4 dagar efter BF

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=K7o_y6nGplU[/youtube]

Följ gärna min youtube-kanal Blondinbella för mer klipp :- )

  1. Åh du strålar av lycka! Hoppas allt går bra, och att han snart vågar komma ut.

    Jag föddes faktiskt på den beräknade dagen, trots att jag var mammas första barn. Var tvungen att retas lite 😉

  2. Åh vad jag hoppas att jag tänker som du när jag blir gravid.
    Och att jag känner mig lika fräsch som du ser ut.

    Heja G! Kom ut till världen 🙂
    Hoppas att allt går bra när stora dagen kommer Bella!

  3. En sak jag har tänkt på och som jag vill dela med mig av, som jag tror säkert andra mammor känt men inte vågar dela med sig av är det här när man får upp sitt barn på bröstet för första gången.

    Alla bara pratar om hur fantastiskt det är och att de älskar sitt barn från första stund. När jag fick upp mitt barn på bröstet kunde jag inte känna det. Jag blev så chockad och förvånad att bebisen äntligen var ute, min känsla blev mer: ”är det sant? Är det verkligen mitt barn? Hur ser jag ut därnere? Ska jag amma barnet nu? Är det en tjej eller kille? När kommer moderkakan ut? Herregud vad säger min man? ” och så vidare. Mitt barn var efterlängtat och planerat men kärleken har vuxit fram precis som magen gjorde. Jag älskar mitt barn men de känslor jag har nu för min son hade jag inte i samma sekund som han kom ut. Och detta gjorde mig faktiskt orolig i början. Men idag inser jag att det finns fler kvinnor som reagerar likadant.

    Så för mig var inte allt sådär rosaskimrande precis vid förlossning som en del säger.

    1. Känner igen mig ganska mycket i det du skriver Maria. Dock var kärleken väldigt stark från första stund hos mig. Det gick nästan till överdrift och jag kunde inte ens sova om nätterna, låg alltid vänd åt det hållet så att jag såg min lilla hela tiden, vakade. Var livrädd att min lilla skulle sluta andas. Men det är en annan historia. Tillbaka till förlossningen. Önskar så att jag fick uppleva samma förlossning en gång till för som det är nu så minns jag inte så mycket. Tankarna snurrade, och jag tänkte på allting annat som du beskriver det, än just på min lilla. Det gick så snabbt och vips så var vi på väg hem två dagar senare.

    2. Håller helt med dig Maria och har varit helt ärlig med hur jag kände. Pratade med barnmorskan på MVC om det efteråt, och som hon sa -du älskar inte din partner från första sekunden, kärleken är något som växer fram. Så sant!

  4. kommer det att spela någon roll om du skulle få en kvinnlig eller manlig barnmorska?
    är jätte super nervös o glad för din skull. o längtar att få se lilla miraklet. många kramar.

  5. Jeg er så spent på dine vegne! 🙂 Det er rart hvor knyttet og engasjert man blir som bloggleser. Hver dag jeg kommer hjem etter jobb, så skynder jeg meg inn for å se om det har skjedd noe ennå. Spennende! 🙂

    Lykke lykke til med siste innspurt og den store dagen 🙂

  6. Men tänk inte så himla mycket, det kommer att gå som det går. Spara energi flera dagar i förväg går inte, kör på som vanligt. Du kan ju inte bara sitta och vänta heller.

    Det blir nog inte mycket pysslat heller om man känner dig rätt. Städning och piffande är inte din grej helt enkelt.

  7. Väldigt bra att du gått över tiden och slipper föda under fullmånen! Att få en son som är född när solen och månen står i oppostion till varandra kan medföra att han genom sitt liv alltid kommer stå i konflikt till kvinnosläktet i allmänhet och kvinnor i sin omgivning i synnerhet. Dessutom medför en liknande aspekt en ständig inre dissonans där det som ”känns” bäst står emot det som faktiskt behövs för ett tryggt och stabilt identitesskapande.

