Smörja magen

I och med att magen började växa snabbt så var jag tidigt ute med oljor för magen, brösten, nedre delen av ryggen och rumpan. Jag har gått upp 3-4 kilo hittills men magen och brösten har ju blivit större och jag vill undvika bristningar i den mån det går (måste bara tillägga att det är härligt att gå upp lite och se kroppen förändra sig! Det är verkligen ett mirakel hur allt fungerar!). Therese som driver Spa By Us är min privata spa-guru sedan början av det här året, hon kommer alltid med kloka tips och bra krämer. Ett märke som jag har fallit för är Elemis, de har verkligen klassiska spa-produkter som är härliga för kroppen. Idag använder jag en mint-scrub (så skön och svalkande) för kroppen två gånger i veckan och smörjer in den varje dag med en återfuktande lotion från samma märke.

Dock är min stora favorit Elemis Japanese Camellia Oil! Lite roligt är det att det var Victoria Beckhams favorit när hon var gravid .. Jag kunde inte låta bli att prova den efter det. Hur som helst så är det en himmelsk dryg olja som jag tar på magen, lite rygg, brösten och rumpan på morgonen och på kvällen. Den glider snabbt in och på kvällen efter att jag har duschat så kör jag body lotion över. Man måste vara rädd om magen tidigt och absolut inte slarva längre fram. Jag vet att oljor inte tar bort risken till hundra procent men man ska ju absolut förebygga precis som med all annan hudvård.

Hur som helst, jag har hunnit testa några hittills men denna är favoriten!

29729-12fc2ad1a0a84093aa1b292c106e5f63

 

Skärmavbild 2013-04-30 kl. 19.35.07

 1. Två graviditeter utan någon som helst olja. Utan bristningar. Det är nog en genetisk benägenhet att få bristningar kombinerat med att man tillåter sig att gå upp för mycket. Man ska absolut inte äta för två.

 2. Om man får bristningar eller inte har inte att göra med hurvida man smörjer in sig, det har med hormoner att göra 🙂 Hormoner och gener, det är därför många som smörjer sig trots det ändå får bristningar. Alltså finns det inte mycket att göra mer än att hoppas att hormonerna håller sig på en bra nivå 😉

 3. Bristningar tycker jag är fint.. Har en del vid höft och på bägge sidorna på magen. Men, det visar även att jag burit det vackraste jag vet – min dotter. På ett sätt är jag lika stolt över bristningarna som över resten av mig och min kropp. 🙂

  1. Vem försöker du lura? ”Fint” du har rätt mycket bristningar kan jag tänka mig som skriver sådär. Själv är jag livrädd för att få bristningar! Men du kan ju få mina om ja skulle få nå i din nästa graviditet. 🙂

 4. Som många redan påpekat så är det rent hormonellt och genetiskt. Fråga din mamma om hon fick bristningar så får du kanske en hint om hur det är i din släkt.

  Däremot kan det klia på magen och brösten en del när det växer och då kan det hjälpa att smörja in för att slippa den värsta klådan.

  Lycka till med bebisen!

   1. Vill man behålla läsare får man också bjuda till lite. Men som sagt detta barn lär väl behandlas som ”kungliga Estelle”.. Fast henne visar dom bilder på. Men Bellas bebis verkar ju vara ett underbarn som måste gömmas

    1. Är inte alls barn underbarn? Och frästen, hade jag vart känd hade jag nog inte velat att alla skulle se min unge, speciellt med tanke på att Bella blivit hotad och grejer..

    2. Moget uttalande. Tycker hennes beslut och motiveringen bakom den är helt godtaglig och hennes/deras eget beslut. Vill man lämna spydiga kommentarer gör man ju det, man är den människa man vill vara och du väljer att vara sån, kul för dig. Jag tänker själv låsa min blogg när jag får barn och jag är inte minsta känd. Vet fler som gör det. Hon tycker uppenbarligen bebisen är viktigare än ”behålla läsare” och det är väl att föredra när man skaffar barn att man kan ta ett sådant vuxet beslut.

    3. Kan alla avundssjuka och bittra människor bara låta andra vara ifred eller? Ty er till era egna negativa folk och låt oss glada och normala människor vara ifred. Tack! Pga näthatet var hon ju tydlig med att inte vilja visa barnet för att hon inte kommer kunna ta elaka kommentarer etc. Gillar du inte det du kan hämta här, dra då istället så vi andra kan få glädjas.

