SACC idag!

Hallå på er!

Nu ska jag berätta hur dagen gick. Jag var inte så nervös innan vi skulle upp, mer frustrerad över att jag kanske inte skulle få fram allt jag ville säga på grund av bristande engelska. I publiken satt hälften svenska kvinnor inom finans/storbolags-branschen och hälften amerikanska. Det var kvinnor med tunga positioner där vilket jag alltid blir så inspirerad/imponerad över. Kvinnor från bolag såsom Svenskt Tenn, Lexington, Linklaters, Sandvik, Ratos, Google och Skanska var där plus många fler. Och så Pingis och mitt Economista-bolag, häftigt! Att kliva upp inför en sådan publik är tufft men det gick bra. Odd sa åt mig innan ”Bella, ingen bryr sig om grammatiken är korrekt när du pratar, var dig själv bara, din energi och passion kommer räcka”. Så det var det jag gjorde. Pratade på om vårt bolag, sa säkert lite fel, men var passionerad och ärlig och fick publiken att skratta ett antal gånger. Så jag är mycket nöjd. Pingis var som vanligt ett proffs på scen, det är hon alltid.

Skärmavbild 2013-04-18 kl. 16.57.21

En av talarna var Barbara Annis som pratade om skillnad på kön. Sverige är ett av få länder som lägger så stor vikt kring hen och könlöshet. Så det var rätt befriande att höra henne berätta från ett annat perspektiv. Barbara berättade mycket kring just hur vår hjärna fungerar och skillnaden mellan män och kvinnor. Poängen i det hon sa om jag ska sammanfatta det är att vi måste veta skillnaden mellan könen för att kunna nyttja det bästa ut av båda sidorna. Våra hjärnor fungerar olika vid olika situationer, det är bevisat. Men det säger inte att något är bättre eller sämre. Däremot så är det viktigt i bolag, att man är medveten om skillnaderna så att man kan styra bolaget bättre.

Skärmavbild 2013-04-18 kl. 16.57.50

IMG_3393

En väldigt rolig dag och bra nätverkande! 

 

 1. Anna skriver:

  Vem har skrivit era presentationstexter?!

 2. Hibba skriver:

  Tack för ett bra inlägg bella! Det är sjukt kul när du lyckas reta upp alla ”besserwisser” feminister. Fast i vanlig ordning har de fel, skulle rekommendera dem att läsa på lite istället för att babbla om en massa hittepå som som inte håller vetenskapligt.

  1. Elin skriver:

   Och kanske ska dem passa på och tA en dusch då och då!! Oh jag ryser vid tanken på hur de luktar dessa genushäxor!

 3. Annika skriver:

  Så sjukt dåligt av dig att inte bemöta kommentarerna på ett bättre vis än vad du gjort hittills. Det har säkert skrivits tusen ggr nu men hela genusdebatten handlar om att människa ska ha friheten till allt, färger, hobbys, leksaker, yrken etc utan att blanda in könet. Istället för att tjata om ”det ska ju SYNAS att man är flicka” så kanske, kanske KANSKE man kan tänka såhär istället ”varför är det viktigt att visa det?” . Man blir liksom inte mindre kvinna bara för att man drar på sig ett blåställ eller mörk kostym, precis som att män inte blir mindre män bara för att de skulle ha rosa skjorta. Våra kön är statiska, vi förvandlas liksom inte till män/kvinnor enbart utifrån vad vi väljer att klä oss i…..Sån pinsam debatt detta!!

  1. MEN VEM FÖRBJUDER DIG ATT GÅ KLÄDD I MÖRKLBLÅ KOSTYM?????

   ”Våra kön är statiska”

   Du vet väl genusdårar säger precis tvärtemot? Kön är något flytande som man väljer.

 4. Nmo skriver:

  Gillar hur feminister bland kommentarerna säger åt en annan kvinna att hon inte ska prata om ett visst ämne som att det är fel att yttra något oavsett vad det handlar om och att debatten är skadlig. Sen hävdar att Blondinbella trycker ner andra kvinnor genom hennes åsikter. Myeah. Som att inte låta kvinnor hävda åsikter i det offentliga forumet håller tillbaka kvinnans rättighet.

  1. hanna skriver:

   de som säger att hon ska avstå att diskutera genus är väl mest för hennes egen skull, för att hon skämmer ut sig. men tror inte att någon av de som säger att BB ska sluta tala om jämställdhet och genus vill förbjuda henne att göra det. sen är det väl inget negativt med att uppmuntra folk att läsa på lite om ett ämne innan man uttalar sig, återigen, för att inte framstå som en dumbom.
   Ingen har sagt att det är fel att BB yttrar sig överhuvudtaget, utan att det hon yttrar är fel, att det inte stämmer. det måste man ju få säga.

   1. Elin skriver:

    Du ska nog också sluta yttra dig med ditt genussnack! Det du yttrar är fel och du borde skämmas! Ni genushäxor ska nog sluta upp med ert; ni förstår inte” så fort ni får kritik!!

 5. Annie skriver:

  Tack alla ni som kommenterat, fick mig ett gott skratt nu på morgonen! En fråga; set ni någonsin killar bete sig såhär?

  Arga tjejer 😀 Så komisk debatt, tänk att ett ord kan röra om så i grytan!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..