Del 3

Hur nervös är du på en skala 1-10 inför förlossningen:D?
Inget alls faktiskt! Noll! Jag är mer nervös över att jag ska befinna mig i en annan stad och föda utan  Odd. Men jag har tänkt att hålla mig i Stockholm sista månaden för att undvika det. Jag ser förlossningen som den bästa utmaningen i livet hittills. Det ska bara bli roligt. Jag har alltid varit duktig på målbildning, visualisering och egenkontroll, jag tror att det kommer att hjälpa mig. Dock ska jag be om all smärtlindring som finns, förstår mig inte på kvinnor som ska testa utan.

Hej Bella, jag är i vecka 10 och jag mår så fruktansvärt dåligt konstant yr och mår illa hela tiden jag har ingen ork att göra något ligger endast i sängen. Hur mådde du dem första veckorna och gjorde du något speciellt för att undvika allt illamående osv. Kram
Usch, jag mådde illa och kräktes fram till vecka 17. Jag gick till läkaren och fick Lergigan Comp utskrivet, utan den hade jag varit sängliggandes med en spyhink brevid mig konstant. Jag lärde mig att aldrig stiga upp på morgonen utan att ha ätit så Odd kom med knäckebröd och piggelin så fort jag vaknade. Sedan hade jag alltid salta kex vid sängbordet och i väskan. Det hjälpte för mig att hela tiden försöka knapra på något, frukt gick samt tugga tuggummi. Det hjälpte också. Angående att du är yr så kolla ditt järnvärde, jag hade ett lågt och då kände jag mig likadan.

Hej Isabella! Först av allt, grattis till graviditeten och bröllopet. Fantastiskt kul för oss läsare som följt dig länge att få ta del av detta stora som sker i ditt liv. Nu till min fråga, hur tänker du kring ditt barns skolgång i framtiden? Val av daghem, skola osv? Kommunal vs privat? Kram
Odd och jag har pratat en del om dagis. Odd gick på ett Vittra dagis vilket han har pratat gott om så något åt det hållet känns rätt. Även montessori gillar jag. Pedagogik som inte trycker in en person i en ruta utan utgår från individen. Om det är kommunalt eller privat spelar ingen roll. Gällande skola så vet vi inte, det beror på vart vi bor. Jag gick mina första år i Skälbyskolan i Järfälla som var riktigt dålig men så bytte jag till Vasa Real i Vasastan som också var dålig med mycket mobbning och självmord bland elever. Det blir en lång process när det är dags!

Har ni kollat upp könet på eran bebis? Har ni funderat på att skaffa fler barn efter den första? inte direkt kanske men i framtiden.
Ja vi vet med håller det hemligt ett tag till! :- ) Jag har fyra syskon och Odd har två så vi båda vill ha en stor familj. 2-3 barn. Jag tror att nummer 2 kommer att komma tätt och 3:an blir en sladdis. Det bara känns så. Om Odd och jag skaffar barn om 10 år är vi fortfarande unga. Då är jag 32.

Varför använder du så mycket mammakläder? När jag var gravid köpte jag inte ett enda och det gick utmärkt ändå. Många kläder passar ju oavsett, tex tights, skjortor, klänningar och stretchiga tröjor.
När man får en babykula är kläderna inte gjorda för att sömmarna ska sitta rätt längre och många plagg blir otroligt fula på. Jag ser så många gravida mammor på stan som tvingat på sig själva antingen för tajta plagg som är deras vanliga, eller går runt med t-shirt och tajts vilket bara ser hemskt ut. Man måste ju klä sig efter kroppens form. Idag finns det massor av gravidplagg som är billigare än H&M och är otroligt fina. Det är viktigt för mig att att det ska vara bekvämt och snyggt.

Varför klarar inte en powerkvinna som du av att ta körkort?
Jadu det undrar jag med! Jag har inte lagt så mycket tid till det nu det senaste året. Men nu övningskör Odd och jag och deadine är oktober.