    4. @Linda – Estelle är ju, till skillnad från Bella och Odds kommande bebis, född som offentlig person och får förmodligen beskydd av statliga myndigheter på något sätt under i princip samtliga vakna timmar vilket gör att hon kan vara offentlig på en helt annan nivå. Sen att Bella har utsatts för rätt mycket hot är ju även det vara en stor anledning. Tycker det är ett bra val som dem gör, skulle inte heller visa bilder på mina kids om jag nu hade några och var offentlig person.

 5. Definitely agree with the previous comments. I did not get stretched marks with my boy and I put on 23 kg! He weighted 4,2 kg at birth…
  I got stretch marks AFTERWARDS, in the first month after he was born. But just a couple on each side of the hips and covering my boobs! For the boobs, they do grow even bigger when you start to breastfeed because your milk supply is way too much until it adapts to your baby’s needs. But I got the marks a little after that (2nd month after birth) when they had already become smaller…
  I’m the living proof that it’s a hormone matter and not a ”stretch” matter.
  As for the hereditary factor, my mom is covered with stretch marks (stomach and boobs), but my sisters are more like me, not much if nothing on stomach and a little bit on boobs. So if you want to check your risk factor in the family, don’t just ask your mom, ask your sisters too (have any? 🙂 ).
  Congrats on pregnancy!!!! Please post lots of updates of belly, baby shopping, family happiness.
  Cheers!

 6. Det där med bristningar, det går tyvärr inte att förebygga. Men helt klart mysigt att smörja in magen oavsett. Om du får bristningar har att göra med hur elastisk hud du har. Titta på din mamma och mormor om de har sluppit brisningar så lär du också göra det. Undvik också att gå upp för mycket i vikt. Jag fick mest bristningar under min fjärde och sista graviditet men då gick jag också upp 35 kilo och det är alldeles för mycket.
  Sen så fick jag inga bristningar medan jag var gravid – de kom efteråt. Konstigt nog.

  1. Det är för att bristningar inte har med vikt att göra, finns pinnsmala tjejer med bristningar. Man får bristningar av hormonell obalans, inte vikt 🙂

 7. Jätte kul att du ger tips! Är oxå i min första graviditet och är i vecka 7. Beställde oljan dirket för att använda som förebyggande 🙂

  Kom gärna med mer tips!

  Kram

 8. Jag fick inga bristningar på magen under min graviditet. Fick däremot lite på låren i slutet av graviditeten. Jag tror dock att det inte finns någon som helst kräm eller olja som kan motverka bristningar. Jag kan inte se logiken i hur en kräm kan motverka mot brista blodkärl.

  1. Jag tror inte heller det finns någon kräm eller olja som motverkar bristningar. Precis som du säger så är det ju blodkärlen som brister och inte huden i sig. 🙂 Däremot kan jag tänka mig att det är otroligt skönt att använda någonting på magen och låren! 😀

 9. Grattis till graviditeten. Lycka till med allt.

  Att smörja är bra eftersom det kan börja klia när huden strecks ut, men bristningar beror på hormoner. Du kan gå hela grav utan att få för att sedan få pga hormonpåslaget en förlossning ger eller när mjölken rinner till. Eller så får du inte en enda. Om du får så bleknar de med tiden. Jag fick många (var 22 när jag födde, fyller snart 28 och dottern blir 6 i sommar) och magen blev gigantisk. Idag är magen platt och alla har bleknat, de syns men inte påfallande.

 10. Oj vad mycket du har gått upp redan! Jag minns att jag fortfarande låg på minussidan i vecka 20. Jag mådde väldigt illa under hela graviditeten. Men vem vet du kanske går upp mycket i början bara? Jag tror ändå jag gick upp 14 kg tillslut. Det sa bara piff i slutet! Men min mage blev aldrig så stor och det var inte så konstigt för dottern vägde 3 kg och det var så magen såg ut också.

  1. Men fy vilken onödig kommentar! Att du låg på minus i vecka 20 är väl varken relevant, normalt eller eftersträvansvärt. Jag är i v.24 och har inte gått upp speciellt mycket och hade alla gånger valt att inte ha mått så illa och haft noll aptit framför att vara smal. Och jag hoppas verkligen att min tröga gravidhjärna aldrig någonsin gör mig så dum så att jag får för mig att skryta över min lilla viktuppgång inför någon annan gravid som lagd på sig mer än mig.