    Som sagt, fullmånen är nu i avtagsfasen och något säger mig att er son kommer att titta ut någon gång mellan den 20/11 från 11.00 och 22/11 fram till 23.00 på kvällen. I så fall komer ni att få en grabb som är fantastiskt fäst vid sin mamma (månen i kräftan) och kommer alltid att vara väldigt känslosam och intuitiv! Håll tummarna för de datumen!

    1. Mitt X föddes den 22/11och han hatade sin mamma över allt annat, han var sjukt elak mot kvinnor rent allmänt.. så det där behöver inte stämma..

  8. Tycker det är så kul att du ska få en liten bebis! 🙂 Lite avis blir jag, men jag får krama om min systerson tills vidare, han är mitt lilla guldkorn i vardagen 🙂

  9. Du kommer fixa det hur bra som helst, Isabella! Viktigast är att hitta ett sätt att slappna av mellan värkarna. Det är skithäftigt att föda barn!! Fick nyligen mitt första o är inte ett dugg avskräckt för ytterligare förlossningar i framtiden. Hoppas han kommer snart. Följer din resa med spänning. Lycka till! /Emma

  10. Hej. En lite fråga, när du går igenom din ”förlossningsfilm” i huvudet tänker du då äve på hur det skulle se ut om det skulle bli frågan om sugklocka, kejsarsnitt eller andra komplikationer?

    1. Har tänkt på samma sak. Om G’s hjärtljud blir svagare, förlossningen blir utdragen, att G inte andas när han kommer ut osv. NATURLIGTVIS hoppas jag ju att så inte är fallet, men OM det händer blir man nog inte lika traumatiserad om man var beredd på den eventualiteten.

      1. Man kan nog aldrig förbereda sig på trauman i livet, vad det än handlar om. Det bästa är väl att vara positiv och ha inställningen att allt ska gå bra, det är ju den inställningen som tar en igenom livets prövningar.

        1. Nej inte helt, men nog sjutton blir man väl inte lika skadad om man vet om riskerna på förhand istället för att tänka efteråt att man inte visste att det kunde gå så. Vad lämnar djupast sår liksom? Det räcker inte bara att vara positiv, man bör vara informerad också.

      2. Går du runt och tänker på att du kan bli påkörd i tron om att du då blir mindre traumatiserad OM du nu skulle bli påkörd? Att någon i din närhet kan bli väldigt sjuk? Att du kan drabbas av olycka? Kom igen, vem tusan orkar gå runt och tänka på det? Det är de personer som vågar vara positiva och slipper oroa sig i onödan som är de med bäst linssyn, så låt oss få vara positiva 🙂

  11. Hej Bella! Du och jag verkar vara helt olika som personer. Jag gillar att inte planera överhuvudtaget utan jag tar alltid saker lite som de kommer. Jag hade inga ”filmer” i huvudet överhuvudtaget. Det enda jag förberedde var BB-väskan. Min dotter föddes på det utsatta datumet. Förlossningen tog knappt 2 h från det att jag kom in till sjukhuset. Så det gick snabbt! Jag födde på naturligt sätt, helt utan smärtstillande. Jag gick in i mig själv på något helt urhäftigt sätt. Jag hittade en enorm styrka som jag aldrig trodde att jag hade. Förlossningen gjorde ont men inte så pass ont att jag funderade på smärtstillande. Smärta är högst individuellt och jag tror att det är jättebra om du fokuserar på vad du ska göra, andas rätt och faktiskt arbetar tillsammans med kroppen. Hjälp har du runt omkring dig. Du är trygg där. Kom ihåg det! <3 Stort lycka till, snart kommer han med stort H! 🙂

  12. Hej Bella!
    Vad roligt att se vilka förberedelser du går för att föda för visst är de stort och häftigt!:)
    Jag födde själv utan smärtlindring, men jag tog förlossningen som den kom och de fungerar för mig! Jag fick också föda utan mat i magen då jag spydde upp allt :-/
    Tänkte bara säga Lycka till! Och när förlossningen väl startar så lovar jag att du kommer få energi att klara av att föda:)

