Att hitta på ett problem

.. Och så kom det en sådan här nyhet igen som kändes som ett förlängt aprilskämt.

Att Södra Latin i Stockholm inför ett tredje omklädningsrum som är till för dom som inte känner att de passar in någonstans. Jag blir bara så himla nyfiken kring just det där. Trots sin sexuella läggning så är man ju fortfarande ett kön. Det är ju inte så att man har två kön som en  hermafrodit och får panik över vilket omklädningsrum man ska gå in i. Hur långt ska vi dra det? Ska vi lägga till en toalett också på offentliga platser för de som inte är en man eller en kvinna? En egen hen-toalett? Ska vi hitta på ett till yrke också för de som inte känner att de kan gå till en gynekolog eller urolog för att man är något där i mellan? Ska vi göra en hen-avdelning i klädbutikerna så att ingen blir kränkt över att det bara finns manliga och kvinnliga kläder?

Skärmavbild 2013-04-25 kl. 09.26.35

 1. Det är inget med att man vill få bort killar och tjejer. Det är att man ska förstå att det finns mer än två kön. Och mer än två pronomen. Det är en del av att få bort patrialkatet och cisnormativiteten (stavning jag vet) .
  Dom två inläggen jag har läst som du har skrivit om hen. Är sjukt transfobiskt. Med att du inte tycker att icke-binära ska få lika rätt som cis-personer.
  Transfobsikt som fan. Gillade jag grymt mig förut. Men när jag fick läsa detta äckligt.

 2. Du tänkte aldrig på följande scenario:

  1.
  Du och dina bloggande bimboväninnor åker iväg på spa.
  I anläggningens omklädningsrum möter ni Berit 55 som är en pre-op MtF transsexuell och som fortfarande är lite hårig samt har snoppen kvar trots de yppiga brösten.

  Hur hade ni reagerat inför att denna person stod i duschen och tittade på er när ni duschar?

  Svaret på den frågan är att ni inte ens skulle ha duschat utan sprungit ut och skrikit efter personalen så snart ni fick se snoppen.

  Tror du då att Berit skulle känna sig bättre till mods och passa in hos herrarnas, hon har ju visserligen snopp som alla de andra? Inte särskilt troligt eftersom att hon skulle bli minst lika uttittad där som en tjej blir på ett nakenbad och vem vill bli betraktad som ett objekt eller än värre som en udda utböling som inte hör hemma?

  2. Din pojkvän och hans killpolare är på gymmet för att träna. Efteråt möts de i duschen för att snacka lite skit och då får de syn på Mikael, som är en 30-årig FtM transsexuell och som så sent som för ett halvår sedan opererade bort sina bröst men som fortfarande har snippan kvar.

  Kan du med handen på hjärtat hävda bestämt att ingen där i duschrummet skulle peka, skratta eller förnedra Mikael utan helt enkelt bara acceptera hans närvaro?

  Eller skulle du och dina väninnor vilka möta Mikael inne på damernas när ni har tränat klart – han har ju trots allt en snippa han också?

  Nej, det är inte särskilt troligt att så skulle ske och beviset för detta utgörs av det här blogginlägget som du har la upp. Du visar på osedvanlig dumhet även för att komma ifrån en blonderad bimbo men det är glädjande att se så många tänkande människor lämna kommentarer på det här eländet.

  Väx upp och försök åtminstone att sätta dig in i hur andra människor kan uppleva vissa situationer.

 3. Jag läser ett flertal bloggar, men har aldrig blivit så provocerad eller känt mig tillräckligt träffad för att skriva mina argument i kommentarsfältet. Och då menar jag ALDRIG. Men för att vara en bloggare med hundratals läsare var detta ett otroligt okänsligt inlägg och rent utsagt respektlöst. Du visste att detta skulle provocera, att människor skulle känna sig träffade och framför allt att dessa människor skulle känna sig så missförstådda och mindre värda..

  Du pratar jämt om hur du vill hjälpa osäkra tonåringar till att bli starka i sig själva. Hur säkra är människor som inte har kunnat vara bara ett kön, när de blivit utkastade från omklädningsrum/dam+herrtoaletter, för att det inte har passat in någonstans. Din ADHD är ett exempel också, vill inte du att barn/ungdomar med denna diagnos ska få ta en rast från lektionerna när de känner att de inte kan sitta still längre? Det kallas anpassning efter behov! Det gäller fasen detta också.

  Alla är olika. Du borde kanske visat en gnutta empati och försökt sätta dig in i de utsattas situation innan satte dig bakom skärmen och rent utsagt hånade dem.

 4. Tyvärr Bella. Jag har tappat all respekt för dig. Jag brukade följa din blogg och tycka den va intressant, men sedan du började med offentliga diskussioner utan någon som helst grundkunskap inom ämnena så gick det ut för…

  Jag respekterar att du har dina åsikter, MEN lite större efterforskningar och några riktiga argument kan krävas för att din retorik ska upplevas trovärdig.

  Du kan mycket om annat, men inte tillräckligt inom detta ämne för att du ska kunna sätta dig in i identitetsfrågorna.(så uppfattar jag det iaf) Detta har även återkommit i din blogg vid flera tillfällen bl.a när du påstod att bära äkta päls var miljövänligt. (vilket är bullshit och är helt beroende på hur processen ser ut från slaktat djur till färdig produkt)

  Slutligen. Stort grattis till graviditeten för att avrunda med någonting positivt

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..