  2. Men lägg ned att kommentera viktuppgång under graviditet. Alla går upp olika mycket och i olika perioder. Dessutom har min BM sagt att om man är smal från början så behöver man gå upp mer i vikt än om man är lite rund.

   Nuförtiden väger de inte mammorna på mvc, bara om man skulle se extremt överviktig ut. Jag har tre barn och ingen av gångerna har någon hållit på och tjatat om min vikt.

   Var ändå tvungen att kommentera eftersom jag vet att många blivande mammor mår dåligt av viktuppgång. Låt gravida kvinnor ha sin kropp ifred och sluta genast med vikttjafset.

 11. Sorry, men det hjälper inte att smörja som andra redan sagt. Jag smörjde och smörjde, men både bröst och mage är täckta av bristningar ändå. Trodde jag skulle klara mig, men i vecka 36 exploderade det .

  Det är bara att hoppas på det bästa, inget annat 🙂

  1. Samma här. Två veckor före min dotter föddes fick jag bristningar och jag smörjde mig under hela graviditeten!

 12. Så spännande att få se hur denna blogg kommer att förvandlas till en mammablogg. Helt plötsligt lämnas Spotlife och bloggen blir en Mama-blogg. Eller så blir det Spotlife Mama.

    1. Förstår vad du menar, och Alexandra varför skulle hon verkar vara bitter? :s Iaf hon skrev att bloggen kommer förmodligen fortsätta i samma genre eftersom hon inte komma lägga ut bilder på sin bebis.. 🙁 Men man vet aldrig!

 13. Jag är gravid i vecka 34 och har fått bristningar iprincip överallt förutom på magen.. Kan nog vara ett bra sätt att smörja med olja, det tänkte jag aldrig själv på! åå andra sidan har jag en liten mage för att vara höggravid, är nog inte mycket större än du är nu faktiskt! 🙂

  Och dessa hormoner är inte kul, jag bölar också mycket och för det mest fjantiga sakerna.. Tex när min pojkvän skulle umgås med sina vänner så grät jag ”du vill aldrig vara med mig”, vilket inte är fallet.. Haha 😀

 14. Maria Åkerberg – Lovely mother. Den använder jag mig av varje dag och jag är i v32 och har inga bristningar. Dock ser jag knappt gravid ut så det kan vara det, men vill ändå tro att den funkar 🙂

 15. Glöm inte smörja brösten! Jag klarade mig frå bristningar på magen men har nu istället randiga påsar till tuttar 🙂

   1. För att snygga bröst är viktigare än att skaffa familj? Ja alla har ju olika värderingar 😛 Har man den mognaden ska man absolut inte skaffa barn så det är rätt beslut av dig.

 16. Jag fick inga bristningar någonstans, men jag var 30 när jag fick barn. Har hört att unga mammor drabbas mycket värre. Konstigt det där, för man kan ju tycka att de har mer elastisk hud, men verkar inte vara så. Det verkar även vara lättare att få tillbaka sin kropp snabbt om man är över 30.

  1. Jag fick inte heller några bristningar överhuvudtaget, och jag var 22 när min pojk föddes, så jag tvivlar på att det är där gåtans svar sitter. På återbesöket 2 mån efter hade jag gått ner alla gravidkilon.
   Hormoner, gener känns som större faktorer tror jag 🙂

   1. Men, det är bagateller. Och de flesta får väl sina skönhetsblemmor efter en graviditet, jag fick åderbråck, inte så förtjusande det heller. Man lär sig leva med dem, hihi 🙂

 17. Grattis, din blogg är större än Kissies 😉 Fast du bryr dig säkert inte, anledningen till att den har gått om är ju större <3

 18. Jag slapp bristningar tills ca 14 dagar innan bf, då ”sprack” huden lite överallt…insida lår, rumpa, lovehandles, bröst ja nästintill överallt. Nu lite mer än ett år efter förlossningen syns de inte vilket är skönt med tanke på hur mycket bristningar jag fick, såg ut som en zebra 🙂
  Stort grattis till graviditeten, njut!!

 19. Oj, jag som hatar att gå upp i vikt. Trivs verkligen inte med min kropp. Men det verkar vara tabu att säga. Allt ska vara så jävla rosenrött och fint som gravid. Nej, gillar inte att bli tjock. Dock kul att få ett eget mirakel, men men. Utan viktuppgång tack!