  13. Du har en otroligt smärtsam, jobbig och påfrestande upplevelse framför dig. Men ändå den häftigaste, bästa och mest fantastiska stund man kan gå igenom. Önskar er all lycka till, det blir spännande att se vilken dag lilla herren väljer att titta ut på. 🙂

  14. Bara en liten fråga, kommer du visa han i bloggen, för vissa väljer ju att inte visa sitt/sina barn i sin blogg så jag bara undrar vad du har valt att göra 🙂 (och ta det inte på fel sätt för jag menar INGET illa och jag har inte ens några synpunkter om det själv!)

    Du är superfin och verkligen strålar fast du gått 4 dagar över tiden! 😀 Lycka till nu! Kram

  15. Stort lycka till när det väl är dags! Det är säkert bra att mentalt fokusera på förlossningen, men jag hoppas samtidigt att du/ni även har reflekterat över att det kanske inte går som i din film. Vår son föddes slutligen med sugklocka efter att han inte kom ut de sista centimetrarna. Och det gick ju hur bra som helst. Huvudsaken e ju att han är frisk, då och nu 1,5 år senare. Fokusera din energi på att er son snart och att hur förlossningen än går, så är huvudsaken att hN kommer ut på ett vis eller annat. 😉

  16. På tal om målbilder, jag hade nog visserligen inte förberett mig alls mentalt visserligen men nån gång när det gjorde som mest ont sa min barnmorska till mig att ”du får tänka på att du har ditt barn snart” och hade jag orkat prata då så hade jag svarat ”jag skiter väl i det där j**la barnet, jag vill åka hem”, för det var vad jag tänkte. Så mycket för positivt tänkande, haha. Men det gick bra ändå, man har ju liksom inget val :).

    1. Haha så sant! När mina värkar började (och det rejält med direkt) tänkte jag bara ”vad fn har jag gett mig in på, spola tillbaka tiden, jag vill INTE!!!” Och under hela förlossningen tror jag knappt att jag tänkte på bebisen alls, det var mer ”jag orkar inte mer, jag vill inte mer, jag vill hem!!!”
      Men oavsett positivt tänkande, målbilder, äta rätt hit och dit, vila, mental förberedelse… Så KLARAR man det. Man har ju som sagt inget val. Man behöver inte överdriva och förstora upp så mycket…

      1. Håller med dig! Det är inte direkt så att man går in i sig själv och tänker särskilt mycket under förlossningen man vill bara ta sig igenom den då det gör så ont. När bebisen kommit ut glömmer man dock smärtan och det är den bästa känslan i livet men som sagt under förlossningen så vill man mest bara överleva smärtan.

        1. Fast jag kan tänka mig att det här med målbildning även kan vara ett sätt att hantera väntan och anspänningen innan förlossningen. Den är rätt jobbig den med, även om man lätt glömmer bort det efteråt. Dock är jag själv sån att jag helst tar mig igenom utmaningar genom att inte tänka för mycket i förväg utan ta allt som det kommer, iaf när det gäller saker som jag inte direkt kan styra över själv. Mår man istället bättre av att få förbereda sig så mycket det bara går så är det ju jättebra att man gör det, oavsett hur det blir när det väl sätter igång sen.

        2. Alla är olika!
          Du/ni tänker kanske ”jag vill inte mer, jag vill hem”, men jag och säkert många andra krystar och andas och känner ”herrejävlar vad häftigt, nu kör vi” 🙂

  17. Kanske du har sagt ett tidigare BF till oss läsare, för att vi ska gå in på din blogg och kolla om bebisen kommit hela tiden under en längre period? Hehe. Skojar bara, men det hade inte varit så dumt kanske. :p

  18. Jag tror nog aldrig jag varit med om nån som förberett sig så himla mkt inför en förlossning som du?Det blir som det blir och det går inte att planera en förlossning.Tänk inte så mycket Isabella? Jag förberedde mig inte speciellt mkt inför mina förlossningar och dom gick fint ändå trots två 4,5 kilos grabbar. Inte heller tyckte jag att smärtan var så hemsk som en del upplever den.Men det där verkar vara så olika.Att föda barn är så sjukt stort men det är ju när man är förlöst det hela börjar? Lycka till!

