Frågor och svar!

Skärmavbild 2013-05-07 kl. 18.04.50

Hej! Tidningen Frida har ett reportage i sitt senaste nummer med titeln Så mycket väger kändisarna. Det är en av Sveriges största tidningar för unga tjejer. Det gör mig så ont. Jag har nu mailat och avslutade mailet med: Ni har ett ansvar mot alla tjejer som läser er tidning och ni har svikit det förtroendet.
Det är helt galet av Frida och jag förstår inte varför de väljer att göra så. Jag tror att tanken från början var att visa att kändisarna väger mer än vad man tror (men nu har jag inte läst reportaget och vet inte), men oavsett om det var tanken så blir det ju fruktansvärt fel åt det andra hållet. Unga tjejer+ en förebild/kändis + en siffra på vågen = Kan inte bli annat destruktivt. Jag började läsa Frida-tidningen när jag var 11 år gammal, vid den åldern hade jag verkligen aldrig tänkt på vågen eller vad jag vägde. Att redan då få läsa om ”vad man ska” väga hade varit förödande. Det är viktigt att alla som bloggar eller som reagerar skriver om det eller mailar till dom. Jag tror att en förklaring kommer mycket snart.

Du skrev i ett inlägg tidigare att du aldrig skulle fisa inför Odd och kan knappt snyta dig i samma rum, ”allt som låter”.. Hur känns det inför en förlossning där man visar hela härligheten och förmodligen diverse ljud kommer. Vore intressant att veta Jag själv är så öppen med allt, jag och min man gör allt framför den andra, men tillochmed jag kan känna att ”jises, ska han få se allt under förlossningen”?
Det stämmer att vi båda är noga med att inte gå över den gränsen i en relation. Vi har varit tillsammans i ett år nu och jag skulle aldrig drömma om heller att gå runt med orakade ben bara för att vi är trygga med varandra. Trots att jag var singel så hade jag jämt lena ben, det är ju mest för min egna skull. Är jag med mina vänner och ska snyta mig så går vi och gör det på toaletten och sedan tvättar händerna, inget annat känns okej. MEN när det kommer till förlossningen så känner jag verkligen strunt samma, herregud VÅR BEBIS SKA UT! Om jag bajsar på mig eller Odd ser allt bryr jag mig inte ett dugg om. Man måste ju ha lite perspektiv på saker, att prutta inför varandra hemma tycker jag bara är vidrigt men  att bajsa på sig när man föder ett barn känns ju bara som något normalt. Odd tycker likadant.

Hur funkar det när man har ADHD, har man arbetsminne då ? För jag vet att har man ADD kan det även saknas arbetsminne dvs man har problem med att komma ihåg saker och ting…Är det så för dig också? För då måste det vara svårt att vara med i ett allmänbildningsprogram och man inte minns allt man pluggat in??
Jag har ju gjort WISE-testet och då var det mycket prövning av arbetsminnet. Jag hade otroligt svårt när psykologen sa siffror som jag skulle upprepa muntligt, ännu värre blev det när bokstäver kastades in och jag skulle sortera dom i huvudet och berätta muntligt. Jag hade otroligt svårt för det. Likaså matte-tal muntligt med en berättelse. Jag kommer inte ihåg något alls utan allt blandas ihop. Däremot har jag lärt mig att sitter jag och skriver ner det jag ska komma ihåg så lagras det på ett helt annat sätt. För att klara vardagen så tänker jag aldrig att ”nu ska jag göra det här och sedan det här” utan allt är nerskrivet. Skulle jag behöva minnas allt så hade mitt liv kört ihop sig och jag hade konstant gråtit!

Hej Isabella! Tror du att du kommer ändra din åsikt om att förbjuda barn på vissa caféer när du själv får barn? Kommer du att välja barnanpassade caféer när bebisen har kommit?
Jag var gravid när jag skrev om det i bloggen. Jag tycker att caféägaren själv ska bestämma om det vara barnvänligt eller inte. Det finns vissa cafér jag redan nu vet att jag skulle undvika med barnvagn oavsett förbud eller inte på grund av att jag vet att många människor har viktiga möten där och så vet jag vissa cafeér som det skulle fungera utmärkt på. Jag tycker bara att det är bra om det blir mer nischat. Då blir vissa cafeer ännu mer barnvänliga, eller jobb eller hund! Dessutom kommer jag aldrig någonsin amma öppet vilket jag tycker är äckligt men det kan vi ta senare ..

 1. Ida skriver:

  Jag är en stor förspråkare för att amma och speciellt när det kommer till att kunna amma var man än är. För att inte stöta sig eller göra de runt omkring sig obekväma med situationen använder jag en amningssjal. Dessutom hjälper det barnet att få lugn och ro.

  Efter att ha bott i Kanada och använt mig av den bästsäljande amningssjalen Booby Trapper så har jag börjat sälja den här i Sverige. Den har den absolut mest praktiska designen och den är dessutom snygg. Har till och med varit en kändisgåva på Golden Globe Awards.

  Kolla http://www.boobytrapper.se!