 20. Åh grattis till graviditeten! Det ska bli kul att följa dig!

  Jag är i vecka 39 och har ett tips som hjälpte mig med att behålla hudens spänst och undvika bristningar. Det var att först skrubba hårt med skrubbhandske och då menar jag verkligen hårt (så att huden på magen och brösten blir ill-röd!) och först efter smörja in med oljor, spring runt naken en stund sen – så inte oljan sugs upp av kläderna istället haha. När man skrubbar ökar blodcirkulationen och huden tar då upp mer av oljan =)
  Vi har rätt rejält med bristningar i familjen men jag har lyckats komma undan med rätt få faktiskt.

  Lycka till nu!

 21. Grattis,
  Hade jag även stor mage i början med mitt första barn beroende på hur livmodern låg, men den blev inte så stor senare då barnet låg långt bak och tryckte tillbaka livmodern. Detta resulterade i lagom stor mage men bebisen tryckte mot kroppspulsådern och det var karusell i mitt huvud. Hoppas inte detta drabbar dig.
  Ska Odd inte vara med på förlossningen? Du har tidigare skrivit att ni inte låter den andra höra era kroppsljud sin snyta sig, kräkas, prutta, kissa, bajsa mm. Kan lova dig att du inte håller på dessa principer när du föder ert barn.
  Ska ni leta efter större lägenhet nu, eller kanske hus? I så fall, vilket område?

 22. Sorry om jag gör dig besviken men olja gör dig bara lenare, och minskar inte risken för bristningar. Det kommer inifrån och kan inte förebyggas alls!

 23. Grattis till bebben! Vad roligt! Att vara gravid och att få bli mamma är fantastiskt. Själv smörjde jag också in magen och jag fick inte heller några bristningar men jag vet även att det är genetiskt och smörjandet gör nog varken till eller från. Men det känns ju bättre.

  MEN jag skulle vilja tipsa dig om Weledas havandeskapsolja. Den är ekologisk och innehåller inte en massa läskiga saker. Man får inte glömma bort att huden är vårt största organ och i dag finns det mycket forskning som tyder på att just våra hudvårdsprodukter leder till många sjukdomar etc. Så var sparsam med att använda sådant under din graviditet och satsa hellre på ekologiska produkter. Jag vill inte komma med några pekpinnar men jag önskar att jag själv hade gått på magkänslan och exempelvis inte färgat håret under min graviditet nu när jag i efterhand har läst på ordentligt och vet hur mycket kemikalier som skönhetsprodukter innehåller.

  Önskar dig all lycka med graviditeten och bebben!

  Kram Kikan

 24. Du som har problem med hyn i ansiktet. Hur har hyn blivit nu när du är gravid? Massa grattiskramar till er 🙂

 25. Grattis till bebis 🙂 Jag har själv en son på ett år, och ett litet frö i magen 🙂 Så om allt går som de ska så får jag mitt andra barn ungefär samtidigt som dig 🙂 Är 23 år .
  Jag gick upp 30 kilo med min son , och fick inte en ända bristning. Och jag smörjde ej. Inte mer än miniderm vid dusch som vanligt. Jag tror de är lite genetiskt . Sen beror de nog på om man är ung eller ej oxå 😛
  Hursom helst Du är så gaalet vacker och stooort grattis till er:)
  http://www.ankpung.blogg.se
  Swedish blogger, Family, tattoos and rock n roll

 26. Stooort grattis till er. Jag har själv ett litet frö i magen, som om allt går som de ska är jag tvåbarns mamma ungefär när din kommer 🙂
  Tror bristningar har att göra med ålder och genetiska band. Jag gick upp 30 kilo med min son och inte en bristning. Sen gick jag ner allt på ett halvår och skinnet följde med tillbaka 🙂
  Du är så gaalet vacker 🙂
  ankpung .blogg. se
  Swedish blogger, Family, tattoos and rock n roll

 27. Mmm…jag använde också olja för magen, hade inga brisningar för ens jag kom in i vecka 34 …men jag tycker mina bristningar är fina….dem betyder mycket för mig, det är spår efter min son och är stolt över dem…men mina britningar e så pass ljusa , så dem ser fina ut 🙂
  Fortsätt med olja..men om du får bristningar, var stolt över dem, you`ll be a tiger mom 😉

  Kram

 28. Du kommer få bristningar du vill eller inte med eller utan olja. Ut och rör på dig och ät nyttigt så går du inte upp så mkt. Du kan träna in i det sista.. Men sluta med sånt trams med oljor. Detta är ditt första barn och du leker redan specialist

 29. Jag smörjde lite då och då. Fick inga bristningar.

  Har man anlag för det får man det ändå. Hur mkt man än smörjer.

