Morgonfundering

Alltså jag har klurat på en sak hela morgonen, ska ringa min barnmorska om det imorgon. Kan det vara så att han inte vill ut för att jag varje dag inhalerar bricanyl och pulmicort mot min astma? Jag minns en läkare, tidigt i graviditeten som slängde ur sig ”oj, ja dom får du sluta med efter vecka 35 för annars kommer inte värkarna igång!”. Bricanyl ger man ju tydligen till kvinnor som håller på att föda för tidigt, fast i droppform och i högre dos. Fast kan verkligen en liten dos dagligen hålla inne ett barn i vecka 41? Det känns ju orimligt att något skulle kunna förhindra, snarare försena. Sedan kan jag ju inte sluta med medicinen heller, då får varken jag eller han tillräckligt med luft.

.. Ja ja, jag ska försöka lyssna på er som säger som min barnmorska. ”Sluta vänta och njut av dagarna istället”. Det är himla svårt men jag ska verkligen försöka. Det är bara det att det viktigaste i mitt liv är några centimeter i från mig, det är klart att det är frustrerande, jag vill ju träffa honom!

20131117-091419.jpg

Min mage är/ser mindre ut efter fixeringen, nu ser jag mina fötter igen! 

Dags för att kissa Christian och göra frukost till oss, Odd sover fortfarande :- )

 1. sarah skriver:

  Hej Isabella, hur har det gått?
  Vill bara meddela att min mamma gick på bricanyl pga hosta och läkaren glömde ta bort den..min lilla syster var beräknad 12/4-94, föddes 7/5-94..

  Hoppas iaf du fått ett svar från Bm

 2. Em skriver:

  hej, använder du någonting på magen för att undvika bristningar? Eller kör du bara på naturens väg?

 3. Jessica skriver:

  Ha sex! Det är något ämne i säden som kan sätta igång det. Mitt första barns förlossning startade så. Två timmar efter sex brakade värkarna loss. Om det inte funkar har de ju ändå varit en trevlig upplevelse, hehe 🙂
  Lycka till

  1. Vi var som kaniner men ändå fick jag sättas igång efter jag gått över två veckor, så sex hjälper inte alltid! Jäkla pappskallar som kommer med anekdoter och framställer det som faktum.

 4. Erika skriver:

  Jag fick bricanyl i tablettform (är jag NÄSTAN helt säker på) när de beordrade mig att åka hem och vila, för att ”pausa” värkarna.. (fungerade sådär, hade ändå ont hela natten och var alltså ännu tröttare dagen efter)
  Så hoppas du kollat upp det! Fast det skulle ju vara konstigt ifall din barnmorska inte noterat detta tidigare 🙂
  Jaja LYCKA TILL, snart är han ute!

 5. Jag fick mitt första barn tidigare än beräknat. Och många andra jag känner har fått tidigare med sitt första. Så det där med att förstföderskor går över tiden är en bluff.

  1. Linnea skriver:

   Men NEJ!!!! jag födde också tidigt med första men statistik de senaste typ 100000 åren säger att det är VANLIGAST. sen att du och dina kompisar inte gjort det är oviktigt. Såklart gäller det inte alla men majoriteten.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..