Hej Isabella! Jag är precis som dig, gravid. Har BF den 11/11. På torsdag åker jag utomlands, till kreta. Jag har noll erfarenhet av att resa och tänkte därför fråga dig om du har bra tips på vad man ska tänka på. Både att packa, och när man är där. Sen om du vet något extra man ska tänka på nör man är utomlands under graviditeten. Du känns som flickan som vet allt. Tack på förhand! Kram
Härligt med Kreta! Glöm inte stödstrumpor. Det låter sååå tantigt men är så bra. Finns på apoteket eller på tex Åhléns eller NK som ser ut som vanliga beiga strumpbyxor. Att flyga länge är påfrestande och jag känner redan hur mina knän gör ont och blir vattenfyllda. Ha stödstrumpor på resan och när du kan (kanske på hotellrummet när ni bara vilar). Flipflopps är sköna på stranden men tänk på bra skor. Köp gympaskor som är tunna och som du kan ha till klänning. Ecco har ballerinas med stöd för foten. Sedan sköna plagg, underkläder som andas och inte sitter åt, en väska som inte är för tung för ryggen och fina badkläder med bra stöd för mage och bröst. Köp en solhatt och solskydd innan. Jag kommer att vara i skuggan mest eftersom man får fula pigementförändringar om man solar som gravid. Man får helt enkelt tänka lite som en tant .. :- )

 

 1. Anita skriver:

  Isabella ! Jag vill bara säga till dig hur djupt imponerad jag är av din framåtanda och företagsamhet, woooaw !
  Jag som säger detta är kvinna 60+ med barn och barnbarn på kontot, lyckligt självgående och nyfiken på livet.
  Att bli mamma är stort och jag önskar dig ALL LYCKA !
  Jag tror dock att moderskapet inte blir särskilt klurigt för dig, du tycks ha en naturlig fallenhet för ”hur det är”. Jag vill dock säga följande:
  Glöm aldrig bort vem DU är, även i modersrollen är du, DU, den person med grundläggande värderingar, åsikter, moraliska /etiska perpektiv, som ska ristas in i en annan person, ditt barn, parat med KÄRLEK, mycket kärlek !
  Bästa hälsningar

  från mig

 2. Maria skriver:

  Jag blev faktiskt lite ledsen av din kommentar där ang gravidkläder. Du har verkligen jättefina klänningar, byxor och kjolar på dig som är anpassade för gravida. Det må ja säga. Och jag menar dig allt du kan kosta på dig med tanke på framgång du kämpat för.

  Men som gravid i 33e veckan och utan många av de möjligheter du har så tog jag illa upp. Det du skrev var kanske nte illa menat men att säga att tiggts och t shirt är hemskt fick mig att känna mig mindre värdig som gravid än dig. Jag har köpt lite gravidkläder under de snart 9 månaderna men i takt med att jag växer hela tiden så kan jag ju inte köpa nya plagg varje månad. Då skulle mitt klädkonto behöva vara dubbelt så stort som det var innan jag blir gravid.

  Jag använder mkt gamla kläder som inte är gravidanpassade och visst, de kanske sitter lite knasigt. Jag känner mig ändå så himla vacker just nu, som jag aldrig gjort tidigare och det är trist att du kanske ser mig på stan och tänker att jag är ful och missanpassad i min graviditet då. Men ärligt talat har jag inte samma plånbok som du och de hoppas jag du kan förstå.

  Och min fråga är: var hittar du gravidkläder som är billigare än HM? Att köpa ett par jeans för 200 kronor på HM är en riktigt bra deal tycker jag men om du vet billigare ställen så dela gärna med dig så du slipper titta på oss andra gravida som kanske ser ”hemska” ut i t shirt och tights.

 3. Malin skriver:

  Heja Montessori! Gick arskurs 1-9 pa en montessoriskola och det gav mig ett grymt forsprang till gymnasiet och da gick jag anda international baccalaureate som ar det svaraste du kan gora pa gymnasieniva. Det finns ju dagis och forskolor med samma pedagogik, men som sagt, man kan ga anda upp till 9an!

 4. Helena skriver:

  Födde en liten flicka för 3 månader sedan och jag var helt inne på epidural under förlossningen. Kunde inte tänka mig att föda utan.

  Men när jag väl var dör i situationen så behövdes det verkligen inte. Smärtan gick helt enkelt att kontrollera med rätt andning och lustgas.
  Så mitt råd är väl att känna efter när du väl är dör. Alla hanterar smärta på olika sätt och det är ju möjligt att du inte behöver all smärtlindring som finns?
  Håll dörrarna och sinnet öppet!

  Kram

 5. S skriver:

  Tycker du har blivit en fruktansvärt hemsk människa sen du blev gravid. 3 gånger nu har du klankat ner ordentligt på andra gravida, precis som att du skulle vara världsbäst på det här med graviditet och förlossning. Du är bara halvvägs, du har 20 veckor kvar innan det är dags och du lär nog märka att du kommer ändra dig tusen gånger. Istället för att klanka ner på andra och vara en riktig bittertant så kan du väl njuta av din egen graviditet? Det är okej att ha åsikter, men det är nästan på gränsen till mobbning när du klankat ner på hur andra klär sig. Hemskt!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..