 30. Grattis till graviditeten!!! Det är det absolut bästa som kan hända i ens liv! Jag smörjde min mage från 2a månaden. Missade inte en dag!! Gick upp endast 12kilo, när vi kom in i månad 8 kom dem… Bristningarna!! Inte många men tusan vad jag grät!! Men så fick jag väldens finaste son också!! Att säga att det inte känns i hjärtat, de fula strecken vore att ljuga! Men nu är det fyra år sedan han kom, å han är värld vart enda ett! Min förlossning var lite kaotisk och under den insåg jag att strecken bara var en liten del, jag skulle offra allt för min son! Så försök o inte bry dig även om det är svårt 😉 Du är oerhört vacker, alltid! Kram

 31. Det är härligt att smörja in magen.. MEN det hjälper inget mot bristningarna i sig, bristningar handlar om hormoner och är genetiskt.. Så du, va lite mer påläst innan du skriver sådana här inlägg, det är tråkigt när din blogg är så stor att du ger ut fleaktig information.

 32. Jag var sjukt tanig tills jag kom upp i övre tonåren, trots detta fick jag bristningar som 13-åring. Även min bror som är och alltid har varit jättesmal fick jättemycket bristningar.

  Så i mitt fall behövde jag verkligen vara gravid, eller ”tjock”, som många tror är anledningen till att man får bristningar.

  Inga krämer i världen kan förebygga bristningar, men alltid trevligt att vara mjuk och len!

 33. Oj oj oj. Vilken besserwisserattityd som dyker upp så fort någon är gravid för första gången. ”Jag fick minsann inga bristningar alls” eller ”vänta du bara du kommer att få bristningar för det fick jag” . ” Du måste äta nyttigt för när JAG var gravid åt jag jättenyttig och kände inte efter ett dugg, illamånde är bara för klena mammor” ” nej det är det inte för JAG spydde dygnet runt i nio månader” . ” jag är världens bästa mamma för jag födde hemma utan bedövning, kejsarsnitt är bara för lata mammor” o.s.v. O.s.v.

  Jag ska sluta läsa kommentarena för jag blir bara så irriterad på att ni försöker skriva Bella på näsan bad hon ska göra och inte. Lägg ned bara. Varje kvinna och varje graviditet är annorlunda.

  Isabella, strunta i alla kommentarer. Jag har tre barn sälv men tänker inte ge ett enda råd utom att ta hand om dig och er så gott du kan! Stor kram och lycka till, ni kommer att bli superbra föräldrar!

 34. Hej, klänningen du har på dig i inlägget där du berättar att ni ska ha barn var så himla fin! Var har du köpt den? Tacksam för svar! 🙂 Och självklart grattis till graviditeten!

 35. Salvor och oljor hjälper inte mot bristningar, tyvärr. Det är bara en myt från producenterna av salvor och oljor som vill tjäna pengar på gravida kvinnor och deras fåfänga. Hur gärna man än vill att det ska fungera spelar det ingen roll hur mycket man smörjer och masserar. Bristningarna beror ju på anlag och hormoner och att huden liksom inte ”hänger med”. Sedan kan jag säga så här… Även om man inte får några bristningar under själva graviditeten finns det även risk för att de kommer efter förlossningen då magen sjunker ihop…

 36. Bio Oil är grym och inte särskilt dyr. Vet inte om den finns i Sverige men går nog att beställa. Naturlig produkt och den de flesta jag känner har använt. Har hört att bristningar är genetiskt men tror ändå att olja hjälper lite grann och åtminstone till att hålla huden mjuk och fräsch. Oljan är toppen till ärr också om du av nån anledning skulle föda med kejsarsnitt. Stort Grattis till er! Kommer vara det bästa du gjort:) Köp en bra kamera bara, de växer så fort! Kram

 37. Ett stort grattis till din graviditet! Det är underbart att få bära sitt barn och det blir mer verkligt för var dag som går. Har lillasyster i magen just nu och är i vecka 27, ska bli jättekul att följa er resa.

  Grattis igen och ta hand om dig!

