ANNONS

Älskade Barbie!

/

Igår skrevs det om Barbie-huset i Berlin som attackerades av feminister, efter instormningen fick man stänga huset. Argumentet var att det är fel att man ska tjäna pengar på sexismen som de tycker Barbie står för. Ja ni kan ju redan gissa min åsikt. Först när jag fick höra att det skulle öppna ett Barbie-hus, som dessutom ska turnéra runt till andra städer blev jag otroligt glad för hade jag varit lite yngre så hade det varit min största dröm i livet att få åka dit. Barbie var det bästa jag visste fram till jag var 12 år. Jag minns att det var på tal om att åka till Legoland i Danmark när jag var liten för min brors skull men jag lekte ju inte med lego, det var ju Barbies som gällde. Inget annat.

Som barn så tänkte jag aldrig någonsin på Barbies kropp och utseende som att det vore en norm för hur jag skulle se ut. Barbie var ju en docka, precis som allt annat jag lekte med. Jag minns aldrig att jag tänkte att ”såhär ska jag se ut i framtiden”. Snarare så ville jag ha Barbies garderob .. Tänk att få ha alla fina klänningar! Om Barbie-huset finns kvar i framtiden och om mina barn kommer att gilla Barbies så kommer jag absolut att åka dit. Lilla Bella inombords kommer att skrika av glädje! Jag vill också baka cupcakes i hennes kök och testa allt annat man kan göra. Förresten så har jag sparat alla mina barbies och min lillasyster har ett enormt Barbiehus som kommer att få ärvas om det blir en tjej, åh!

(och nej får vi en son får han inte ärva barbiehuset, ser redan kommentarer om det).

Skärmavbild 2013-05-17 kl. 08.50.59
27f399686d370510320f6a70670003cd
10
419834-130114-barbie-dolls
328

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00