Planera hösten …

Vilken torsdag! Blandat med lyx såsom event och intensivt jobb med Economista. Eftersom det är så himla mycket i bolaget som händer så behöver vi planera höstens dagar nu. Det är så svårt att veta hur jag kommer kunna jobba i höst. Barnet ska komma 6e eller mitten av november, vi får de ”exakta” beräknade datumet vid nästa ultraljud. Det betyder alltså att jag inte kan flyga från vecka 35 om jag inte minns fel. Vilket blir i början av oktober. Men hur kommer jag att må i september och oktober? Hur brukar det vara? De flesta jag har pratat med kan jobba på till samma dag som man föder. Planeringen är hur som helst lite bökig för mig i höst. Augusti och september borde vara normala. Eller?

Var ute och lekte med Christian en timma i parken, vi träffade massor av hans kompisar och han busade av sig så hårt att han somnade på trottoarkanten när vi väntade på grön gubbe på väg hem.

 1. Anna skriver:

  Haha skrattade för mig själv när jag läste om söta Christian! Tack för en bra blogg och grattis till graviditeten!

 2. Erika skriver:

  Ta hand om dig själv och framförallt lyssna på din kropp! Lättare sagt än gjort… Jag är själv i v 32 nu och för några veckor sedan mådde jag helt annorlunda än jag gör nu. I påskas kunde jag gå långa promenader – det kan jag inte längre pga. sammandragningar. Har fått inse att jag verkligen måste ta det lugnt efter att ha besökt förlossningen för en månad sedan efter en liten blödning i komb. med sammandragningar. De rådde mig att ta det lugnt. Svårt när man har ett jobb (doktorand) som kräver prestation och där de flesta kvinnor, precis som du beskriver, jobbat in i det sista.

  Men nu har jag bestämt mig för att lyssna på min kropp och inte anstränga mig i onödan. Det betyder tidiga dagar, sovmorgon ibland och att jag tar buss och hiss när det finns. Det mår jag bäst av! Kommer jobba till midsommar och sedan bara vänta på bebisen… (BF 1/8).

  Jag vet att det är många som vill ge råd, men det viktigaste är att du känner efter själv och inte planerar så mycket. Jag hade aldrig kunnat föreställa mig hur jag och min kropp skulle reagera. Ta en dag eller en vecka i taget!

  Varmt lycka till med graviditeten 🙂 Ser fram emot att följa bloggen… Kramar

 3. Tessan skriver:

  Jag förstår att du måste jobba, med eget företag och allt. Men tror ändå det är viktigt att ge sig själv tid inför bebisen. Jag väntar mitt tredje barn i sommar och har precis slutat jobba. Blev ofokuserad och lite trög under sista trimestern.
  Om du var min vän och frågade mig skulle jag råda dig att inte boka upp hela dagar om du nu ska jobba. Utan ta dig en dag extra ledigt i veckan och jobba halvdagar så att du har chans att vila efter en ev jobbig natt eller när kroppen bara säger ifrån. Kram

 4. Maria skriver:

  Jag hade också tänkt jobba så länge som möjligt när jag var gravid men blev sjukskriven från vecka 20 pga för tidiga smärtsamma sammandragningar och var tvungen att ta det riktigt lugnt. Fick vid vecka 36 också havandeskapsförgiftning och var riktigt dålig så min planering före var ganska onödig 🙂

 5. Oj, håller med många ovanstående, försök att inte planera resor så nära bf. I början av min graviditet så kräktes jag konstant. Sen vid v.15-16 började jag må bättre, mådde bättre än aldrig förr fram till v.30 då började foglossningen komma krypandes och ryggen gör ont för att magen är tung.
  Och som många andra säger, tänk om något kör igång tidigt, för det vet man ju aldrig, då är det nog skönast att vara på hemmaplan både för dig och för Odd.
  Mitt råd är att varva ner till hösten.
  Jag har redan nu börjat varva ner och det känns kanon att hinna vara hemma och förbereda sig lite och göra i ordning för bebis ankomst.

  Hur som helst, alla är vi ju olika, även allas graviditeter, din kommer inte vara lik min, men det är ändå bra att ha i baktanke att det kommer kanske inte att gå att jobba på i samma tempo då som nu.

  Ta hand om dig! =)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..