  19. Har blivit inspirerad av ditt sätt att använda målbilder när jag jobbar med hästarna.
    Det funkar faktiskt jättebra!
    Lycka till!

    Hoppekipaget som sadlade om till akademisk ridkonst – en snabbt växande blogg!

  20. Vet du vad! du är grym! Jag gick själv över 17!!! dagar, det var vidriga dagar så förstår om du är otålig. Men tro det eller ej ut kommer det alltid en bebis:)

    Jag var med förstföderska och visste inte vad jag skulle förbereda mig på men jag fick tre mkt goda råd som jag följde.

    1. vid varje värk är det lätt att arbeta emot den och då tar det längre tid så istället kan man fokusera på att bara hålla ansiktet slätt för då slappnar hela kroppen av bättre.

    2. sätt dig själv i pausemod, kontroll har läkare och barnmorskor. tillåt dig att gå in i dig själv och lyssna till deras röster.

    3. smärtan är såklart jobbig men hanterbar. Vid ett tillfälle kommer det kännas som att du hellre dör eller hoppar ut genom ett fönster MEN då är det nästan klart! från min sån känsla tog det 6 min tills jag hade min bebis i famnen!

    Lycka till!
    En förlossning är smärtsam men det mest fantastiska du kan vara med om:)
    massa kärlek

  21. Fatta Bella skriver att över 1 miljon följer Blondinbellas väg till förlossningen.. Inte illa pinkat, som en kunglighet.. Vad gör henne så stor? Bara att beundra affärskvinnan Bella:)Och tack till oss som hon skrev..Lycka till igen..

    1. Det är inte en miljon följare. En ip adress plockas upp flera gånger om dagen. Det betyder inte att det är en miljon besökare. En mobil loggar in på flera olika platser under en dag. Därför får du olika Ip adresser på samma telefon.

  22. Jag är riktigt imponerad över hur du delar med dig av din graviditet! Jag gick 15 dagar över beräknat datum och blev igångsatt, som förövrigt var en bra förlossning. Under dessa 15 dagar var det mest jobbigaste och irriterande att ALLA hörde av sig och frågade hur det gick, varför kommer inte bebisen, har du inte fött nu, gör si gör så, det är väl bara att trycka ut den, jag tror den kommer detta datumet mm. Jag blev så trött på alls kommentarer att jag till slut slutade svara när folk hörde av sig. Tyckte att de får ju reda på när den kommer ändå! Så starkt jobbat att du orkar dela med dig och höra/läsa allas spekulationer och vad du ska göra för att få ut er lille!

  23. Den där myten att vattnet går när det är dags måste vi nog lämna. Jag är en av få jag vet om där det börjat med att vattnet gått. De andra har börjat få värkar och ibland har de fått sticka hål på hinnorna när man väl är inne på förlossningen. Jag gick över 14 dagar så kanske inte konstigt då att vattnet gick, höll ju på att ploppa åt alla håll 🙂 hoppas lilla G vill komma ut snart hur som!

  24. Min förlossning startade så komiskt. Jag och min man låg i sängen och tittade på sista avsnittet på första säsongen av solsidan. Avsnittet börjar med att Anna hänger över Alex och skriker ” vattnet har gått Alex, vattnet har gått ”. Säger då till min man att ” tänk om mitt vatten skulle gå nu ” sen skrattar vi och säger att det är inte så troligt då jag var i vecka 37 och inte hade några känningar överhuvudtaget. Fem minuter senare går jag på toaletten och vattnet går! Ropar till min man att ” vattnet gåååår! ” tror ni han trodde på mig?;) haha:)

