”Bella” väldigt noga med att tala om att hon aldrig mer ska åka taxi utan bälte. Klart folk ifrågasätter hurvida hon tänker åka obältat i privata bilat.
   Tycker det är barnsligt och bara korkat att åka utan bälte! Ja

 3. Jonna skriver:

  Du lär kolla nacken på en gång, om inte i Paris så här hemma i Sverige. Många pratar om försäkringsbolaget, men det du lär tänka på att detta kan bli en wiplashskada. Och i många fall så blir det inte riktigt jobbigt förens efter en tre-fyra dagar.

  Vi krockade ( hade dock bälte på mig) Men jag hade bara som ” spänningar ” i nacken och kollade inte upp det förens efter det hade gjort ont i ca tre dagar. Då var det akuten direkt, och idag lever jag med värk från nacke och rygg. Det krävs mkt sjukgymnastik, naprapat och kiropraktor. Så tipset är verkligen att du uppsöker sjukhus snarast.

 4. Lotta skriver:

  Hej!
  Min kompis svimmade och för in med huvudet före i en vägg på hotellet när vi var utomlands. Hon röntgade nacken ca 5 dagar senare eftersom hon fortfarande hade ont. Det visade sig var en fraktur på en nackkota som krävde 10 veckor med stödkrage. Inte så många veckor kvar nu men inget hon hade räknat med direkt… Så kolla upp för säkerhetsskull!

 5. Nina skriver:

  Det där låter som en akut whiplash. Du MÅSTE undersöka och dokumentera asap. Vill inte skrämmas men det kan ge väldigt mycket konstiga symptom; nervsmärtor, tillfällig förlamning, tinnitus, förlorat korttidsminne, ångest, hjärtklappning. Läskig skada, det där.

  1. My skriver:

   Det låter INTE som en akut whiplash, snarare en sträckning.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..