Förlossningsplaylist

Jag trodde nog att min förlossningsplaylist skulle bli mycket mer pampig och ”girl power”. Snarare mer Beyoncés ”Run the world” än Bo Kaspers Orkester, men så blev det inte. Ju närmare man kommer dagen D så går man mer och mer in i sig själv och blir lite lugnare. Vissa kvinnor kanske blir temperamentsfulla under graviditeten men för mig har det blivit tvärtom, jag är lugn och harmonisk som en filbunke. Och därför är valet av musik lite så också. Jag tänker låtar som ger avslappning, kunna andas, hitta energi och vila till. Agnes version av ”En sån Karl” är min favorit just nu. Annars är det ”Svalkar vinden” som jag ser mig själv krysta till. Men skulle det krävas lite extra push när energin dippar så blir det Katy Perrys Firework, då kommer bebisen ploppa ut! 

Skärmavbild 2013-10-30 kl. 13.50.57

Min förlossningsplaylist 

junosoundtrack

 1. Joanna skriver:

  Hahaha ”Shake it out”… Är det din taktik Bella? 😉

 2. Joanna skriver:

  Hahahaha ”Shake it out” var ett väldigt roligt låtval på förlossningslistan… Hahahaha 🙂 (Helt underbar låt i vilket fall) Nu vet vi din taktik då Bella 😉

 3. Mia skriver:

  Det är härligt att du förbereder dig så mycket inför förlossningen. En sak som har blivit min mission att sprida är att det inte behöver ta lång tid att föda barn. Innan min första föddes hade jag playlist, DVD, mat och allt annat som kan tänkas behövas i min babybag. Jag var beredd på en lång vistelse på sjukhuset – det ”ska” ju ta lång tid att föda barn…Så när värkarna började så ville jag inte åka till sjukhuset – för jag ville inte bli hemskickad, det hade ju inte hållit på så länge. När min man till slut övertalade mig så fick vi en överraskning när barnmorskan sa att jag var helt öppen och redo för att föda! Mindre än en timme senare låg den finaste dottern på mitt bröst. Fem timmar från start till slut. Vi hann inte ens öppna väskan…Med det andra barnet hann vi inte ens åka in till sjukhuset, hon föddes på badrumsgolvet med SOS Alarm i telefonen och min man tog emot henne. En och en halv timme från start till slut. Korta förlossningar kan vara lika traumatiska som långa och jag blir så irriterad att detta inte diskuteras mer. Lyssna på kroppen och var beredd. Önskar dig all lycka med världens häftigaste (och mest smärtsamma…) uppdrag!

 4. Frida skriver:

  Ett tips är att göra listan tillgänglig offline, det har jag gjort med mina bb-listor. Man vet aldrig om det finns något nät tillgängligt och det kanske stör de andra maskinerna.. 😀
  Lycka till!

 5. Louise skriver:

  antar att jag kommer lyssna mycket på klassiskt inför en kommande förlossning.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..