Fortfarande sjuk

Tisdagen status? Sängliggande i den här jäkla förkylningen som inte går över. Sammandragningarna har minskat lite nu när jag är mer stilla. Det är så märkligt det där, när jag är uppe och är aktiv så kommer det på en gång och då tror jag att det är dags snart (inom några dagar) men så ligger jag still och så slutar allt. Kan det vara så? Att aktivitet får igång förlossningen? I så fall ska jag bara vänta ut förkylningen och sen jäklar blir det promenader. Jag var trött på att vara gravid ett tag men nu när vi närmar oss så njuter jag av dagarna istället. Jag njuter av att sova och vara för mig själv.

Som ni vet så jobbar jag mycket med målbildning inför förlossningen. Men just ögonblicket där barnmorskan lägger upp vår son på bröstet känns fortfarande så overkligt. Allt annat går att ta in men inte just de momentet. Att tänka på att vårt barn ligger i mig och att vi snart ska få träffa honom är lite som att tänka på hur stort universum är, hjärnan kokar över.

Nu ska jag göra mer té och äta clementiner. Tror jag ligger på 15 stycken om dagen nu, Odd släpar hem nya varje dag. Han lär inte få brist på C-vitamin i alla fall vår skrutt!

IMG_5624

Bild från förra veckan, premiär av Orion. 

Ikväll kommer förresten ett nytt youtube-klipp ut :- )

 1. Elli skriver:

  Måste varna dig om en sak jag fick reda på igår på
  föräldragruppen. (Är gravid i vecka 33) Barnmorskan som håller i
  gruppen sa att man absolut inte ska äta för många clementiner. Det
  kan leda till havandeskapsförgiftning eller graviddiabetes.
  Anledningen är att man äter så himla många. Hälften av alla
  blivande mammor på kursen sa ”oj, jag äter ju minst 10 om dagen.”
  Jag har själv ätit mängder. Max tre om dagen rekommenderade
  barnmorskan. Du är ganska långt gången redan, så vet inte hur stor
  skillnad det för just dig, men tänkte dela med mig av infon som dom
  flesta nog inte vet om. (Samma med julmust, eller cola).

 2. E skriver:

  Bästa sättet att få igång förlossningen är mörk choklad i kombination med jenka eller la bostella !

 3. Du är så vacker isabella, och jag tror att du kommer att bli en riktigt toppen mamma!

  hur kommer det sig att dina youtube klipp är vita ? :/ Eller bara jag som ej kan se kanske ?

  Kram, Selma Leonarde .

  bloggar på:www.lillapingu.blogg.se

 4. Therese skriver:

  Hej Isabella. Jag vill bara säga att jag fick influensan bara några veckor innan bf och jag var jätterädd för att min son skulle komma ut för då hade jag inte klarat av en vanlig förlossning. Men läkarna sa att kroppen är så bra att den brukar vänta så att den klarar av en förlossning. Så du behöver inte vara orolig. Jag fick min son när jag hade blivit helt frisk, han kom på dagen han var beräknad och är snart 9 månader.

 5. My skriver:

  Alltså Bella. Googla lite. Jag är i vecka 27 och har sammandragningar all day long – det betyder inte att förlossningen är nära utan det betyder att min livmoder tränar/jag behöver vila mer/det sliter och drar i ligamenten som livmodern hänger i. Första graviditeten sattes jag igång överburen trots starka sammandragningar sedan vecka 37. Ha inte så brått. Det går inte att själv sätta igång en förlossning, det är omöjligt. Skulle det gå skulle vi ju alla föda på BF, vem vill vänta längre?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..