ANNONS

Började spara som 16 åring

/

Igår i programmet såg jag att några frågade när jag flyttade hemifrån. Jag flyttade hemifrån på riktigt som 16 åring, då tog jag med min säng och alla mina saker och rummet packades ner för gott. Men när jag var 14 år så fick jag låna en liten gullig etta på Kammarkargatan och där bodde jag själv på helgerna. Jag fick dela rum hemma med min lillasyster som var pytteliten då och det är inte optimalt för en tonårstjej så därför blev det en bra lösning. När jag fyllde 15 så flyttade jag in till min första pojkvän Marcel och bodde hemma hos honom, när vi gjorde slut när jag var 16 år så då hittade jag och en tjejkompis en lägenhet på Kungsholmen som vi flyttade till. Sedan träffade jag Nils när jag var 17 år och flyttade ihop med honom i tre år, då bodde vi i andrahand.

Jag kände ofta att jag aldrig hade en riktigt fast punkt i mitt liv, jag ville äga min egen lägenhet. Första egna bostadsrätten blev dock inte förrens jag var 20 år och köpte min etta i Vasastan för 1 900 500. Det var stort och jag hade en sparad insats. Sedan sålde jag den för 2 100 000 och köpte en tvåa på Östermalm för 3 100 000. Sedan träffade jag Odd och sålde min för 3 200 000 och då köpte Odd och jag vår gemensamma lägenhet som vi äger hälften var.

Jag har haft inkomst som 14 åring, men då mer ströjobb. Bland annat på ett café i Gamla stan och så ordnade jag klubbfester som gav ca 5000 kr i månaden. När jag var 16 år så kunde jag få en lön från bloggen . Då försvann samtidigt mitt studiebidrag eftersom jag skolkade en del, jobbade även deltid under gymnasietiden också på pappas juristfirma. Jag har alltid haft mycket att göra. Jag har gillat att jobba och tjäna pengar! Men så har jag alltid sparat pengar också. När jag var 17 hade jag sparat undan 5000 varje månad som blev 60 000 kr på ett år. Idag har jag ca 450 000 privat och resten i mitt företag.

Jag är en sann Saveaholic! Pengar är ett verktyg till att göra det jag vill.

IMG_3283

Hos Bokus kan du redan bevaka vår bok som kommer ut i september! 

107
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00