 38. Ja, det är nog genetiskt.
  MEN.
  En gammal kvinna i Marocko tippsade mig om ett knep de använt sig av i generationer.
  Nyp i magskinnet varje morgon. T ex i duschen.
  Nyp överallt där du kan få bristningar. Brösten, rumpa osv.
  Detta ska härda skinnet att tåla påfrestningarna bättre.
  Jag som har en mamma och mormor med svårabristningar gick in för detta med hull och hår.
  Och det funkade för mig!
  Inga bristningar trots tvillingar.
  Tror dock att man inte ska gå upp i vikt för mycket heller.
  Varför ska man gå uppi vikt föratt man är gravid,mer än det som har med bebisen att göra??
  Ät inte för två. Det är ju helt sjukt att vissa går upp typ 35 kg, Varför då? Jo för att man äter mer än normalt och tror det är ok bara för att man är gravid.
  Fel.

 39. Hej Bella,
  Ett tips från en annan mamma: Tänk lite extra på vad alla crèmer, parfymer och smink innehåller. Tänker främst på hormonstörande ämnen som det är bra att undvika. Danmark som ligger steget före Sverige ger gravida mammor bra råd. I Danmark har Miljøstyrelsen tagit fram en broschyr med kemikalieråd till gravida och ammande kvinnor med bra råd och tips. Det är nog på gång i Sverige med, men det har tagit lite längre tid för oss att vakna upp bara 🙂 Inte meningen att oroa, men jag tänkte på det när jag läste hur mycket du smörjer in..

 40. Vilket ypperligt tillfälle att sprida reklam för ”ditt” ställe. För du vet att det inte hjälps mot bristningar i alla fall men kan du gå nån procent på reklamen och försäljningen så gör du det.

 41. Stort grattis till graviditeten Bella!
  Som så många andra påpekat – ingen kräm eller olja i världen kan förebygga bristningar då bristningarna sitter djupare nere i huden än en kräm kan nå. Det beror på hormonförändringar och inget annat. Tror inte heller det beror på stor viktuppgång. Jag gick upp 25 kg vid båda mina graviditeter och fick inte en enda bristning – antar jag hade tur!
  Men det är alltid skönt att smörja in magen oavsett.

  Än en gång stort grattis!

 42. Att smörja in magen kan visst ge effekt mot bristningar. När jag var på BB och gjorde praktik lärde de ut vad forskning visat på: smörj magen med mandelolja, ät nyttigt, drick mycket vatten och motionera i den mån det går. Detta för att undvika att lägga på sig mycket vikt under kort tid vilket är det som orsakar bristningarna. Sedan är det även genetiskt betingat, så även de som följer dessa råd kan ändå få bristningar.

 43. Jag fick inga bristningar under graviditeten förrän under förlossningen! Då blev det några längst ned på magen, fast de syns inte längre och jag fick barn en tös i januari 2012. Helskumt… Visserligen smörjde jag magen en hel del med oljor, men hurvida det egentligen hjälper mot bristningar eller ej är ju tveksamt. Däremot var det skönt då det stramade så.

 44. Stort grattis till bebis. Själv sitter jag hemma och myser med min 6 veckor gamla dotter och ni har något fantastiskt som väntar er :). Jag var också väldigt fokuserad över att inte få bristningar och smörjde dagligen in mage och bröst med weleda stretch mark massage oil. Men det jag inte tänkte på var låren där jag istället fick lite bristnngar så vill tipsa om att smörja där också :). Lycka till med fortsatt graviditet och kommande bebis

 45. Oj, har du redan gått upp 4 kilo? Man ska inte gå upp mer än 10-15 kg under graviditeten så glöm inte att tänka på hur mycket du äter 🙂

  1. Jasså, SKA man inte göra det? Vilken tur att du vet så mycket om hur varje graviditet SKA gå till. Det finns fler saker än mängden mat som gör att man går upp i vikt under en graviditet, moderkaka, ökad blodmängd, vatten, bebisens storlek. Tror du man kan påverka något av det? Men det är klart, du har ju berättat för oss hur man ska se ut när man är gravid.

 46. Bristningar har nok mest med gener å gjøre desverre, enten får du de eller ikke. Jeg brukte den oljen da jeg var gravid, men fikk likevel kjempemange over hele kroppen!