  1. Katten skriver:

   Vilken bra ide=) Kommer garanterat köpa detta om jag får barn

 2. jag misstänker att du kommer skaffa både hemhjälp och nanny, så du har tid att alltid vara len om bena och aldrig behöva handskas med sur mjölk, bebisspya etc. tänk sen när babyn kaskadskiter dig rakt i ansiktet under ett blöjbyte, och din pojkvän då ser dig, täckt i senapsgult, stinkande bajs.
  vad som helst är bättre än att han hör dig fisa, eller hur?

  och om det nu är så jävla äckligt med att amma ett barn offentligt, varför skaffade du då från första början barn? Det är inga kranar du vrider av och på, brösten som kommer vara fyllda av mjölk. som kommer läcka så fort babyn skriker, vart du än, oavsett du är beredd eller ej. men du kommer säkert rusa till närmsta toalett för att byta inlägg i bh:n, smörja trasiga bröstvårtor, pumpa/amma – llt medan din skara av vänner sitter kvar och sörplar på sina kaffedrinkar, knaprar sina kakor och otåligt undrar vad fan du har för dig som ar sån tid. plus den halvmil långa kö som bildas utanför just den toa du tagit i besittning.
  Fast å andra sidan, lyxiga sjalar att gömma dig under, med exakt samma procedur – bröst som sprutar mjölk åt alla håll, droppar ner på dina kläder, en bebis som kanske inte alls vill ligga under en sjal och bli varm och som börjar vifta med händerna så en av dina vänner får sitta och hålla fast sjalen…
  Allt för att omgivningen inte ska se två sekunder av ditt hela bröst (slår vad om att vi sett tio gånger mer utmanande bilder på dig i bikini) eftersom andra människor inte kan VÄNDA BORT BLICKEN när de märker att en kvinna ska amma. För bröstet ska bara vara sexuellt.
  Aldrig att våra kroppsdelar får förknippas med något så lustigt som amning. Bröst tillhör porrindustrin, bröst är sexiga, bröst ska attrahera och tända människor.

  lösningen på allt detta är ju så klart en flaska som du förpumpat ut mjölk i. du lär ju vara ute i det offentliga rummet ganska ofta, så ditt barn kommer tillslut hellre ta flaskan än ammas eftersom det är två helt olika sugtekniker, och flaskan ger ifrån sig maten snabbare än brösten.
  grattis, du kommer bli en två-veckors-ammare, för sen blir det ju bekvämare att använda flaskan.

  du har fans, tjejen, som ser upp till dig, som vill vara som dig. du har med denna simpla kommentar sabbat det blivande mammalivet för tuentals människor. Hoppas du känner dig så jävla bra och duktig nu.

 3. polly skriver:

  Kan hända att det bröst du inte ammar från börjar spruta bröstmjölk ens innan bebisen hinner börja dricka. Då kan det vara till hjälp att förbereda med en amningskupa i bh:n för det andra bröstet att samla upp mjölken i, men då måste du också ha någonstans att tömma kupan om den blir full mitt i amningen (inte kanske heller så lätt att springa iväg någonstans direkt efteråt och tömma eftersom bebisen kanske äntligen somnar efter att den ätit – i din famn förstås, samt vaknar så fort du försöker sätta hen i vagnen). Det kan även vara lite krångligt att med bebis i famnen hålla på med kupor i bh:n, vilka lätt skvätter över då du lite böjer dig. Amningsinlägg kommer du heller inte så långt med om det sprutar ordentligt.

  Då kan du byta ut scarfen som var tänkt att täcka över bröstet med mot en ordentlig trasa. Trasan kan du då hålla mot det andra bröstet så att den suger i sig mjölken som sprutar. Lär även gå att pumpa ut lite ur bröstet först för att få bort det ”värsta”, men då måste du ju sitta (offentligt) och pumpa först vilket är rätt tidsdrygt (och jag tycker det bara gör ont). Så om du har mjölksprutande bröst kan trasmetoden vara mer praktisk än kupmetoden, då du även hela tiden ska hålla på och växla mellan bröst som bebisen dricker från. Jo, för bebisen kanske inte kan dricka från det bröst som sprutar mjölk (sväljer luft och får magknip, storknar, biter ihop bröstvårtan, blir arg) så därför går det bättre att börja med det bröst som sprutar mindre och låta det andra spruta av sig lite först, sen växla. Även för att undvika mjölkstockning (inte roligt!) kan det vara bra att hålla brösten så jämnfulla som möjligt genom att växla bröst under amningen.

  Att amma sin bebis om man har sprutande bröst utan att dränka in sig själv, bebisen och omgivningen i klibbig bröstmjölk som snabbt börjar lukta surt är svårt. Att titta åt andra hållet eller gå undan och ge bebisen matro är desto lättare och respektfullt. Helst skulle man ju kunna förse mamman med ett glas vatten (då amningstörsten anfaller), komma med extra pappersservetter att torka mjölk/spyor med, bidra med extra kuddar eller stol för en bekväm amningsställning (axlarna blir snabbt spända av timtals ammande dygnet runt), stänga fönster och vakta så att ingen öppnar dörren så att det drar på brösten (för då får man direkt bröstinflammation).

  Det är inte ett val man gör om man VILL blotta sig eller ej.

 4. Jag som trodde du mognat.. Tråkigt att läsa en så tragisk kommentar om amning.

 5. Äckligt att amma? Det var något nytt…

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..