ANNONS

16 boktips

/

Jag har fått en del frågor om bra böcker och jag delar gärna med mig av några favoriter: 

Skärmavbild 2013-10-28 kl. 11.25.47

1. Bonjour tristesse av Françoise Sagan, underbar klassiker skriven av en 19 årig tjej med ett fantastiskt språk. 2. Lolita av Vladimir Nabokov. En av mina första förälskelser i en bok. Har läst den om och om igen. 3. Eat Pray Love av Elizabeth Gilbert, en bra feel good bok. 4. Förr eller senare Exploderar jag av John Green, om två cancersjuka ungdomar som blir förälskade. En roman som ger mycket skratt och tar upp ett tufft ämne. Måste läsas helt enkelt.

5. Det bästa av allt av Jona Rafe. Gillar man Mad Men är detta serien fast i bokform. Lite seg att komma in i men blir bra. 6. Den vidunderliga kärlekens historia av Carl-Johan Vallgren, en mäktig historia om kärlek. 7. En man som heter Ove, Fredrik Backman. Har ni inte läst det så läs! Mycket skratt utlovas. 8. Blonde av Joyce Carol Oates. Det är ingen biografi om Marilyn Monroe utan en roman, otroligt gripande och att boken är tjock som en tegelsten blir man bara lycklig av.

Skärmavbild 2013-10-28 kl. 11.19.08

9. Ett kort uppehåll av Göran Rosenberg. En biografi om hans pappas väg från Auschwitz till Södertälje. Kräver lite koncentration, jag läste den inbunden på stranden i Martinique, passar nog bättre i lugn och ro framför en brasa i vinter. 10. Dyngkåt och hur helig som helst, Mia Skäringer, som bok som får en att skratta. 11. En blomma i Afrikas Öken, Waris Dirie, en tuff biografi om en kvinna som blir bortgift som barn men som tar sig till London och blir supermodell. 12. En flickfotografs bekännelser, Bingo Rimér.

13. Att älska som porrstjärna av Jenna Jamson, intressant berättelse om en värld man känner lite till om. Man dras mellan att tycka synd om henne och att tycka att hon är en stark person som gör det på egen vilja. 14. Morgon i Jenin av Susan Abulhawa, en bok om de politiska konflikterna i Palestina, en grym bok men bör läsas. 15. Flykten från läger 14 av Blade Harden, om Kim som rymmer från ett läger i Nord Korea. Tuff läsning men måste läsas, vi vet alldeles för lite om det som pågår varje dag därborta. 16. Mig äger ingen av Åsa Linderborg, en biografi om hennes uppväxt med en speciell pappa, en slags kärleksförklaring till honom trots att allt är lite tragiskt.

46
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00