Gifta i två månader

Idag firar Odd och jag två månader som gifta så jag tänkte överraska honom med en liten present när han kommer hem från jobbet. Jag älskar verkligen att vara gift. Det är så fint på något sätt. Kärleksfullt till tusen. Något som vi pratar mycket om är just att fortsätta att vara ett par när vår son kommer. Att inte bara vara mamma och pappa utan hustru och man också. Jag hör så många par som glömmer det och så låter det som ett företag när de planerar nattning och annat. ”Om du ska ut med dina vänner ikväll, då får du ta morgonen” (eller hur det kan låta, jag syftar på när man säger det i negativ ton som en slags företagsdeal man försöker ro in). Så vill jag aldrig någonsin ha det.

Det som har varit styrkan med mitt liv hittills är att jag gör allt med glädje. Jag tycker väldigt sällan saker i livet är jobbiga. Och det handlar egentligen inte om vad som ska göras utan inställningen. Jag är en levnadsglad människa. Irritationsmoment fastnar inte och jag tror att livet levs bäst om man försöker hitta en känsla av lycka och så stannar man där. Det fungerar. Några skriver att stressen av att vara lycklig hela tiden är något som får oss olyckliga. Jag håller inte med.

Det är ingen konst att vara lycklig. Det är rätt enkelt.

1. Ändra på det som du ogillar i livet. Skyll aldrig ifrån dig utan inse att du är din lyckas smed. Man får älta en taskig barndom ett tag eller vara uppriven efter ett förhållande som tar slut men förr eller senare är det du själv som bestämmer om du ska komma på fötter igen. Skit som händer i livet är en fantastisk energikälla. Vänd det till något positivt och lär dig utav det.

2. Oroa dig inte över sådant som du inte kan påverka.

3. Inse att allt löser sig så länge du är positiv. När jag ser tillbaka på tillfällen i livet som jag tror att det har gått åt helvete så har det snarare bara blivit bättre efteråt.

4. Var tacksam för det du har i livet. Det största källan till lycka.

IMG_6877
IMG_6881

Till min prins! Två månader som gifta

 1. Jane skriver:

  Tack för ett fantastiskt fint inlägg, Isabella. 🙂

 2. Andrea skriver:

  Jag har precis blivit gravid med första barnet, så jag vet heller inte mycket om livet med barn, men en i princip oundviklig del av nyblivna föräldrars liv är sömnbrist, och effekterna av sömnbrist har jag erfarenhet av, så därför tycker jag också att det här inlägget är oerhört naivt.

  Innan min sambo opererades hade han ett medicinskt problem som ledde till mycket dålig sömnkvalitet. Kombinerat med ojämna skift på jobbet ledde det till en sambo som ofta var slutkörd. Normalt sett är min sambo oerhört empatisk och kärleksfull, men när han är riktigt trött blir han lättirriterad, säger klumpiga saker och håller sig för sig själv. I det här läget hjälper inte positivt tänkande – hans hjärna är inte tillräckligt vaken för att fungera fullt ut.

  Därför kommer vi definitivt ha ett schema på vem som tar bebisen när. Det handlar inte om att uppnå millimeterrättvisa, utan om att vi behöver få våra basala behov uppfyllda för att kunna ha det bra i relationen. Jag är övertygad om att det ibland kommer köra ihop sig pga saker som stress på jobbet och barnets utvecklingsperioder och att det till följd av det kommer bli tjafs mellan oss, men det känns faktiskt inte så farligt så länge vi accepterar att det var sömnbristen som talade och sedan går vidare. Jag tror definitivt att positivt tänkande kan hjälpa, men då krävs det som sagt att de basala behoven är uppfyllda först, vilket kräver en del planerande om man har en bebis att anpassa sig efter.

 3. Johanna skriver:

  Herregud vilka avundsjuka mänskor det finns!!! Ni som alltid måste spy galla över det Isabella skriver, fruktansvärt barnsligt och omoget. Ni kan istället sluta läsa bloggen om ni stör er så på det! Jag är häpnad över att folk kan bete aig så som ni gör!

  Jag är 30+ och har fyra barn, stort hus, bra jobb och en fin man. Det har jag jobbat för, det har varit mitt mål, inget har kommit gratis. Klart att livet inte är den dans på rosor men med rätt inställning blir dagarna enklare och tillsammans reder man upp motgångarna.

 4. Gk skriver:

  Du är ju fan en sjuk människa som är expert på alla områden, sitta och påstå att det är hur lätt som helst att vara lycklig?! Då har man ALDRIG mått riktigt skit kan jag säga. Tycker du ska hålla tillbaka på dina expertuttalanden hela tiden..

 5. Jag och min sambo har varit tillsammans i flera år. Men ändå så är vi inte förlovade eller gifta än. Och jag tycker det är underbart. Bara jag får vara tillsammans med han jag älskar!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..