 47. Jag har ingen kunskap om detta och har aldrig varit gravid så jag har kanske inte så mycket att komma med… men jag hade tänkt att jag ändå kunde nämna något som jag läste för ett tag sedan – minns tyvärr inte var, och jag vet inte alls om det stämmer. Om det väcker ditt intresse, så kan du ju söka vidare på det 🙂 Hur som helst.. jag läste att bristningar inte kan förhindras lika mycket på utsidan utan från insidan, därför är det viktigt att göra huden elastisk genom att få i sig fettsyror (omega) :). Som sagt, jag vet inte om det stämmer, men kan vara värt att kolla upp 🙂

 48. Jag smorde och smorde under graviditeten men ser ändå ut som en tiger idag :). Tyvärr hjälper det nog inte hur dyra fina krämer man än köper. Får man bristningar så får man det, bara till att acceptera.

 49. Först, stort grattis!!! :0)
  Jag tror inte att man kan smörja bort bristningar (hormonellt betingat), däremot upplevde jag det som mycket skönt att smörja smörja smörja då det kliade mycket på magen i takt med att den växte. Jag använde Bodyshops bodybutter, cacao (den enda produkt från Bodyshops som jag tycker om!). Den är gjord för torr hud och rekommenderas till växande magar 🙂 Det var lite gulligt; med barn nr två såg alltid min barnmorska fram emot att klämma på min (stora) mage; hon tyckte nämligen att den var så fantastiskt mjuk och doftade så gott! 😉 <3 Lycka till och grattis igen!

 50. När jag var gravid med vår son, så brukade faktiskt min man smörja mig varje kväll på magen och ibland också prata lite med bebisen. mysigt. Resten smörjde jag också. Jag vet inte om det är min hud eller om det hjälpte att smörja, för jag har inte fått en enda bristning!! Men det är som sagt en mysigt rutin att göra =)

 51. Hormoner. Nuff said, typ. 😉 Jag fick en massa bristningar med första barnet, i v 7.. överallt. T.o.m. i knävecken. POFF sa det. Har fått färre bristningar för varje barn. Med dom två senaste fick jag endast några på magen, ingen annanstans – som med dom två äldsta. Men visst kan det vara skönt att smörja in magen för det! 🙂

 52. Vad kul att du går på behandling på Spa by us. Jobbade extra där när jag pluggade till spa och hudterapeut. Elemis fick vi också lära oss i skolan och de har jättehärliga produkter!
  Kram och lycka till med graviditeten.

 53. Spricker du så spricker du…. finns inga mirakelkrämer, däremot kan krämerna hjälpa mot att det kliar så satans på magen.

  Två graviditeter, smorde satan första graviditeten – fick MASSOR av bristningar. Smorde inget andra – fick inga extra alls trots större mage.

 54. Tyvärr är bristningar hormonellt, du kan klara dig ifrån dem hela din graviditet men sedan efteråt ändå få den. Jävligt surt.
  Trodde jag skulle klara mig, men tillslut dök dom upp. Men såhär i eferhand bryr jag mig inte särskilt mycket, fick ju en helt underbar skatt. 🙂

 55. Hej Isabella!
  Du ska smörja in kroppen för att motverka bristningar.Och oljan du använder är säkert bra.jag har inte testat den.Men smorde in min mage,höfter och bröst,och lår när jag väntade min dotter (22 år sedan).jag använde mig av en ren kokosolja som jag -om jag minns rätt-skickade efter från Yeves Roche.Använde även en Bodylotion med avokadosmör och kokosolja och smorde som bara den.Fick inte en enda bristning.
  men INNAN jag vart gravid-några år tidigare-så satte jag in P-stavar ( det var 6 stycken små på den tiden) och herreminje…jag fick gravidhormorner i hela kroppen (visste jag inte då) hela ansiktet fullt med finnar,gick upp 10 kilo på 1 månad och satt och grät och åt lakrits,och bristningarna…:( Smorde mig ju inte då för jag var ju inte gravid,men nog tror jag det hade hjälpt om jag gjorde det då i och med viktuppgången. sen när jag hade fött min dotter så fortsatte jag och smörja in brösten ( glömt inte det när du ligger på BB) för på 3.e dagen efter förlossningen blir man helt gråtfärdig när mjölken rinner till.Och man vaknar en morgon och då har brösten bytt storlek från -som jag i det här fallet-från B_kupa till DD.jag vart helt chockad.vaknade av att jag inte fick ihop armarna och tittade ned.
  Ja så iaf , fortsätt smörj,och GRATTIS till Eran Bebis i magen.Jag önskar Er all Lycka <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..