  25. En liten tår i ögat när du berättade din vision om hur det är när ni möter bebisens blick, se odd med honom osv. De finaste ögonblicken jag varit med om är när jag fått mina små pojkar. Smärtan blir glömd så fort. En sak som jag märkte med nr 2 var hur TUNG han faktiskt var när man fick upp honom på bröstet. Allt gick så fort så rätt vad det var var han ute ♥ kan föda barn varje dag bara för att få uppleva alla ”första stunder” med en bebis! Och adrenalinkicken.Får lägga band på mig nu haha! Kan verkligen skriva en hel roman om hur fantastiskt det är att föda 🙂 gick över 13 dagar med första, jobbigt som bara den. Men det glöms också bort fort! ALL LYCKA TILL TILL ER NÄR DET BLIR DAGS!

  26. du är som jag skrev på youtube också väldigt duktig framför kameran! Jag älskar att du bjuder på dig själv och du känns väldigt trevlig som person och rolig!

    allt kommer gå bra ska du se!
    skulle du vilja visa lite hur ni bor? när Christian leker med sina kompisar .. han är så söt!
    Hade fint!

  27. Hej, här kommer ett tips på en kanal på youtube som heter: What’s Up Moms.
    Den är verkligen superbra, de e tre mammor som ger tips på, bla mat till barnen, förberedelser inför förlossning, saker som kan vara bra att ha hemma när barnet har kommit och massa andra bra tips! plus att dom e super charmiga med!
    Vet inte om du redan har hittat kanalen eller fått tips på den innan men om inte borde du verkligen kolla in den!
    Lycka till med allt!

  28. Passa på att vila upp dig, du kommer att behöva den energin när det väl är dags 🙂 Jag födde min dotter för några veckor sedan och jag hade fokus på min målbild under hela förlossningen och det hjälpte verkligen! Tänk att varje värk är ett steg närmre er lilla skatt 🙂 Lycka till!

  29. Hej Bella!
    Jag önskar nästan att min förlossning var någonting jag väntade gott på i dagar, istället kom den plötsligt och helt oväntat.
    Min son var beräknad i mitten av oktober, men föddes i mitten av september. Hade en helt okomplicerad graviditet och mådde prima, inga förvärkar eller sammandragningar.
    Hade bestämt kvällen innan att dagen efter skall jag packa bb-väskan så det är klart fastän jag var bomb säker att det skulle dröja flera veckor tills det var dags. Men morgonen därpå vaknade jag av att vattnet gick, 11 timmar senare föddes vår son i v 35+4. Helt fantastiskt att bli föräldrar, men snopet och jag kände mig väldigt oförberedd på något vis.

    All lycka till dig Bella! Detta klarar du galant, vi kvinnor är riktigt grymma!

  30. När man nu är nyfiken av sig så måste man ju hålla koll på din mans blogg också och vad får man se där….jo, att det kanske är dags för BB natten mot tisdag här!

    Nå, vi får väl se men jag har lite på skoj tänkt att kanske kommer han på min namnsdag som är i dag den 19. Och gör han inte det så blir det inom de närmsta dygnen, det tycker jag allt talar för.

    Lycka till nu och ett litet ord extra på vägen:

    Tveka inte att be om epidural om du tycker att smärtorna blir allt för svåra. Rätt lagd (särskilt vid rätt tidpunkt) är det en fantastisk hjälp.

    Styrkekramar från Sonja Elisabet

  31. Efter att ha läst Odds blogg nyss måste jag skicka en hälsning till dig här med! Kämpa på, Styrkekramar från mig! Om några timmar har ni nog er lille hos er! 🙂

  32. Bästa Isabella,
    ser Din film efter att jag läst att Gillis är född och att allt gått bra. Men det visste du inte när Du gjorde ”om vattnet går på NK-filmen”. Den är magnifik! – borde användas som undervisningsfilm – boost-film för massor av väntande mammor!
    Ta det nu lugnt med allt utom Gillis – o Dej själv. / Kajsa

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..