Prästen och löftena

Odd och jag hade en mysig dag igår. Han fick en kashmir-tröja av mig i ett års-present. Jag brukar ha en tendens att köpa allt i marinblått men igår hejdade jag mig och så blev det en grön tröja som han var så fin i. Jag har fått hänga undan mina kashmir-tröjor på grund av växande mage, får ta fram dom igen nästa vinter. Hur som helst så träffade vi vår präst som ska viga oss i augusti. Han är kyrkoherde och jag tycker att vi klickade. Jag var lite rädd för att vi skulle få tusen frågor om vår tro (som inte är så stor) men han frågade ingenting om det. Vilket jag tycker var skönt.

Nu ska vi välja psalmer och vilken bibel-text vi vill ha till bibelläsningen. Eftersom Odd och jag inte är så kunniga inom det här så får ni hemskt gärna komma med tips! 

Vi har fått frågan om varför vi väljer att gifta oss i en kyrka om vi ändå inte är kristna. Visst jag är inte döpt eller konfirmerad, vilket jag nu i efterhand tycker är lite trist. För mig handlar det egentligen inte om att enas inför Gud. För mig är det mer att vår kärlek ska få en bekräftelse och att vi visar varandra att vi menar allvar. Och såklart så kan man gifta sig borgligt men när jag satt där med prästen igår och läste igenom texterna och löftena så kändes det lite som ett historisk vindslag. Dessa ord har alla i min släkt också sagt till varandra en gång i tiden. Det kändes bara otroligt häftigt. Jag trodde nog att jag skulle velat tagit bort en del text som handlande mycket om Gud men efter mötet igår så kändes allt bara så fint. Allt känns rätt.

IMG_4252

Min blivande man! 

Förresten så låg bloggen nere under natten för att reparera och uppdatera. Kunde ni inte sova inatt och försökte komma in så vet ni alltså varför.

 1. Annika skriver:

  Vårt bröllop som vi hade i NYC för två veckor sedan var helt fantastikt. Ingen kyrka ingen präst utan bara en underbar officiant som höll i vår fantastiska ceremoni. Matthew var så himla duktig & trevlig och vi hade lagt upp precis allt han skulle säga, inget religiöst alls utan bara om kärlek och det vi gillar.

  Sen att vi även hade ceremonin på 44:e våningen på Hilton vara bara såå amazing med den vackra utsikten 😀 Loved it!
  Vårt bröllop var verkligen en dröm som jag lever på fortfarande som i ett lyckorus.

  Så ett tips till er är att ta bort det mesta religiösa om ni ändå inte tror på det. Därför vi valde bort kyrka och allt sånt och bestämde precis allt själva istället. Mer personligt och oss 🙂

 2. Jag skulle nog välja versen från Jeremia 29:11
  ”Jag vet väl vilka tankar jag har för eder, säger HERREN, nämligen fridens tankar och icke ofärdens, till att giva eder en framtid och ett hopp.”
  För även om man inte är troende eller ej så har Gud tankar för en..=)

 3. Guds kärlek är som stranden… Den är vacker och passar nog bra då man sjunger att det är upp till var och en att säga ja eller nej till Guds kärlek. Väldigt vanlig på bröllop dessutom.

 4. Victor skriver:

  Hej Bella!

  Du skrev:

  ”Vi har fått frågan om varför vi väljer att gifta oss i en kyrka om vi ändå inte är kristna. Visst jag är inte döpt eller konfirmerad, vilket jag nu i efterhand tycker är lite trist”

  Då jag jobbar i Svenska kyrkan med just konfirmationsundervisning, och som högstadielärare i religion, så har jag ett intresse av att informera dig om att det aldrig är för sent att varken konfirmeras eller döpas. Konfirmation kan kännas onödig i vuxen ålder i och med att det är just en konfirmation (bekräftelse) av dopet. Men om du nu känner att det är lite ”trist” att du inte är döpt så rekommenderar jag dig att besöka närmsta präst, eventuellt din vigselpräst, så kan säkert hen lösa det på ett fint sätt.

  Lycka till med vigsel och eventuellt dop.
  Vänliga hälsningar Victor

 5. Jemima skriver:

  1 Korintierbrevet 13 – kärlekens lov!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..