ANNONS

Introvert

/

Den senast utlästa bok är ”Introvert” av Linus Jonkman. Jag har mycket funderingar innan jag började läsa. Eller många förutfattade meningar helt enkelt. Introverta människor har för mig varit samma sak som asocial, blyga eller tråkiga människor. Eftersom jag är mer än extrovert (adhd) så skiljer jag mig mycket från introverta, därav har jag heller aldrig anställt någon introvert till något av mina företag, just för att man ofta anställer folk som är som sig själva. Efter den här boken har jag verkligen fått en aha-upplevelse och en helt annan förståelse för människor med litet yttre och stort intre.

Linus Jonkman skriver i boken att introversion är biologiskt betingat. Det handlar om den nivå av aktivitet som krävs för att dina hormoner ska berätta för din hjärna att du känner dig tillfredsställd. För en extrovert person så krävs det högre nivå av aktivitet. Linus ställer en ganska rolig fråga till läsaren som brukar ge ett typiskt introvert eller extrovert-svar. ”Du vaknar upp en morgon. Alla människor och djur på hela jorden är borta men allt annat finns kvar. Vad gör du? Många introverta svara att man kanske hade ”odlat grönsaker, läst böcker eller spelat ett instrument”. Medan extroverta funderar på tusen olika sätt att ta livet av sig. Här insåg jag verkligen hur extrovert jag själv är som aldrig någonsin skullle kunna tänka mig att leva ensam på jorden, jag hade hoppat från det högst huset jag sett.

Den här frågan är ju verkligen en förenkling och Linus går in mycket djupare på skillnader. Det är otroligt intressant att läsa. Är du en person som laddar batterierna genom att vara hemma själv snarare än att gå ut och träffa folk (så får jag min energi) så borde du verkligen läsa boken. Men även för oss som är extroverta för att förstå bättre! Hur som helst, läsvärd bok.

IMG_4195
138

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00