Nya intressen …

Jag vet inte om det ens är möjligt men jag tror att jag har smittat vår mops Christian! Nu är han också hängig, varm och vill bara sova. Jag har för mig att för 1,5 år sedan så blev Odd riktigt dålig och några dagar senare hade Christian feber och vi fick åka till djursjukhuset för att han knappt var kontaktbar. Finns det någon koppling tror ni eller är det bara en slump?

Tillståndet för mig är detsamma som igår i alla fall. Jag har gjort det bästa av det och tagit en dusch imorse, städat lite hemma och gjorde en god frukost på knäckebröd med mosad avokado och citronpeppar på och en kopp té. Musik vill jag dock inte ha på för att jag har ont i öronen men jag har två olästa tidningar som väntar; Amelias ”Vänta barn” och tidningen Mama.

Jag måste faktiskt säga att Mama har blivit min favorittidning på senaste. Jag trodde att den skulle vara lite tidig för mig att läsa under graviditeten men ju mer jag närmar mig dagen D så älskar jag reportagen ännu mer. Helt plötsligt är recensioner av babygym och blöjor superintressant. Jag gillar hur mina intressen svänger. Innan graviditeten så sa jag till Odd att ”jag kommer ALDRIG att bli en sådan kvinna som lägger mer än fem minuter på valet av vagn eller slukar böcker om amning”. Hepp. Vår Stokke-vagn går jag och drar i lite varje dag bara för att. Och amningsteknik känner jag mig expert på trots att jag aldrig varit i närheten av det. Det jag fortfarande inte tror på är sömnen som ska vara så hemsk med spädbarn samt det där med alla bråkar om vem som ska natta. Just nu så känns det som en galax bort, så kommer Odd och jag aldrig ha det! Vi får helt enkelt se hur det blir ….

IMG_6834

Årets första lussebulle! Man får göra det bäst av att vara sjuk. Att ligga i sängen helt svettig och i en omysig stökig miljö blir jag bara deprimerad av. Men, tända ljus, härlig läsning och något att knapra på får ju vem som helst att känna sig glad, trots att man är dålig.

 1. Maria skriver:

  Hej,

  är tvillingmamma med flickor på 18 månader. Efter ett inledande halvår med bra sömn har vi snittat max två timmars sammanhängande sömn. Jag har inget närminne, jag tappar ord och har svårt att fokusera. Är ständigt illamående. Att inte få sova är tortyr men man fixar det för att man måste. Nu ska jag försöka somna om. Nattpasset är igång.

 2. Rebecca skriver:

  Spädbarnstiden tycker jag är den lätta biten 🙂 mysig,lugn och fantastisk.
  Man blir mer slut när dem är ca 1år, provar gränser, sover mindre, tänder, matvägran etc.
  Tror det är lätt att man i ett förhållande ibland planerar att den ena partnern tar natten om
  barnet haft en jobbig vecka. Nog för att man är mamma men man är ingen super människa.
  Det behöver ju absolut inte betyda att förhållandet blir dåligt som du verkar få det att låta som. Tvärtom, jag känner djup tacksamhet när min sambo tar vår dotter på natten när hon bökar och är ledsen och har gjort det flera nätter i rad. Jag vart intalad att spädbarnstiden var hårdast, men blir mer provad som förälder nu än någonsin 🙂

 3. Moa skriver:

  Min hund blir också lite hängig & tråkig när någon i familjen är sjuk. Dock tror jag att hunden kanske blir lite uttråkad. Man kanske kommer ifrån rutinerna vad gäller rundorna med hunden eller det blir kanske kortare rundor. Jag & resten av min familj är ganska aktiv med vår hund när vi är hemma annars & jag & min mamma har pratat mycket om detta & vi tror faktiskt att hundar i allmänhet, kan bli uttråkade. Det kanske låter hur dumt som helst men det är en teori åtminstone.

 4. Anna skriver:

  Du kommer att få äta upp så mycket av det du skriver. Innan jag fick barn lät jag precis som du, att allt är så simpelt och ”jag tycker si och så”. Skulle bra gärna vilja höra om du uttrycker dig likadant efter att ha fött två barn (eller fler). Du låter så otroligt naiv, men jag tror däremot att den nya mammarollen kommer att få dig att mogna. Min erfarenhet är att man faktiskt gör det.

 5. Det varierar nog väldigt mycket ang sömn och småbarn. Jag fick en av varje, en kille som sov väldigt lite och en tjej som sov superbra.
  Tycker det är tufft att vara småbarnsförälder ibland men efter att ha läst boken ”Hormoner & hemorrojder : Sanningen om småbarnslivet” så vet jag att jag inte är ensam om mina känslor och tankar.
  Läs den!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..