ANNONS

Jag är himla stolt

/

Det har varit intressanta två dagar, att följa flödet efter att jag skrev min åsikt om det tredje omklädningsrummet. Det som har chockerat mig mest är hur grova vissa kvinnor blir. Jag kan säga såhär, av alla kommentarer på twitter så var det 90 % kvinnor som var värst, som vanligt alltså. Argast är feministkvinnorna och de som förvånar mig är att de skriver ”Du förtjänar all näthat som finns” Och sedan kommer en massa kränkande ord som jag tycker är lite över gränsen för vad som är okej att skriva till en annan människa som inte delar ens åsikt. Jag menar, jag antar att dessa kvinnor verkligen varit engagerade i näthats-debatten som var för två månader sedan och nu när jag skriver ut en åsikt som jag står fast vid. Ja, då struntar man i allt som har med vad som är okej att skriva till varandra och inte. Är det inte lustigt att det blir okej just nu?

Dessutom så väntar jag fortfarande på mail från människor som verkligen har problem med sin könsidentitet och behöver ett tredje omklädningsrum för att må bättre, jag vill göra höra deras story. Det gäller även mail från de kvinnor som är arga över att de inte får sin plats i styrelser som de länge kämpat för. Jag väntar fortfarande.Jag tror från hjärtat att den här debatten är ett av samhällets nycker som kommer och går. Och det är min åsikt som jag, som tidigare sagt står fast vid. Dessa vänstervindar sker hela tiden, man hittar på ett antal problem som man går helhjärtat in för i brist på andra engagemang. Nu har man fått för sig att vi ska ta bort så mycket som har med kön som möjligt. Att det är onödigt och felaktigt att identifiera sig med sitt kön.

Jag kan inte låta bli att fascineras över det. Men samtidigt bli lite ledsen för majoriteten som faktiskt identifierar sig som man eller kvinna, som plötsligt nu ska bli häxjakt-jagade av genus-epidemin som sprider sig över landet likt zoombisarna i Walking Dead.

Jag är en kvinna och jag är förbannat stolt över det. När jag tänker på hur just jag definierar mig så skulle jag börja med kvinna och sedan entreprenör. Det är jag. Jag träffar så otroligt många unga tjejer hela tiden som inte vågar ta plats och skäms över sig själva. Att förvirra identiteten ännu mer genom att försöka sudda bort könet blir bara konstigt. Snarare så ska man trycka på i de fallen hur fantastiskt det är att vara kvinna, att man ska vara stolt över det! Därav tycker jag att feminismen är i dubbelmoral. När något går bra i samhället, ja då är det tack vare att det är könlöst men när det uppstår ett problem för många kvinnor (tex lägre lön), ja då åker offerkoftan på och då är det alla män och strukturers fel!

egoboost7

En gammal reklam med Telia och mig.

Det har varit en stor fördel för mig att vara kvinna när jag driver företag! 96 % av alla arbetande kvinnor är anställda varav 4 % är företagare. Klart att man glider lite på räkmacka när kvinnorna är så få. Man får ett otroligt stöd från männen och business-tjejerna håller ihop. 

675

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00